sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Maakuntamatkailua Espanjassa - Sierra Espuña - Vaeltajan ja maastopyöräilijän unelma.

Vihdoinkin pienen vapaan koittaessa arjen askareista kiinteistökaupoista sekä lapsilla samaan aikaan vapaata koulusta, oli aika pakata teltta ja leirintäarvikkeet peräkonttiin ja ottaa etäisyyttä arjesta. Tällä kertaa suuntasimme Murcian vuoristoon upeaan pieneen kylään nimeltä El Berro, joka on kuuluisa kauniista maisemistaan sekä patikointi, että maastopyöräreiteistään.

Tästä kauniista vuoristokylästä löydät erittäin hyvin varustellun ja viihtyisän leirintäalueen Camping Sierra Espuña, jossa uima-allas, ravintola, grillipaikat ja paljon muuta. Leirintäalue on erinomainen tukikohta, mikäli haluat vaeltaa tai maastopyöräillä upeissa vuorimaisemissa. Tämä kaunis vuoristokylä on jo itsessään näkemisen arvoinen paikka. Vaikka kylä on pieni, niin löydät kaikki tarvitsemasi palvelut, joten  matkaan lähtiessäsi tälle matkalle, et tarvitse kuin hyvän mielen ja retkeilyvarusteet, muu löytyy paikan päältä.

Reittejä on niin vaativammalle patikoijalle, kuin myös huippu-urheilijallekkin puhumattakaan maastopyöräilyreiteistä, joita riittää. Pyöräilyreiteistä löydät laajan infopaketin täältä. Varaudu ottamaan oma kohtuullisen kevyt pyörä matkaan, koska alueella on todella suuret korkeuserot ja upeat vuoristoreitit. Näitä reittejä on maastossa niin kuin teillä. Maastossa joudut eittämättä kantamaan pyörää vuoristoisilla poluilla, joista harjanteilta pääset laskettelemaan reittejä vauhdilla alas. Ajatuksena itsellä ottaa uusi reissu fillari matkassa. Seutu on kuin luotu maastopyöräilijälle.

Paikka ei ole missään nimessä pelkille himovaeltajille ja pyöräilijöille, vaan alueelta löydät myös kauniita vuoristoreittejä kokemattomillekin vaeltajille sekä lapsiperheille. Itse kiersimme perheen kanssa patikoiden vajaan 10 km vuorivaelluksen. Mainittakoon, että olisi ollut upea ajaa myös maastopyörällä tämä reitti. Reitin jaksaa lasten kanssa kävellen, mikäli on reilusti evästä ja juomista mukana.

Lisäksi kannattaa kiivetä katselemaan kauniita maisemia myös kylässä sijaitsevalle Kristus patsaalle, jonne löydät helposti kylän pääaukiolta. Täältä maisemapaikalta näet yli kylän ja voit ihailla kauniita vuorimaisemia.

Suosittelen ehdottomasti olemaan alueella vähintään muutaman yön, jotta ehdit kokea ja nähdä mahdollisimman paljon. Kannattaa ehdottomasti myös vierailla paikallisessa kyläkaupassa ostamassa käsin tehtyjä makkaroita sekä muita perinteisespanjalaisia herkkuja. Kauppa on helppo löytää kylän keskustasta.

Lopussa muiden kuvaamia pyöräilyvideoita alueelta sekä muutama video omasta matkasta. Vinkkinä täällä oleville paikallisille liikuntaa ja maatopyöräilyä tarjoaville yrityksille, niin tämä on ehdottomasti hyvä paikka tarjota reissuja.


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Kannattaa seurailla myös blogini Youtube kanavaa, jossa julkaisen ajan sallimissa puitteissa videoita täältä espanjalaisesta arjesta. Y tuubi Operaatio Varpaat Mereen


Saludos del SolMuutama reitti aluella. 


Tyypillenen telttapaikka, missä on sähköt ja vesi vieressä. 


Tästä kaupasta löydät käsin tehdyt herkulliset makkarat ja leivonnaiset.


Leirintäalueella viihtyisä allasalue. 

Leiriintyjiä laidasta laitaan. Osa karavaanareita ja osa omalla teltalla.

Tässä mäessä 20 % nousu. Alueella korkeuserot todella mittavia. 

Ravintola leiriintymisalueella, josta saat juomia ja ruokia. 

Näissä maisemissa mukava vaeltaa ja pyöräillä. 

Yhden reitin varrelta. 

Kuva tästä pienestä kauniista kylästä.

Vastaan voi tulla mitä vain :) 

Yksi tämän pienen kylän taloja. Kauniisti kuisti laitettu. 

Leirintäalueen picnic paikka.

Matkan varrella löydät myös viinitarhoja. 

Kuva vuoristosta serpentiiniteiltä.                                                Kokeneemmille pyöräilijöille videopätkää.


                             Jos olet maastopyöräilyn ystävä, niin tämä paikka on sinua varten.

                                                      Voi ottaa reitit myös rauhallisemmin


                                                   Kiipeilimme El Berron monumentille.

Unelmiesi asunto Espanjasta http://camiro.es/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti