lauantai 5. syyskuuta 2015

Aluetietoutta Eteläiseltä Costa Blancalta

Koska alueesta jossa asustelemme on niin kovasti kyselty, niin laitetaan tähän väliin aluetietoutta pintaraapaisun verran yhteenvetona edellisistä kirjoituksistani alueesta Eteläinen Costa Blanca. Tähän kauniiseen alueeseen kuuluu La Zenia, Villamartin, Playa Flamenca, Cabo Roig, Campoamor, Los Dolses, Torrevieja ja Punta Prima.

Costa Blanca on tunnettu sen valkoisista hiekkarannoista ja lämpöisestä Välimeren ilmastosta. Alue on täynnä historiaa siitä pitävälle. Täällä voit aistia oranssisten mantelipuiden tuoksut. Lisäksi voit nähdä kauniin hohtavan kirkkaan meren ja nauttia sen aalloista ja upeista rannoista. Alue on viehättävä ja tarjoaa varmasti jokaiselle upeita elämyksiä purjehtimisesta, sukellukseen ja kaikkeen muuhun vesiurheiluun.

Orihuela Costa on kuin helmi Costa Blancan alueen eteläosassa. Joku on sanonut, että se on kuin hyvin varjeltu salaisuus. Alue on vain alle tunnin päässä suurista kaupungeista, kuten Alicante ja Murcian. Täällä sinulla on todellinen mahdollisuus nauttia Espanjan parhaista rannoista ja yhdestä maailman terveellisimmistä ilmastoista hengittää.

Tämä johtuu mikroilmastosta, jonka saa aikaan suolajärvi Laguna de la Rosa, vuoret sekä meri. ​​Maailman terveysjärjestö WHO on kuvannut paikkaa ilmastonsa vuoksi yhdeksi maailman terveellisimmistä paikoista elää. Alueella on lämpimät talvet ja voisiko kuvailla kuumat kesät. Alueella on keskimäärin 320 päivää auringonpaistetta vuodessa. Muinaiset roomalaiset kutsuivat Alicanten kaupunkia ”Valon kaupungiksi”. Costa Blanca on yksi houkuttelevimpia kohteita koko Espanjassa. Espanjalaiset turistit vierailevat hyvin ahkerasti myös itse alueella varsinkin kesäaikana.

Alueella on noin 5 kilometrin säteellä neljä arvostettua 18 reiän golfkenttää. Esimerkiksi Villamartin Golf Club on isännöinyt Iberian Openin. Eli golfista pitäville alue on löytö. Campoamor ja Las Colinas on yksi hienoimmista golf lomakohteista Espanjassa. Kaikki nämä kentät löydät vain muutaman minuutin ajomatkan päästä. Hinnat ovat myös varmasti erittäin vertailukelpoisia.

Halusit harrastaa sitten golfia, jalkapalloa, uintia, purjehdusta, surffausta, pyöräily, tai meloa, niin löydät lukuisia urheilumahdollisuuksia alueelta. Lisäksi löydät upeita kulttuuri- ja muita tapahtumia, joita on tarjolla ympäri vuoden, kuten sirkuksia, off road ajoa ja mitä ihmeellisimpiä tapahtumia. Täällä voit rikastuttaa elämääsi ja vapaa-aikanasi tulit sitten talvella tai kesällä. Talviaika täällä on suht samankaltainen kuin Suomen lämmin syksy.

Alueella on erittäin edullisia ravintoloita ja valikoima on varmasti yksi parhaita koko Euroopassa. On upea maistella Espanjan upeita suosikkiruokia kuten kalmaria, tortillaa, sangriaa,herkullisia tapaksia, tuoreita hedelmiä sekä lukemattomia muita Välimeren ruokavalion antimia.

Käy myös tutustumassa markettien ja erikoiskauppojen uskomattomiin valikoimiin. Heillä on tarjolla tuoretta Välimeren kalaa ja muita meren herkkuja, jota et muualta Euroopasta löydä. Rannikolla kalastetaan edellen ahkeraan. Kokeilematta et voi uskoa kuinka hyvältä nämä herkut täällä maistuvat.

Lisäksi alueella on useita paikallisia kauppakeskus alueita, kuten La Zenia Boulevard, joka on suurin kauppakeskus Valencian maakunnassa. Decathlon, Media Markt, Primark, C & A, Zara. Kaikki ovat uusia upeita kauppakeskuksia jotka avattu 2012. Ulkoillessasi alueella löydät, kahviloita, tapas-baareja, lasten alueita, musiikki- sekä viihdetapahtumia ja paljon muuta. Kaikki on erittäin kauniisti suunniteltu ja toteutettu. Lisäksi alueella on lukuisia muita kauppoja, baareja, kahviloita, sekä ravintoloita. Täällä on varmasti jokaisen makuun jotain. Ei ihme, että vierailijoita kauppakeskuksella vuodessa noin 13 miljoonaa ihmistä.

Alueelta löydät myös hyvän valikoiman sairaanhoitopalveluita. Näitä tarjoavat sekä yksityiset ja julkisten puoli, lyhyen matkan päässä. Kansanterveys on on erittäin hyvä ja sairausvakuutuksen hinta on murto-osa mitä olemme tottuneet kotimaassamme maksamaan. Koulut liian ovat erittäin hyvin edustettuina alueella. Kouluja on sekä julkisia, että yksityisiä. Lisäksi arvostetut yliopistot kuten Elche, Alicante ja Murcia.

San Javierin lentokentälle Murciaan on 20-30 minuutin ajomatka. Alicanten kansainväliselle lentokenttälle pääset noin 40-50 minuutiin. Alueella on erittäin hyvät moottoritieyhteydet. Lisäksi lähistöltä löydät sekä juna- että linja-autoyhteydet Espanjan tärkeimpiin kaupunkeihin kuten Valenciaan, Barcelonaan ja Madridiin. Uusi nopea juna Alicantesta Madridiin saavuttaa jopa 300 km/h nopeuden, joten matkanteko on todella nopeaa.


Tässä pieni pintaraapaisu Eteläiseen Costa Blancaan, joka sinun on itse koettava ja nähtävä. Varo vain, ettei sinulle käy niin kuin meille, että päätimme muuttaa alueelle asustelemaan. Tervetuloa tänne tutustumaan ja kokemaan oma seikkailusi Espanjan auringon alla. Alla vielä muutama video alueesta, jotka jo olenkin täällä linkannut, mutta laitetaan tähän ne vielä kerran. Lisää upeita videoita löydät alueesta Youtubin kautta laittamalla vain hakusanoja alueesta.


Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Muista myös ihmeessä kommentoida tekstejä mikäli joku mieltä askarruttaa.

Mikäli taas tarvitset apua löytääksesi Espanjasta oman asunnon, voit ottaa yhteyttä minuun senjorrose@gmail.com . Itse asuntokaupoista Espanjassa kirjoittelen laajan tietopaketin kiinnostuneille lähitulevaisuudessa.

Saludos de Sol                                           


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti