Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Pärjääkö Espanjassa englannilla?

Kirjoitan tästä pienen kirjoituksen siksi, koska saan kulla tämän kysymyksen usein. Vastaus on yksinkertaisesti kyllä ja ei. Espanja on suuri maa ja asia riippuu täysin siitä, missä asut. Asun itse täällä Torreviejan ja Orihuela Costan alueella ja täälläkin on suuria eroja siinä, millä alueilla pärjää puhtaalla englannilla.

Torreviejan ja Orihuela Costan alue on erittäin kansainvälinen. Noin puolet alueen väestöstä on ulkomaalaisia, joten pärjäät englannilla miltei kaikkialla, hammaslääkärista autokauppaan ja kaikessa siltä väliltä, mutta on alueita, joissa ei juuri Englantia puhuta. Nuoremmat puhuvat huomattavasti enemmän englantia, kuin vanhempi väestö. Tosin tästä huolimatta alue on muuten hyvin perinteis espanjalainen.

Mikäli liikut enemmän Orihuela Costan alueella, jossa itse viihdyn enemmän kuin Torreviejan kaupugissa, niin siellä puhutaan ehkä enemmän englantia, koska alue on ulkomaisten suosiossa kuten minun. On jopa tiettyjä asuin alueita, kuten Lago Jardin, joissa ei espanjaa edes kuule. Toki Orihuela Costalla on myös vastaavasti alueita joissa puhutaan vain puhdasta espanjaa. Lyhyesti kysymykseen pärjääkö täällä englannilla on siis vaikea vastata. Riippu siis puhtaasti siitä missä liikut.

Itse pyrin opiskelemaan Espanjaa joka päivä, koska jos puhut maan kieltä saat paljon enemmän itse espanjalaisesta kulttuurista irti. On joskus hupaisa tavata täällä kaksikymmentä vuotta asuneita, jotka eivät osaa sanaakaan espanjaa, mutta tyylinsä jokaisella.

Mikäli haluat aloittaa espanjankielen harjoittelun, niin tässä muutama vinkki, joista voisi olla harjoittelussasi apua. Opi pelaamalla 6000 sanaa espanjaa, jonka voit ladata puhelimeesi osoitteesta  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.funeasylearn.spanish

Lisäsksi löydät Youtubesta erittäin hyviä opetusvideoita laittamalla hakuun "learn Spanish" tai vastaavia hakuja. Onnea espanjan opiskeluun ja tervetuloa Costa Blancalle. Alla yksi hyvä opetusvideo espanjan opiskelun aloitukseen.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos Kun osaat espanjaa, voit tilata mitä ihmeellisimpiä herkkuja. Yllä kyltissä "menu del dia" eli päivän lounas.


Paikallisia espanjalaisia herkkuja. Oliivia, kalaa ja tomaatteja. 2 kommenttia:

 1. Terkut Suomesta vanhoilta kotikonnuiltanne!

  Tähän voin kommentoida omakohtaisen kokemuksen Madridista. Englantia ei siellä ainakaan osattu, vaikka näin voisi kuvitella. Kaupoissa ravintoloissa.. pääsääntöisesti aivan turha yrittää selittää enkuksi mitään. Nuoretkaan eivät englantia puhuneet.

  Tästä heräsikin kysymys, että opetetaanko englantia siellä koulussa ollenkaan?

  VastaaPoista
 2. Hei Niina ja terveisiä sinne Suomeen.

  On tosiaan hyvin paikasta kiinni, jossa pärjää englannilla. Siellä missä asuu paljon ulkomaisia niin pärjää hyvin, mutta muualla ei. Espanjalaiset eivät juuri englantia puhu varsinkaan vanhemmat ja iso osa nuorisoa. Ennen sitä ei pidetty niin tärkeänä. Nykyään lähes kaikki haluavat oppia englantia.

  Nykyään tilanne on muuttunut hyvään suuntaan ja englanti aloitetaan täällä jo ensimmäisellä luokalla. Esikoulun tilannetta en tiedä. Meidänkin ekaluokkalainen pikkumies tankkaa koulussa espanjaa ja englantia täyttä päätä.

  VastaaPoista