lauantai 12. maaliskuuta 2016

Paras oliiviöljy Espanjassa.

Oliiviöljy on asia johon et voi olla törmäämättä käydessäsi, tai asuessasi Espanjassa. Sitä käytetään käytännössä kaikessa ruoanlaitossa. Paistamisesta salaatin maustamiseen ja kaikkeen siltä väliltä. Lisäksi hiustenhoitotuotteena, ruosteen estoon ja niin edelleen. Paikalliset sanovatkin, että oliiviöljy on elämän lähde. Siispä etsimään parasta paikallista oliiviöljyä noista sadoista eri vaihtoehdoista, joita kauppojen hyllyt suorastaan notkuvat.

Hiljan olin tuossa ruokaostoksilla paikallisessa marketissa ja etsiskelin hyvää oliiviöljyä. Löysinkin siinä jo yhden mielestäni hyvän ja marssin ostosteni kanssa kassalle. Siinä jonottessa tuli kysäistyä kassalla, että onko tämä nyt varmasti se paras oliiviöljy, niin johan siinä tuli oppia öljystä jos jonkinlaista. Sanottakoon, että on espanjalaiset uskomattoman ystävällisiä ihmisiä.


Ystävällinen kaupanhenkilökunta talutti minut takaisin öljyhyllylle mukana vielä muutama kaupan asiakas varmistamaan ostos. Siinä käytiin hyvin tarkasti läpi mikä tämän kaupan valikoimasta on varmasti paras maultaan sekä hintasuhteeltaan. Lisäksi vielä kaupan vartija antoi siunauksensa nimenomaisesti tälle oliiviöljylle, joten uskoakseni olen kaiketi nyt löytänyt sen hyvän tai kaiketi parhaan öljyn, jota myydään perusmarketissa. Vielä parempaa löytyy kaiketi suoraan tiloilta, jotka valmistavat öljyn.

Asia nimittäin täällä ei ole ihan niin simppeli, kuin voisi olettaa. Öljyyn liittyy niin monta mielipidettä kuin on miestäkin, mutta joka tapauksessa yhdestä asiasta kaikki ovat samaa mieltä. Kuningas öljy on Aceite de Olivia Virgen Extra. Aiheesta en sen enempää, koska seuraavilta sivuilta löydät ison tietopaketi oliiviöljystä suomeksi http://www.knossos.fi/neitsytoljy_ja_muut_oliivioljyt.html 

Joka tapauksessa on kaunis oliiviöljypullo upea tuliainen tai terveinen täältä Espanjasta Suomeen. Kun täällä on aikansa asunut tulee käytettyä öljyä itsekkin käytännössä kaikkeen ja välillä tulee jo ihmeteltyä, että kuinka ilman oliiviöljyä tuli yleensä ennen toimeen :)  

Jatkokeskustelut aiheesta Operaatio Varpaat mereen facebook ryhmässä  https://www.facebook.com/groups/1516741378629709/  Tervetuloa! 

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Voit myös tulla SenjorRose Facebook kaverikseni, niin saat postaukseni suoraan sitä kautta postaukseni. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta.

Saludos del Sol


Virgen Extra, joka siis parasta mitä marketista saa.
Tässä muutamaa eri merkkiä.

Todella kauniita pulloja.
Öljyä saat myös isoissa pöniköissä.

Keskikokoista pulloa.

Voit vain kuvitella, kun tästä lähdet ummikkona etsimään sopivaa öljyä.

Valikoimat ovat todella laajat.

Merkkejä ja pulloja on satamäärin.

Hyvä idea viedä Suomeen, jos sinneppäin menoa. 
Kuvasta huomaa mikä lovi hyllyllä. Tätä myydään täällä todella paljon. Kyseinen öljy tarjouksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti