lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen Espanjassa - Semana Santa en España

Pääsiäsen vietto poikkeaa huomattavasti täällä Espanjassa verattuna Suomeen. Pääsiäinen on Espanjassa yli viikon mittainen, laajuudeltaan vähintään jouluun verrattava suuri juhla, joka todella näkyy täällä kaikkialla. Katolilainen perinne näkyy myös kaikessa juhlan vietossa hyvin voimakkaana.

Espananjassa järjestetään erilaisia kulkueita koko viikon ajan. Eripuolilla Espanjaa kannetaan pyhäinkuvia kulkueissa kahdeksan päivän ajan. Kulkueet on luotu uskomattoman näyttäviksi ja ne on koristeltu mitä kauneimmilla tavoilla. Kulkueissa on mukana todella massiivisa pääsiäisaikaa kuvaavia patsaita laveteilla, joita kuljetetaan kulkueissa kantaen. Kantajia tällaisilla valtavilla lavetilla olevilla patsailla on kymmeniä, ellei joillain jopa sata. 

Pitkiin hiippalakkeihin ja kaapuihin pukeutuneet osallitujat saattelevat näitä massiivisia kulkueita. Näin vieraan kulttuurin edustajana voisi kuvailla näitä kulkueen hahmoja "Ku Klux Klaania" muistuttaviksi asuiksi. Tosin näillä asuilla ei ole mitään tekemistä keskenään, mutta muistuttavat ulkonäöllisesti vahvasti toisiaan. Näitä asuja näkyy kulkueissa hyvin eri värisiä valkoisista mustiin ja kaikkiin väreihin siltä väliltä. Lisänä kulkueissa mukana useampi soittokunta. 

Espanjalainen TV näyttää näitä suuria tapahtumia eri puolilta Espanjaa. Kulkueet vallankin suurkaupungeissa ovat todella massiivisia. Olin lukevinani, että Espanjan pääsiäistä tulee katselemaan ympäri maailmaa jopa yli 10 miljoonaa turistia. Tämä näkyy myös meillä täällä Torreviejassa. Kaupunki on enemmän kuin täynnä näiden kulkueiden aikana. 

Eilinen ilta menikin mukavasti katsellessa täällä meilläpäin Torreviejassa yhtä upeaa kulkuetta. Tunnelma oli hyvin harras. Kaupunki oli niin täynnä ihmisiä jo ennen juhlan alkua, että ei sekaan meinannut mahtua. Kadut suorastaan tulvi ihmisiä, jotka olivat tulleet ihailemaan pääsiäiskulkuetta. Ihan vinkkinä, että jos suunittelet matkaa Espanjaan, niin yksi hyvä aika on tulla pääsiäisena, niin näet ja koet tämän uskomattoman juhlan näin espanjalaisittain paikan päällä. Alla kuvasarja kulkueesta sekä viimevuodelta video pääsiäikulkueesta Madridista.

Kuvat suuremmiksi tuttuun tapaan klikkaamalla. Pahoitteluni, että kuvalaatu ei ole paras mahdollinen, koska hämärässä haasteellinen saada kännykkäkameralla hyviä kuvia. Saludos del Sol


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.
Espanjalainen pääsiäinen.
Torreviejan kirkon ovelta. Kulkue alkoi kirkolta.
Kirkon takana valtava teltta, jossa kulkueen rekvisiittaa.
Kulkueen alkupäästä.
Kulkueessa oli useilla eri väreillä tämän tyyppisiä pukuja.
Yksi pyhimyspatsaista, joita kannetaan kulkueessa.
Lavetit joissa hahmot ovat on todella massiivisia ja painavia.
Kirkon edusta aivan täynnä ihmisiä.
Rumpukulkue.
Erikoisia asuja näin suomalaiselle.
Myös naiset kantoivat näitä patsaita.
Soittokulkueet säestivät tapahtumaa.
Hahmot jakoivat myös karkkia kulkueen seuraajille. 
Tämän massiivisen teoksen alla on joukko ihmisiä kantamassa tätä patsaslavettia.
Kaikki kauniisti koristeltuja.
Kulkueessa useita eri soittokuntia.
Vihreään asuun pukeutuneita.
Tästä kuvasta näkee hyvin kantajien määrän ja sen kuinka massiivisia patsaat lavetteineen ovat.
Kulkue oli todella pitkä. Uusia patsaita saattajineen tuli vain lisää ja lisää.
Kristus patsas.
Äiti Maria naisten kantamana.
Lapsia myös kulkueessa paljon mukana. 
Punaisen sävyn edustajia kulkueesta. Kaiketi kaikilla väreillä oma symboliikka.

Katujen varret olivat aivan täynnä katselijoita.
Kirkon edustalta.


Unelmiesi asunnot Espanjasta Camiro.es 
2 kommenttia:

  1. Olisi mielenkiintoista kuulla ehkä nähdäkkin miten pääsiäistä vietetään espanjalaisessa kodissa viikon ajan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Anya. Tuossa myös hyvä blogin aihe.

    VastaaPoista