lauantai 4. maaliskuuta 2017

Karnevaalihumua Espanjassa.

Kaikkinensa viimeviikot ovat olleet täällä yhtä karnevaalia niin keskustan kaduilla, kauppakeskuksissa kuin lähikortteleissakin. Jos jotkut, niin espanjalaiset rakastavat tanssia ja musiikkia. Se näkyy monissa tapahtumissa kuten myös meillä täällä kouluelämässä. Viime perjantaina ennen espanjalaisten "hiihtolomaa", eli pidennettyä viikonloppua, oli ohjelmassa upea koulun järjestämä karnevaali, jossa mukana opettajat, vanhemmat sekä oppilaat.

Koulun karnevaalitapahtuma oli mukava perinteikäs tapahtuma, joka keräsi tuttuun tapaan valtavan määrän ihmisiä katselemaan tätä karnevaalikulkuetta. Pukujen loiste oli kaunista katseltavaa kulkueen edetessä ympäri lähikorttelia rytmikkään, äänekkään ja reippaan musiikin tahdittamana. Voin vakuuttaa, että musiikki ei lastenkaan karnevaaleissa jää sivuosaan. Isot kaiuttimet autojen perässä hinattuna kulkueen mukana tarjoavat musiikkia isolla voluumilla.

Karnevaaleja tulevat seuraamaan niin vanhemmat, sukulaiset kuin korttelin lähinaapurustokin. Toki avoimessa yleisötapahtumassa myös turisteja näkyy paljon kadun varrella. Poliisi ohjaa koko matkan ajan kulkuetta ja katkaisee liikenteen, jotta kulkueen on turvallinen kulkea.

Näihin tapahtumiin valmistaudutaan hyvin huolellisesti. Meilläkin koulussa pukuja muotoiltiin, rakenneltiin, askarreltiin, leikattiin ja liimattiin oppilaiden, opettajien sekä vanhempien toimesta jo reippaasti etukäteen. Luokkakohtaisesti vanhempia pyydettiin mukaan talkoisiin valmistamaan luokan karnevaaliasuja; toiset luokat valmistivat asunsa koululla ilman ylimääräistä avun tarvetta. Karnevaalit ovat hyvin vahva perinne täällä Espanjassa, ja ne antavat ja vahvistavat kouluarkeen iloista ja yhteisöllistä tunnetta.


Tuttuun tapaan kuvat klikkaamalla suuremmiksi. Muista myös klikata itsesi blogin lukijaksi.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol 
KOULUN KARNEVAALIKULKUE LÄHIKORTTELISSA.
Huomaa mikä väkimäärä näkyy kuvassa takana.
Kulkueessa mukana oppilaat, opettajat, vanhemmat ja kadunmiehet.

Tässä tanssiryhmässä munkkeja.

Kulkueessa monenlaista pukua. Tässä kuninkaat. 

Ykkösluokkalaisten värikkäät asut.

Tässä yksi huolella valmistettu tyylinäyte. 

Oheisessa lohikäärmeessä kymmenet oppilaat kulkevat ryhmässä kantaen tätä otusta karnevaalissa. 

Opettajat myös luokkiensa mukana osana kulkuetta.
Unelmiesi asunto Espanjasta.
http://www.camiro.es/fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti