Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

torstai 4. kesäkuuta 2015

Asunto Espanjasta löytyi ja muita järjestelyjä.

Kyllä on ollut viimepäivinä kiireitä. Pari päivää sitten oli talon luovutus uusille asukkaille, loppusiivous ja muutto väliaikaiseen pikku asuntoon ennen lähtöä. Kun  muuttaa kohtuullisen suuresta omakotitalosta  ja pakkaa tavaransa yhden makuuhuoneen mummonmökkiin, ei ole juuri ehtinyt kirjoitella blogitekstejä. Onneksi tämä on vain väliaikaista. Omaan lähtöön reilu viikko ja perhe tulee perästä.

Eilinen meni vielä vakuutusasioita selvitellessä. Jos sinulle jää asunto Suomeen ja laitat sen vuokralle, niin muista muuttaa sen vakuutuksia, koska asuntosi käyttötarkoitus muuttuu. Samalla kannattaa käydä huolellisesti läpi omavastuut vakuutuksissa ja tehdä mahdollisimman kattavat vakuutukset, koska Espanjasta on asioita hankalampi hoidella mahdollisen vahingon sattuessa. Toki kattavampi vakuutus on aina kalliimpi, mutta uskoisin, että varmempi.

Hienoina uutisina se, että asunto on varattu ja odottaa Torreviejassa Espanjan auringossa tulijaansa. Sain tosiaan mukavan asunnon läheltä Välimerta aurinkoterasseineen, uima-altaineen ja kaikki mahdolliset palvelut lähellä. Uskoisin, että  siitä on upea aloittaa uusi elämä Espanjassa. Sijainti ei tosin ihan koulun vieressä, mutta nyt on hyvää aikaa etsiä sopivampaa asuntoa, mutta muuten sijainti huippu hyvä.

Alla muutama kuva asunnosta. Hintaa tallaisella asunnolla pitkäaikaisvuokralaiselle on 320 euroa kuussa täysin kalustettuna. Suomesta sillä rahalla ei saa edes yksiötä vuokralle. Kiinteistöjen myyntiyöt pitäisi alkaa myös miltei heti saavuttuani Espanjaan, josta tulen kirjoittamaan varmasti jatkossa paljon. Pysy siis kanavalla.Tästä on hyvä aloittaa uudet seikkailut Espanjan auringossa.


Uima-allas on yleisesti vakiovaruste alueen asunnoissa.8 kommenttia:

 1. Heippa!
  Ihan mahtavaa että löysin tämän blogin, koska itsellänikin on tilanne että olisi tarkoitus Espanjaan muuttaa.
  Erityisesti kiinnostaa tuo asunto, onko kyseessä siis minkä kokoinen, mitä kautta sen vuokrasit, suoraan yksityiseltä voi toimiston kautta?
  Entäpäs, puhutko espanjaa vai oletko ihan englannilla pärjännyt kun olet asioita hoidellut?
  Erityisesti lasten koulunkäynnistä kiinnostaisi kuulla lisää tietoja, oliko valitsemaanne kouluun helppo päästä, sovitteko tutustumiskäyntejä joka koulun kanssa erikseen sähköpostitse vai miten?
  Uskon että pommitan jatkossakin useita kysymyksiä kunhan uusia postauksia tulee :)

  VastaaPoista
 2. Hei Henna,

  Kiitos viestistasi. Vastaan nyt lyhyesti, koska asunnollani ei ole viela nettia. Kaikkialla paasee ulkona hyvin wifi verkkoihin. Vataan siis tahankin tabas ravintolan verkosta.

  Asunto tuli toimiston kautta. Edellisen vuokrasin saksalaiselta kaverilta. Toki jos etsit asuntoa niin voin ehka auttaa koska tyoni on valittaa kiinteistoja Espanjassa. Itse en vuokraa, mutta kaveri toimistolla tekee sita puolta.

  Taalla Torreviejan alueella parjaa hyvin englannilla, mutta espanjaa en itsekkaan puhu. Tosin treenaan.

  Koulut ovat hyvin kansainvalisia. Otat rohkeasti yhteytta ja kayt tutustumassa kouluihin. Niin me teimme. Kouluihin on omat valitsemis juttunsa ja niista saat parhaan tiedon suoraan koululta jonka koet hyvaksi.

  Saludos de Sol

  VastaaPoista
 3. Tässä hyvä osoite josta löydät asunnon vuokralle. http://casas.trovit.es/ Laitat kenttään vain alueen nimen ja rupeaa tulemaan. Toinen vaihtoehto ottaa suoraan Espanjalaisiin välittäjiin yhteyttä. Jos eivät pärjää englannilla niillä on aina kaveri joka varmasti pärjää.

  Pahoittelen, että välillä ei ole ä: pilkkuja koska kirjoittelen välillä puhelimella ja välillä koneella tekstejä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta blogista. Selkeästi kerrot asioita ja tunnelmia siellä. Itselläni parhaillaan asunnon etsintä käynnissä ja kiva ja edullinen vuokraasunto pitäis löytää. Tämä asunto monkä löysit sijaitsee yläkerrassa ja onko näissä yleensä hissi, vai pelkät raput?

  VastaaPoista
 5. Hei MarLi

  Tämä asunto tosiaan atico eli kattohuoneisto. Tassa talossa ei ole hissiä ja useimmissa matalissa vanhemmissa taloissa sita ei tosiaankaan ole.

  Atico on muuten mukava, mutta käytännön syistä ilman hissiä etsin ainakin itselleni maan tasalta asunnuon. Ei tarvitse kantaa kaikkea niin paljon ylakertaan.

  VastaaPoista
 6. No sitäpä ajattelin, että pidemmän päälle fillarin yms tarvikkeiden roudaaminen ja jatkuva rappusten ramppaaminen ottaa hermon päälle 😀 hyviä vuokra-asuntovinkkejä otetaan vastaan 😉

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Kiitos kommentistasi.

  Kirjoitan jatkossa ihan oman blogin tuosta asunnon vuokraamisesta kunhan vain ehdin. Annan siinä vinkkejä mistä löydät edullisen asunnon ja neuvoja siitä mistä voit asuntoa etsiä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos :) jään odottelemaan, odotellessa selaan kaikenmaailman asuntoilmoituksia ;)

  VastaaPoista