keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Koulukuulumisia - osa IV

Tänään kun lapset tupsahtivat kotiin koulusta, niin oli mukava kuulla ensimmäisenä lasten äidiltä, että kuulemma tyttären espanjankielestä ei huomaa aksenttia, mutta hänen kielestään kyllä. Tämä oli tullut esiin, kun vanhemmat tuttuun tapaan vaihtavat kuulumisia viedessään lapsia kouluun tai hakevat niitä koululta. Koulu on sekä lapsille, että meille vanhemmille hyvä paikka oppia tuntemaan uusia ihmisiä ja solmia uusia sosiaalisia suhteita. 

Täällä vanhemmat saattavat lapset aina kouluun sekä noutavat lapset koulusta. Kuten olen joskus todennutkin, että espanjalaiset suojelevat lapsia sekä vanhuksia ja se todella näkyy hienosti arjessa. Yhtenä esimerkkinä se, että poliisi katkaisee aina lasten mennessä kouluun liikenteen, jotta lapsilla varmasti turvallinen kulkea teiden yli.

En voi olla isänä kuin ylpeä, kuinka hyvin asiat ovat koulun suhteen menneet. Tyttärelle tänään matematiikan kokeesta 9,4 ja pojalle todistuksessa arvosana 10 matikasta. Pojalla kulkee kieli myös enemmän kuin hyvin. Voin vakuuttaa, että vaatimustaso on täällä lasten ikään nähden korkea. Mielestäni jopa liian korkea. Käytännössä puuttuu leikkiaika miltei kokonaan ja elämä pyörii liikaa läksyjen teossa.

Yksi mukava asia mikä täällä meillä muuttui hiljan on se, että siestan aikaa ei enää vietetä, vaan koulupäivät ovat yhtenäisiä. Tätä ennen lapset tulivat koulusta kotiin tai viettivät siestan ajan koululla. Tämä oli vähän hankala järjestelmä ja katkaisi koulupäivän aina muutamaksi tunniksi. Asiasta järjestettiin äänestys ja siestan lopettamisen puolesta olevat äänet voittivat. Tämä hieno muutos.

Espanjassa on kouluterveydenhuolto juuri kuten se on suomessakin. Meillä lapsilla oli koulun terveystarkastus, jossa katsellaan paino, näkö, kasvukehitys sekä kaikki muu perusterveyteen kuuluva. Kaikki oli meidän pienokaisilla hienosti.

Onneksi on välillä myös noita harrastuksia ja kerhoja katkaisemassa koulun arkea. Pieni mies käy pelaamassa jalkapalloa ja tytär käy voimistelemassa. Lisäksi täällä on upea seurakunnan kerho, jossa pääsevät askartelemaan ja leikkimään toisten lasten kanssa. Vielä kun kelit lämpenee, niin pääsee taas pulahtamaan altaalle, tämä jos joku virkistää kummasti.

Sanottakoon vielä, että en voisi isänä olla iloisempi valinnastamme, kun laitoimme lapset espanjalaiseen kouluun. Olen opetukseen, opettajiin, kouluun sekä opetuksen tasoon enemmän kuin tyytyväinen. Ja mikä hienointa, niin lapset saavat natiivitason Espanjan, Englannin sekä Suomen kielen taidon.


Tuttuun tapaan kuvat klikkaamalla suuremmiksi. Lopussa yksi hyväntuulinen tyttäreni lempikappale. Muista myös klikata itsesi blogin lukijaksi.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol 


Ykkösluokan seinältä.
Ykkösten luokan seinältä viikonpäivät sekä kuukaudet. 

Koulun äänestys siestasta. Oli ilman muuta äänestettävä, että siesta lopetetaan.
Äänestyksen tulokset.

Koulun terveystarkastus. Kaikki hienosti. 

Välillä kerkeää seurakunnan kerhoon askartelemaan. 

Terveystarkastus pienelle miehelle. Tämä lääkäri todella mukava koululääkäri.

Tämä parasta heti vain kun altaassa taas vesi lämpenee. 
Koulun pihalta, johon lapset saatellaan.

Jalkapalloa, jota poika käy pelailemassa. 


Vanhempain ilta. Kovia espanjalaiset halailemaan :)

Ykkösten luokkahuone. 

Lukujärjestys ykkösillä. 

Kouluaherrusta katkaisee myös kavereiden syntymäpäivät. Tässä vietämme yhtiä synttäreitä purjeveneellä. 

Tytär harrastaa voimistelua. Kuva harjoituksista. 

Käytät roskiksia, niin koulu on paljon kauniimpi. Kuva koulun seinältä.                                              

http://www.camiro.es/fi/


2 kommenttia:

 1. Onpa upeaa, että kaikki menee lapsillanne hyvin koulussa - ja varmasti ovat saaneet kavereitakin - ja tuo siestauudistus kuulostaa todella järkevältä! Minullekin voisi olla hyväksi koulu ....1.luokan opinnot tuon espanjankielen taitamiseksi......taitaisi vain olla niin, etten pärjäisi fiksuille oikeille ykköslaisille :)
  Mukavaa helmikuuta, toivotaan ilmojen lämpiämistä.....maaliskuun alussa sinne tullaan, joten myös itsemmekin takia tätä toivon.

  VastaaPoista
 2. Hei ja kiitos kannustavasta kommentistasi.

  Kavereita on tullut todellakin lapsille runsaasti, mikä erittäin tärkeää.

  Maaliskuussa on varmasti jo lämpöiset kelit :) Sydämellisesti tervetuloa!

  VastaaPoista