sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kuvan kauniilla punaisella laguunilla.

Tuli viikonlopun aikana käytyä niin monessa paikassa, että tulisi kirjan pituinen bloggaus jos kertoisi kaikesta. Siispä otetaan pieni katsaus Laguna de la Rosaan, punaiseen suolajärveen, joka on uniikki koko maailmassa. Todella kaunis paikka.

Tätä paikkaa on vähän vaikea sanoilla kuvailla, koska järvi on kuin jalokivi. Useimmiten veden pinta loistaa punaisena kuin rubiini, mutta vuorokauden eri aikoina se hohtaa mitä ihmeellisimpinä väriloisteina. Tällä kertaa alla oleva kuvasarja on otettu auringon laskun aikana ja tulen esittelemään laguunin tulevissa postauksissani myös päivän loisteella. Linkin takaa lisää aiheesta http://turismodetorrevieja.com/web/?page_id=541

Laguunin rannat ovat kuin jään peittämiä ja kimaltelevat kuin lumi. Tämä jää rannoilla on suolakidettä, jota nostetaan järvestä vielä tänäkin päivänä. Kun käyt kävelyllä rannalla, muista ottaa sandaalit matkaan, koska kide on terävää ja rikkoo jalkapohjan herkästi. Rantaan pääset Lago Jardinin kautta, tai vastaavasti järven toiselta puolelta reittiä pitkin, joka lähtee Torreviejasta. Reitti on nimeltään Via Verde, joka on entinen junaraide. Reitit ovat kevyelle liikenteelle. Rantaan on vaikea mennä autolla.


Vesi laguunissa on uskomattoman lämmintä. Täällä et voi varsinaisesti uida, koska järvi on todella matala, mutta voit ottaa rannalla suolakylpyjä, jotka auttavat ihosairauksiin. Suolajärven, vuorten sekä meren vaikutuksesta alue on yksi maailman terveellisimmistä paikoista elää. Täällä vallitsee niin kutsuttu micro ilmasto. Olen kuulluut useammalta, että tänne muuttanut astmapotilas on voinut jättää astmapiipun pois hetken täällä asumisen jälkeen. Lisää kauniista Espanjasta tulevissa postauksissani.

Pysy siis kanavalla ja mikäli pidät blogista muista jakaa vaikka face bookissa, niin saavat muutkin tietoa täällä asumisesta.


Saludos de Sol  

Klikkaamalla kuvat suuremmiksi.

Karttakuva alueesta. Punainen laguuni kohdassa missä lukee Torrevieja. Via Verde reitti näkyy ratana järven oikealla puolella.

Järvi luomoavan kaunis. Kuva otettu illalla. Päivällä samasta kohdasta otettu kuva on purppuran punainen.

Kertakaikkisen ihmeellinen ja kaunis paikka.

Rannat ovat aivan kuin jäässä. Päivällä kimallus on uskomaton.

Ilmakuva alueesta. Järvi hohtaa punaisena kuin jalokivi. Kuva: http://turismodetorrevieja.com/web/?page_id=541#

Suolakiteitä, jotka ovat teräviä.

Ranta jäässä:)

Rakeitahan täällä on tullut:)

Tämä on itse nähtävä.

Järvi on todella suuri, mutta erittäin matala. Muutama kymmenen senttiä syvä.

Kaukana takana näkyy suolavuoria. Suolan nosto tapahtuu tuolla toisella puolella.

Paras tapa tulla ihailemaan järveä.

Lisää jäätä.

Voi veljet, kun on kaunis paikka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti