torstai 30. heinäkuuta 2015

Katusoittajan elämää Espanjassa

Muutama ilta sitten minulla oli ilo tavata espanjalainen katusoittaja. Hän siis elää sillä, että soittaa kitaraa ja laulaa kadulla. Kaveri on todellakin ammattimuusikko ja suhtautuu työhönsä sen vakavuuden vaatimalla tavalla. Hän esiintyy useilla eri alueilla täällä meillä päin.

Kaverini nimi on Ionka, joka ei luonnollisesti juuri englantia puhu ja minun kielitaitoni espanjaksi on heikko, joten keskustelimme kitaroilla. Muutaman biisin jammailun jälkeen hän kysyi, haluaisinko lähteä hänen kanssaan soittamaan keikan Torreviejan keskustaan. Ajattelin, että tämä jos joku on uskomaton mahdollisuus, heittää katukitarakeikka elämäni ensimmäistä kertaa ja vielä Espanjassa ammattimuusikon kanssa. Hänen oma musiikkivideo löytyy alempaa.

Ei muuta kun kamat kasaan ja kaverin perään pyörällä keskustaan. Soittopaikka meillä oli kävelykadulla meren rannalla. Soitimme lähinnä flamencoa, salsaa ja kaikkea siltä väliltä. Ionka soitti kitaraa, huuliharppua, sekä lauloi ja minä metallikielisellä akustisella kitaralla soittelin soolot ja väliin kompit. Voi veljet, että meillä oli uskomattomat katujamit. Olenhan itsekkin soittanut miltei ikäni. Tämä oli varmasti mukavin ilta Espanjassa asumiseni aikana.

Yleisöä oli paljon. He videokuvasivat ja valokuvasivat koko ajan ja suosionosoituksia tuli. Mutta sitten itse se pointti. Soitimme noin kaksi tuntia valtavassa ihmismassassa, joista miltei kaikki rikkaita turisteja, niin illan saldo ruhtinaalliset kaksi euroa. Voi veljet, että voi olla ihmiset pihejä. Se ei meitä tosin haitannut, koska jatkossa kun aikaa on soittelemme varmasti lisää yhdessä. Niin mukavaa se oli.

Aika riskialtista puuhaa olla katusoittajana kaupungilla. Pahimmillaan jos jäät poliisin kynsiin, voit saada 1500 euron sakon ja soittokamat lähtee saamalla, joten aika riskillä tätä ammattia täällä useat katusoittajat harrastavat. Tosin se heille työ, niin sen riskin he joutuvat kantamaan elättääkseen itsensä. Onneksi muualla kuin kaupungilla ei ole heille tällaista vaaraa tehdä työtään. Muista siis antaa vähän omastasi kun liikut täällä meilläpäin.

Lisää elämisestä Espanjassa tulevissa bloggauksissani. Pysy siis kanavalla ja mikäli pidät blogista, muista jakaa vaikka face bookissa, niin saavat muutkin tietoa täällä asumisesta. Mikäli taas tarvitset apua löytääksesi täältä asunnon, voit ottaa yhteyttä minuun senjorrose@gmail.com  


Saludos de Sol


Klikkaamalla valokuvat suuremmaksi.


Esta canción está compuesta a partir de un poema de John Muir. Es un tema que fue creado en un momento de inspiración, producida y grabada en un par de horas en el ocaso de una tarde de otoño en la costa mediterránea. Con esta canción deseo ofrecer un rayo de luz de esperanza a todas las personas que se identifiquen en ella. Se puede cambiar el mundo con algunos pensamientos.

Yllä olevassa videossa oleva teksti käännetty google kääntäjällä Espanjasta Suomeksi" 
Tämä laulu koostuu runosta John Muir . Se on teema, joka luotiin flash inspiraation , tuotetaan ja kirjataan pari tuntia hämärässä syksyn ilta Välimeren rannikolla . Tätä biisiä Haluan tarjotatoivon pilkahdus kaikille ihmisille, jotka tunnistaa sen . Voit muuttaa maailmaa joitakin ajatuksia

Ionka kulkee keikoille pyörällä. Fillarin mukana kulkevat kaikki soittokamat vahvistimia myöten.

Kamojen kasausta ennen alkua.
Vasemmalla oma kitarani ja kaveri säätää samalla vahvistinta.

Muusikot tauolla.

Ionkan säveltämiä kappaleita, joita myös soitimme.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti