maanantai 3. lokakuuta 2016

Maakuntamatkailua Espanjassa IV - Algarin putoukset

Yksi upeita nähtävyyksiä joihin toivon sinun tutustuvan ehdottomasti on Algarin upeat vesiputoukset, jotka ovat todella hieno nähtävyys Espanjassa. Putoukset sijaitsevat Algarin kylässä, noin puolentunnin ajomatkan päässä Benidormin kaupungista. Torreviejasta matkaa autolla tulee noin 1,5 tuntia. 

Nämä kauniit putoukset ovat hyvin suosittu nähtävyys. Eikä ihme, sillä paikka on todellakin suositeltava päiväkohde. Näillä putouksilla pääset uimaan ja nauttimaan vuoriston kirkkaasta vedestä uiden jopa näiden vuoriputousten alle. Vesi on virkistävän viileää, joten hellepäivä on kaiketi paras mennä nauttimaan tästä paikasta. 

Mukaan kannattaa ottaa pyyhe, vettä kestävät kengät, koska kivet voivat joen pohjassa olla teräviä ja uimahousut. Lisäksi vielä tuhdit eväät juomineen. Alueella on runsaasti mukavia paikkoja nauttia eväistä ja viettää alueella aikaa pidempäänkin ihastellen tätä luonnon kaunista paikkaa. Toki alueella on myös ravintoloita. 


Paikalle saapuminen auton kanssa on oma hommansa parkkitilan vuoksi, koska putoukset ovat todella suositut varsinkin kesäaikana ja parkkitilaa rajoitettu määrä. Yksi erittäin hyvä tapa on ottaa telttapaikka hitusen ylempää sijaitsevalta leirintäalueelta, niin saat yöpaikan samalla sekä tilavan parkin. 
Alueen vierellä kävelymatkan päässä on erittäin suositeltava camping alue, jonka websivut löydät täältä. Omaa telttaakaan et välttämättä tarvitse, sillä heillä myös valmiiksi pystytettyjä telttoja vuokralla. Leirintäalueelta löydät grillauspaikat, biljardin, ravintolan, suihkut sekä kaiken muun tarvittavan.
Kannattaa ilman muuta olla ainakin kaksi yötä, sillä lähistöllä on muutakin upeaa nähtävää. Vain puolentunnin ajomatkan päässä on Guadalestin upea vuorilinnoitus, josta kirjoitin jo aiemmin. Tekstin löydät täältä. Lisäksi lähistöllä vielä dinosauruspuisto, jonne emme valitettavasti kerenneet enää tällä reissulla mennä, mutta kannattaa käydä sielläkin, mikäli vain tuonne suunalle eksyt. 
Ohessa kuvia ja lopussa upeat videot putouksista sekä Guadalestin vuorilinnoituksesta, joka kannattaa valloittaa samalla reissulla. Kannattaa ehdottomasti katsoa. Tuttuun tapaan kuvat klikkaamalla suuremmiksi. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos del Sol

Todella kaunis paikka. 
Lapset viihtyy pitempäänkin. Joen reunamilla mukava nauttia eväitä. 
Putouksilla upeat maisemat. 
Vesi on kristallinkirkasta.
Pitkin vuoripuroja lapsia leikkimässä.


Putoukset keräävät paljon uimareita
Tuonne putousten alle pääsee uimaan. Vesi tosin viileää. 
Alueelle johtava kävelytie. 
Leirintäalueen kyltti. Erittäin hyvä leirintäalue.

Kuva leirintäalueelta. 
Tällä leirintäalueella myös pieni allas. 
Näissä maisemissa upea telttailla.
Dinopark, joka sijaitsee leirintäalueen yläpuolella.

 http://www.camiro.es/fi/
Unelmiesi asunnot Espanjasta. http://www.camiro.es/fi/


3 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää. Me tulimme juuri Kroatiasta, siellä myös luonto kaunista, Krkan kansallispuistossa tuollaisia vesiputouksia myös.....Saa nähdä, saanko haaveeni toteutettua jossain vaiheessa - osan aikaa mieheni ja minä Espanjassa......tosin en ole edes käynyt Toreviejassa, mutta jotenkin olen siihen päätynyt - kun nyt saisi ensin tultua viikoksi - kuukaudeksi niin silloin on jo paljon viisaampi....Iloa syksyysi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Jos nautut komeista näkymistä ja hyväksyt korkeuserot, käy tutustumassa Alicantesta pohjoiseen eli Altea-Calpe-Moraira-Javea -paikkoihin ennenkuin menet Torreviejan alueelke, joka on maisemallisesti aivan tasaista. Mainitut ja kuvatut kohteetkin tuossa kirjoituksessa ovat juuri näistä maisemista.

   Poista
 2. Hei, kiitos kommentistasi.
  Tervetuloa tutustumaan alueeseen muutamaksi viikoksi. Tänne jää herkästi koukkuun. Siitä tämä alue mukava, että pääsee liikkumaan moneen suuntaan helposti, suurkaupungit lähellä ja silti voit asua kohtuullisen pienessä paikassa. Hyvää syksyä myös sinne!

  VastaaPoista