sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Muutama realiteetti osa II - Muutto Espanjaan, maanpäällinen paratiisi?

Tässä toinen kirjoitukseni kyseisestä aiheesta, joka kovasti hiljan puhutteli minua. Ehkä toistan vähän itseäni, kun kirjoittelinkin samaisesta aiheesta aikaisemmin "Muutama realiteetti-elämää Espanjassa". Koin, että tästä aiheeesta on kirjoitettava toinenkin teksti, koska on niin paljon ihmisiä, jotka luulevat, että elämä muuttuu jollain tapaa juhlaksi, onneksi ja jollain tapaa vain biletykseksi tänne Espanjaan muuttaessa. On monenlaisia haavekuvia, että täällä olisi jollain tapaa koko elämä erilaista ja elettäisiin jossain maanpäälisessä paratiisissa.

Moni on jopa kateellinen, kun muutat Espanjaan. Näitä juhlatekstejä ja viihdeohjelmia näet varmasti usein lehdissä tai tv kanavilla. "Kalle Palader muutti Espanjaan", "Julkkis X muutti Espanjaan", "Aurinkorannikon tähtöset" ja niin edelleen.. Onnellista eloa Espanjassa. Juhlia ja glamouria on toki halutessasi paljon, jos niiden perään haikailee. Niitä löytää jokainen Espanjasta jokaiselle päivälle. Siitä ei ole varmasti epäilystäkään. Mutta, mutta..se arkinen todellisuus. Täällä elellään juuri sellaista arkea, kuin siellä pohjoisen pimeydessäkin, tosin vain hitusen lämpöisemmässä säässä.

Haluan jakaa ystäväni itseni myös tähän haaveilijoiden joukkoon. Haaveilin itse niin kauan muutosta ulkomaille tehden esityötä vuosia asian eteen. Itse asiassa hyvinkin monia vuosia ja ajattelin, että se olisi jollain tapaa käännekohta, autuus ja onni elämässäni. Toki se olikin ja on edelleen, mutta monenlaiset haavekuvat muuttuvat nopeasti arjeksi. Minulla se ihana onni, että lähelläni on perhe, ystävät sekä arkiset työt yrityksessä, mutta jos tulet yhtäkkiä maahan ilman mitään järjellistä tekemistä ja arkea, niin voit olla yllättävän nopeasti hukassa. Toki voit olla hyvä keksimään nopeasti järjellistä tekemistä ja hyvä niin, mutta jos et ole, niin toimettomuus valtaa sinut hyvin nopeasti.

Täällä toimeliaalle, yrittävälle ja terveelle pohjalle rakentavalle on paljon tekemistä nähtävää sekä kokemista, mutta jos et ole valmistautunut muuttoosi, niin voi tulla nopeasti eteen viinipullo ja toimettomuus. Korostan edelleen, että ystävä hyvä, mikäli sinulla on mitään ongelmia kotimaassasi perheesi kanssa tai sinulla itselläsi, niin älä tule tänne, ennen kuin olet ne selvittänyt ne kaikki puhtaalle pöydälle. Täällä on todella helppoa tarttua alle kahden euron viinipulloon ja unohtaa todellisuus. Näitä esimerkkejä on jo aivan liikaa ja en toivo, että yhdyt näiden esimerkkien joukkoon. Päivän kännit vedät helposti halutessasi yhdellä eurolla.

Hyvin suuniteltu muutto puhtaalta pöydältä takaa sinulle enemmän kuin upeat puitteet tänne tuloon, mutta jos peität ongelmia ja valehtelet itsellesi, että kaikki muuttuu paremmaksi kun muutat Espanjaan, niin olet väärässä. Olkoon ongelmasi sitten parisuhteesassi, raha-asioissasi tai missä muussa ongelmassa hyvänsä. Muutama viikko turistina Espanjassa on aivan muuta kuin se todellisuus, että muutat tänne pysyvästi tai ainakin pitkäaikaisesti.

Lantin toisena puolena on se, että jos aloitat elämäsi Espanjassa raikkaasti puhtalta pöydältä, niin matkasi on omanlaillaan kuin satu. Näet ja koet kaikkea sitä, mistä lehdissä olet lukenut ja paljon enemmän. Se on toki arkea, mutta voin omasta kokemuksesta sanoa, että elin Suomessa miltei 40 vuotta ja löysin aina uutta nähtävää kotimaasta puhumattakaan siitä, että nyt uusi maa johon tutustua seuraaviksi vuosiksi. Tuskin loppuu tästä upeasta maasta näkeminen ja kokeminen kesken.

Espanjassa on nähtävää ja koettavaa, joka riittää varmasti ainakin minun loppuelämäkseni. Siispä miksi ei myös sinulle rakas lukijani. Tulet sitten tänne töihin, eläkeläiseksi tai muuten vain, niin Espanjalla on sinulle varmasti paljon annettavaa. Espanja on suuri kaunis maa, jolla pitkä historia ja sillä on paljon anettavaa varmasti meille kaikille tulijoille.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Jos tykkäät blogistani, jossa yli 160 kirjoitusta Espanjasta, niin klikkaa tuosta oikealta painiketta lue, niin  uusin postaus saapuu sinulle. 

Saludos de Sol 

Tähän bloggaukseen en osannut oikein valita kuvia, mutta hyvää musiikkia muutama kappale senkin edestä :) 


  
Unelmiesi asunto Espanjasta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti