torstai 12. lokakuuta 2017

Espanjan kansallispäivä - Día de la Fiesta Nacional de España - Día de la Hispanidad

Tänään 12.10. vietetään Espanjan kansallispäivää, Día de la Fiesta Nacional España. Tämä päivä on hyvin tärkeä espanjalaisille ja se näkyy kaikkialla. Siksipä oli myös itse rantauduttava kaupungille katselemaan tämän tärkeän päivän tapahtumia paikan päälle täällä Torreviejassa.

Espanjalaiset ovat mielestäni terveellä tavalla hyvin ylpeä kansa. Sen näkee käytännössä kaikkialla arkisessa elämässä, puhumattakaan tästä kansallispäivästä. Kaupungilla kulkiessa näet paljon Espanjan lippuja ripustettuna koteihin parvekkeille, kääräistynä lastenrattaisiin ja polkupyöriin, myös lasten ympärillä kiedottuna. Ihmiset laulavat ryhmissä kansallislauluja ja tunnelma on erittäin lämminhenkinen ja mukava. TV:ssä tulee myös paljon uutisointia aiheesta ympäri Espanjaa. Tämä sama kansallinen tunne olisi mukava nähdä enemmän myös Suomessa.

Päivä on kaikille espanjalaisille kansallinen vapaapäivä. Tätä päivää juhlitaan osallistuen eri tapahtumiin sekä luonnollisesti nautitaan hyvää ruokaa ja juomaa perheen sekä ystävien seurassa. Isommissa kaupungeissa ovat omat isommat tapahtumansa ja Madridissa järjestetään sotilasparaati juhlan kunniaksi, josta video lopussa.

Monissa ulkomaalaisissa uutisissa on maalailtu mustia seinille, että tämä päivä jollain tapaa kiristäisi vallitsevaa tilannetta Katalonian äänestyksen suhteen, mutta en ainakaan itse havainnut missään millään tapaa mitään tilanteen kiristymistä, vaan koin päinvastoin, että ihmiset ainakin kokivat hyvinkin voimakasta tunnetta yhtenäisestä Espanjasta.

Tässä tällä kertaa lyhyt katsaus Espanjan kansallispäivästä täältä paikan päältä.


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol


Espanjan liput olivat kaikkialla läsnä. Tämä ryhmä lauloi isänmaallisia lauluja kirkon edessä. 

Ihmiset kuvauttivat ryhmäkuvia itsestään. Huomaa, että myös pojan pyörässä lippu. Ravintolan aurinkovarjo kaupungin laidalla. Tarjoilijoilla värikkäät paidat -lipun värimaailman mukaisesti. 

 Unelmiesi asunto Espanjasta.
Unelmiesi asunto Espanjasta. http://www.camiro.es/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti