lauantai 13. toukokuuta 2017

Telttailuvinkkejä Espanjaan - El Castillo de Santa Bárbara osa II

Edellisessä bloggauksessa kirjoittelin matkavinkkejä Santa Barbaran linnaan Alicanteen. Tämä bloggaus jatko-osana edelliseen, jotta löydät mukavan leiriintymispaikan sekä pienen junakyydin leiripaikalta itse linnaan. Toki turistien täyttämiin hotelleihinkin voit mennä, mutta mikäli ajelet paikallisjunilla ja yövyt espanjalaisella leirintäalueella grillaillen espanjalaisten kanssa, koet huomattavasti enemmän todellista Espanjaa.

Itse valitsimme tällä kertaa leirintäalueeksi Camping El Jardin. Tämän mukavan campingalueen kotisivut löydät täältä.  Leirintäalue on erittäin suositeltava. Alueella esimerkiksi, upeat grillipaikat, isot uima-allasalueet, leikkipaikat, ravintolat, hintataso matala, sekä Alicanteen menevä rantajuna vain muutaman sadan metrin päässä camping alueesta. Lisäksi vierellä upeat rannat.

Tällä samaisella rantajunalla pääset ajelemaan pitkiä pätkiä pitkin Costa Blancan rannikkoa, mutta tällä kertaa hyppäsimme El Campellosta kyytiin ja otimme päätepysäkiksi juuri Santa Barbaran linnan kohdalla olevan aseman Alicantessa. Tältä asemalta vain muutama sata metriä linnalle. Junamatka tänne ei kestä kuin noin vartin. Lipun voit ostaa junan automaatista. Alicanten päässä voit taasen ostaa lipun kolikkokoneesta asemalta tai vastaavasti automaatista junassa. Lipun hinta reilun euron per henkilö tälle matkalle.

Linnaan tutustumisen jälkeen on helppo palata samalle pysäkille ja mennä nauttimaan itse leirintäalueesta. Ilta menikin mukavasti lasten uidessa altaalla itse grillaillen espanjalaisten kanssa. Tuli opittua taas heiltä uusia reseptejä ja maisteltua paikallista herkkua kuten grillattua porsaan kärsää. Sanottakoon, että ihan jees maku, muttei välttämättä oma suosikki. Harmi kun oli niin hämärää jo grillatessa, ettei saanut oikein kuvaa.

Vielä pienenä vinkkinä, että jos yövyt kyseisellä leirintäalueella viikonloppuna, niin siellä joka sunnuntai on paellapidot, jossa perinteistä espanjalaista paellaa tarjolla paikallisten kokkien voimin. Hinnasta vielä sen verran, että kaksi yötä neljälle hengelle sähköineen ja telttapaikkoineen 52 euroa. Tuttuun tapaan kuvat klikkaamalla suuremmiksi sekä lopussa video leirintäalueesta

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.Saludos del SolLeirintäalueen paellaa sunnuntaisin. Jos tällä ei maha täyty, niin ei millään. 

Alueella viihtyisä ravintola.


Telttapaikat katettuja suojaamaan auringolta.  
Rantaravintolan vessan ovessa kyltti. Osaatko sanoa onko miesten vai naisten puoli?

Leirintäalueen lähirannat, jossa junapysäkit. 

Tällä junalla voit ajella pitkiä pätkiä Costa Blancalla pitkin meren rantaa.

Aikataulut rantajunalle. 

Alicanten yhden juna-aseman portaat kauniisti maalattu hedelmin. Vieressöä lukee teksti, että paikallista hedelmätuotantoa. Kun nouset nämä portaat ylös, niin näetkin jo Santa Barbaran linnan.

Alicantessa temppuilija liikennevaloissa. Kaveri kerää rahaa hattuun autoilijoilta aina liikennevalojen vaihtuessa.
Santa Barbaran linna, jossa vierailimme. Juna tulee käytänössä linnan juureen. On kapuaminen. Muista, että rannan puolelta pääset hissillä linnaan.
Lippuautomaatti. Katsot vai millä junalla ajelet ja eurot sisään.
Junakalusto todella laadukasta ja modernia.

Tilavat grillit. Upeaa grillailla espanjalaisten kanssa.

Leirintäalueella todella iso allas.
                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti