lauantai 21. tammikuuta 2017

Lunta, tuulta, vettä ja vettä Espanjassa.

Tässä hiljan ennen uutta vuotta toivuttiin täällä eteläisellä Costa Blancalla voimakkaasta talvimyrskystä, joka oli kuulemma yksi pahimpia myrskyjä vuosikymmeniin. Aiheesta kirjoittelinkin postauksen, jonka voit lukaista täältä. No eipä siinä vielä mitään, mutta seuraavaksi tässä menneinä päivinä ollaan saatu myös historiallisesti lunta lomaparatiisiin!

Torreviejassa satoi lunta nyt ensimmäistä kertaa 91 vuoteen, toisten lähteiden mukaan jopa 105 vuoteen. Lunta ei tullut muuta kuin ihan nimeksi asti, mutta muualla rannikolla on tullut lunta jopa kymmeniä senttejä. Torreviejan ja Orihuela Costan seutuvilla ollaan saatu lumen sijaan vettä ihan reippaalla kädellä. Tätä postaustakin kirjoitellessa tulee vettä kuin saavista kaatamalla. Normaalisti asuinalueellamme on karkeasti noin 300 poutaista ja aurinkoista päivää.

Sinänsä hauskaa touhua on ollut kiinteistöjen parissa työskentelevälle tämä mennyt viikko vesisateiden ja lumen parissa - kun työtäni on vetää yritystä, joka myy asuntoja ja mielikuvia aurinkoisesta Espanjasta ja lomaparatiisista:) Kelistä viis, yrityksemme upeisiin asuntoihin voit tutustua täällä.

Voitte kuvitella tunteen, kun viidet eri asiakkaat Eestistä sekä Suomesta ovat olleet tutustumassa alueella vierainamme asuntoihin ja poutainen hetki tai edes auringonpilkahdus on ollut poikkeustila. Varsinkin aurinkoterassien esittely upeine meri- tai vuorimaisemineen kaatosateessa sumupeitteineen on ollut sekä meille että asiakkaillemme varmasti ikimuistoinen kokemus:) Terveisiä kaikille asiakkaillemme! Paremmat kelit ensi kerralla:)

Eräs yöllä saapunut asiakkaamme heräsi tulopäivänsä jälkeisenä aamuna hotellista meren rannalta ja kertoi, että luuli heränneensä Suomesta.  Yksi kollega tuumasi hienosti, että jos tällä kelillä tekee asuntokaupan Espanjassa, niin on ainakin varmasti ostokseensa tyytyväinen, kun kelit palautuvat normaaliin ja aurinko rupeaa jälleen paistamaan.

Kylmyys ja lumi on ollut useissa paikoissa todella hankala asia, mutta sinänsä positiivista kuitenkin, että pääsi todistamaan myös tämän ihmeen täällä Espanjassa. Lumi on ollut myös monille espanjalaislapsille ainutkertainen kokemus! Koulussa lumisateisena aamuna kaikki lapset saivat poikkeuksellisesti vapaatunnin ja leikkivät ulkona lumella.

Nyt postaus lopetettava ja lähdettävä etsimään naapurin karannutta, espanjaa puhuvaa papukaijaa. Nos vemos aurinkoisesta etelä-Espanjasta!

Ohessa muutama kuva sekä video. Tuttuun tapaan kuvat klikkaamalla suuremmiksi. Muista myös klikata itsesi blogin lukijaksi.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol 


Meillä tuli sen verran lunta, että saatiin muutama lumipallo. Muu satoi kaikki vetenä. 


Aurinkkovarjolla uusi käyttötarkoitus. Lumisuoja.

Kadut tulvivat koskimaisen voimakkaina. 

Vettä -ja lisää vettä. Tässä menossa tutustumaan rantoihin :) 

Auto lumessa. On harvinainen näky meillä. Hieno aamu lähteä töihin esittelemään aurinkoisia asuntoja :) 

Lasten trampoliini. Lunta muutama sentti. 

Maahan tullut lumi suli nopeasti pois toisin kuin muualla Espanjassa.
Alla dokumentointia muualta päin Espanjaa.Unelmiesi asunto Espanjasta http://www.camiro.es/fi/
2 kommenttia:

 1. Hei. Aikamoiset kelit teillä tosiaan tuntui olevan - toivottavasti nyt on normalisoitunut tuo säätila.......itsekin kauhistutti, kun lennot ja hotelli ostettu sinne maaliskuun alkuun ja sitten luki tuollaisista keleist...huh.....

  Suosittelit taannoin yhtä hotellia meille, mutta sainkin Ebookersin kautta lennot ja hotellin kahdeksi viikoksi kilpailukykyiseen hintaan - vaikkakin hotellissamme ei ole ravintolatoimintoja - kokkaillaanpa sitten itse - ainakin aamupalat. Ainakin se on saanut hyvät arvostelut siisteydestä yms...Ona Aldea de Mar....

  Olisin kysynyt sinulta sellaista, että mihin vuokranvälittäjään kannattaisi olla yhteyksissä - JOS toteamme Torreviejan kaikin puolin sopivaksi ja mieskin pääsee jo töistään eroon, niin ehkä jo ensi talvena - ainakin minä - olla kuukauden siellä ja sitten jatkossa 1 kk - 4 kk ehkä talviaikaan.
  Eli voisi olla kiva käydä katsomassa joitain kämppiä jo etukäteen, niin tietäisi minkälaisia ne ovat - haussa siis edullinen vuokra-asunto jostain päin Torreviejaa - ilmeisesti ilmalämpöpumppu on ehdoton, muutenhan emme tilaa tarvi ihmeemmin, eli yksiö riittää - jostain luin Lago Jardin-alueesta, että se olisi hyvä,,,mitä mieltä siitä olet?

  Jos kerkeät vastailemaan jossain vaiheessa, niin muchas gracias (melko lailla siinä kaikki, mitä espanjaksi osaan :))

  VastaaPoista
 2. Kiitos viestistä.

  Onneksi kelit nyt paranemaan päin ja tänään paistaakin jo aurinko. Lago Jardin on ihan mukavaa seutua, asumme itse tässä lähistöllä. Pääsette kulkemaan mukavasti linja-autolla, mutta asutte erittäin rauhallisella alueella ulkona kaupungista. Vuokran antajia toki löytyy googlella suomalaisiakin, mutta valinnanvara nousee laajemmaksi jos käyttää lisäksi englanninkieltä. Alueella useita brittitoimistoja, jotka vuokraavat asuntoja. Huomatkaa, että lyhytaikainen vuokraus on aina kalliimpi kuin pidempiaikainen.

  VastaaPoista