torstai 23. heinäkuuta 2015

Paljonko rahaa tarvitsee asumiseen Espanjassa?

Tämä on taas yksi niistä kysymyksistä, joihinka odotetaan kovasti vastausta, joten tässä pieni seloste omasta näkökulmastani täältä omalta asemapaikalta Espanjasta. Elämän saat täällä juuri niin kalliiksi kuin haluat, mutta jos haluat elää tuiki tavallista Espanjalasta arkea on asumiskustannukset todella edulliset.

Todettakoon tässä ensimmäisenä, että kaverini joka on täällä töissä camarerona eli tarjoilijana, saa kuussa palkkaa noin 900 euroa nettona. Sillä ei juhlita, mutta tulee toimeen. Lisäksi hän maksaa besakulut ynnä muut työhön liittyvät kulut itse. Auto siis lisärasitteena.

Mikäli muutat yksin, on asumisen kulut helppo laskea seuraavan kaavan mukaisesti. Asunnon saat helposti vuokrattua hintaan 350 euroa kuussa. Tällä rahalla saat jo kohtuullisen hyvän asunnon. Jos maksat 400 saat jo juhlavan. Maksaessassi 600 euroa kuussa, saat todella upean talon koko perheelle. Jos lasket lisäksi asumisen kuluihin noin 80-100 euroa kuussa muita kuluja, niin pärjäät varmasti. Nämä pitkäaikais vuokrauksen hintoja. 

Noin 300-500 euroa menoineen, niin mukava huoneisto kuluineen vuokrattuna. Mikäli tykkäät syödä ulkona, niin kolmen ruokalajin lounas on noin 8-10 euroa. Huomaa, tuskin kukaan jokapäivä ulkona syö, mutta tämä vain esimerkkinä. Tällöin hintaa syömiselle 310 euroa kuussa. Mikäli lisäksi vielä aamupalla niin se on 2,50- 3,50 euroa. Tällöin kuussa aamupalat ulkona noin 90 euroa.

Tässä vaiheessa asut siis täällä ja syöt kaksi kertaa päivässä ulkona. Pieni väli ynnäys, eli 400 euroa asuminen, ruoka 310 ja aamupala 90 euroa. Yhteensä rahaa palanut noin 800-900 euroa ja tällä elät siis jo mukavaa elämää. Ei tarvitse itse edes astioita pestä. Kulut laskevat huomattavasti, jos näet vaivaa vähän ja käyt kaupassa valmistaen ruokaa myös itse. Huomaa, että edellä mainittu karkeita laskelmia. 

Talvivaatteita täällä ei juuri tarvita, joka on mukava elämisen huojennus. Autoveroa ei ole ja nastarenkaita ei täällä tarvita. Linja-auto on reilun euron kustannus kaupunkiin mennessä. Käytännössä kaikki on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Esimerkiksi ruoka karkeasti noin 30% edullisempaa. Myös lääkkeet ja muu elämiseen tarvittava on huomattavasti edullisempaa kuin kotimaassa. Edellämainitut esimerkit alueeta eteläinen Costa Blanca. Osissa Espanjaa on toki hitusen kalliimmat hinnat. Huomioitava toki myös se , että jos omistat asunnon Espanjassa, niin omistusasunnoissa on erittäin edulliset vastikkeet sekä kiinteistöverot. 

Lopun laskeminen onkin sitten jo vaikeampaa, koska elämän tyylisi ratkaisee täysin millä summalla tulet täällä toimeen kuussa, mutta jo elät tavallisen ihmisen tavallista elämää riittää noin tuhat euroa täällä elämiseen helposti. Mikäli taas olet törsäilevä jo Suomessa, niin täällä ei kattoa menoille ole. Kallita ravintoloita ja rientoja on paikat täynnä ja jos ostatat vaikka jahdin rannasta, et saa sitä välttämättä vielä sillä tonnilla käyntiin. Muista myös, että itse muutto ja alku täällä ottaa oman osansa. Tästä jatkossa lisää...kannattaa seurata blogiani ja lukea myös vanhempia kirjoituksiani  Espanjasta, joita takana jo yli 150 kirjoitusta.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del SolPaikallinen bussi, jonka hinta rapia euro kaupungin ulkopuolelta Torreviejaan.

Tallaisen ylakerran huoneiston kattoterassilla uima-altaineen saat vuokrattua hintaan noin 350 euroa kuukaudessa + kulut.  Kysessa 2 mh huoneisto. Kaikki lusikoita myöten kuuluu hintaan.

Valikoima kaupoissa todella laaja. Kuva paikallisesta Lidl kaupasta. Muuta eroa ei ole Suomeen kuin matalampi hintataso.

Mainos kolmen ruokalajin lounaasta hintaan 10 euroa. Sisältäen kaiken.

Kylmä välikeitto annoksesta menu del dia. Tätä ennen tulee iso salaatti patonkeineen ja juomat.

Lihaa ja perunoita tämän annoksen pääruokalajina edellämainittujen jälkeen

Paikalliset hedelmät ja vhannekset todella hyviä ja edullisia.

Tämä miltei joka päivä kaupan päälle.

Rantoja joissa voi viettää aikaa. Aurinko ei maksa mitään.

Samaa rataa..pomppulinnoissa pieni oma maksu. 

Tapaksia joidenka hinta noin 1,50- 3,50 euroa kappale. Todella täyttäviä. Yleensä tarjouksena tapas ja juoma vielä edullisemmin.

Upeita maisemia joita mukava käydä ihailemassa. Tulee kaupan päälle.

Paras ja edullisin tapa liikkua. Paikalliset sanovat moto bike. Eli tässä bike ja minä moto.

Kaupan päälle maailman yksi terveellisimpiä kaupunkeja elää mikroilmastonsa vuoksi, jonka lähteenä kuvassa näkyvä suolajärvi.


 http://www.camiro.es/
Unelmiesi asunto Espanjasta. http://www.camiro.es/

2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. olemme lähdössä furventuralle Miten siellä Lidli valikkointi Hyvä,tai huono

    VastaaPoista