sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Luottotiedottoman elämää Espanjassa.

Julkaistaanpa tästäkin aiheesta pieni postaus, koska olen saanut aihetta koskien niin monta yksityisvistiä koskien. Esimerkiksi sitä, että voitko tulla Espanjaan asumaan luottotiedottomana ja kuinka se vaikuttaa Espanjassa asumiseen. Lyhyesti vastattuna ei ymmärtääkseni yhtään mitenkään, mutta pyrin avamaan hitusen aihetta koskien noita kysymyksiä joita olen saanut.

Kysymyksiä olen saanut laidasta laitaan aihetta käsitellen. Onko mahdollista saada asuntoa, nettiliittymää, pankkitiliä tai vakuutuksia Espanjasta luottotiedottomana? Kuinka luottotiedot Suomessa menettäneenä ne vaikuttavat elämään muuttaessa Espanjaan ja niin edelleen. Nämä asiat askarruttavat varmasti monia lukijoitani.

Jos joku nyt käsittää tämän kirjoituksen jonain velkojen pakoilu ohjeena, niin se ei sitä todellakaan ole vaan kysymyksessä on kirjoitus siitä, että hankaloittaako suomessa menetetyt luottotiedot täällä henkilön elämän uudelleen aloittamista.

Sanottakoon vielä, että velka on toki aina maksettava, mutta on paljon ihmisiä, jotka ovat tulleet laillisesti ryöstetuksi ilman omaa syytään Suomessa, kuten viime lamassa Suomessa tapahtui. Tämä ikävä ryöstö tuntuu entisessä kotimaassani jatkuvan vuodesta toiseen. Suomen perintäjärjestelä on niin kaheli, että murhamieskin armahdetaan, mutta velallista ei koskaan. Aiheesta löydät hyvän kirjoituksen ”Laillisesti ryöstetyt” jossa tämä asia tulee kaiketi kaikille selväksi.

Sitten itse asiaan. Kun muutat maahan, niin aloitat Espanjassa käytännössä täysyin puhtaalta pöydältä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että voit vuokrata Espanjassa asunnon, avata oman nettiliittymän, saat oman puhelimen, tarvitsemasi vakuutukset ja kaiken mitä vain normaaliin elämään vain tarvitset. Tämä edellä mainittu on Suomessa täysin mahdotonta luottotietojen menetettyä. Espanjassa voit avata pankkitilin, internetliittymän, ostaa auton ja aloittaa täysin uuden ihmisarvoisen elämän. Aloitat kirjaimellisesti elämäsi täysin uusin haastein. Vanha elämäsi ei sinua juuri täällä paina.  

Espanjalaisia ei kiinnosta ymmärtääkseni sinun tai kenenkään muunkaan luottotiedot ulkomailla, vaan jos sinulla on rahaa tai työpaikka, niin sillä kyllä pärjää ja kukaan ei sitä sinulta ota pois. Tämä ei siis tarkoita sitä, etteikö täällä perintä pelaisi, mutta ymmärtääkseni se koskee vain henkilöitä, jotka ovat joutuneet maksuvaikeuksiin Espanjassa. 

En ole asiaa tämän syvällisemmin kerennyt selvittämään ja jos jollain on parempaa tietoa aiheesta, olisi mukava jos tulisit keskustelemaan aiheesta kanssamme Operaatio Varpaat mereen facebook ryhmään. On varmasti kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita tiedosta, koska ymmärtääkseni luottotiedottomia Suomessa rupeaa olemaan jo yli puolimiljoona henkilöä ja tämä vauhti lisääntynee nopeasti. Paljon myös varmasti joukossa sellaisia, joilla unelma muuttaa ulkomaille. 

Saludos de Sol

Joskus tilanne voi näyttää tältä...
...ja tilanne voi johtaa tähän...
...mutta se ei missään tapauksessa poissulje tätä :)

Vakavan aiheen kevennykseksi Jari Sillanpäätä. Tunkkinne pitäkää :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti