torstai 1. syyskuuta 2016

Telttailemaan Espanjaan. Vamos!

Yksi upeita asioita Espanjassa on telttailu ja retkeily. Telttaillessa pääset asusteleman luonnon helmassa mitä upeimmissa paikoissa Espanjassa, samalla tutustuen paikallisiin tapoihin, nähtävyyksiin, kulttuuriin ja niin edelleen. Telttailu on hyvin suosittua Espanjassa ja paikkoja missä voit telttailla on paljon ympäri Espanjaa. Näitä paikkoja tulen esittelemään useita myös tulevissa bloggauksissani.

Se mitä luonnollisesti ensimmäisenä tarvitset on hyvä teltta ja vähän varusteita matkaan. Telttaa ei kannata tuoda Suomesta saakka, sillä laadukkaita varusteita saat hyvin edullisesti täältä. Muutaman hotelliyön hinnalla saat jo upeat retkeilyvarusteet, jotka voit viedä vaikka paluumatkalla Suomeen tuliaisina.

Itse campingalueet ovat yleensä hyvin varusteltuja sekä turvallisia. Leirintäalueilla on yleisesti vessat, grillauspaikat, suihkut, sähkö sekä tietenkin Espanjalaiseen tyyliin ravintola. Myös biljardit, pingis sekä uima-altaat usein alueilla. Kaikki campingalueet ovat myös karavaanareille.

Joillain leirintäalueilla on myös valmiiksi pystytettyjä telttoja, joita voit vuokrata. Mökkejä toki löytyy vuokralle myös edullisesti. Mukaan ja matkaan pääsee siis hyvin pienellä varustuksella. Muutavia vinkkejä alla, jotta reissu olisi sinulle vielä mukavampi.

1) Varaa itsellesi kylmälaukku. Sinne isoja jäänpaloja ja ostat sen täyteen ruokaa, että juomaa normaalista kaupasta. Näin voit kokkailla itse campingalueella tutustuen samalla muihin vierailijoihin. Alueilla siihen tarkoituksiin yleensä picnicpaikat sekä grillit. Näin säästät myös rahaa, koska ravintolat camping alueilla luonnollisesti kalliimmat.

2) Matkavarustuksena on hyvä olla taskulamppu, hyvät kengät, reppu, yksi kerros pitkiä vaatteita, vähän narua, pyykkipoikia, nippusiteitä, muutama kynttilä, wc-paperia, linkkari tai vastaava monitoimi työkalu, grillihiiliä pussi, tulitikkuja ja tietenkin makuupussit sekä telttapatjat. Turhaa roinaa ei kannata mukana juuri kantaa.

3) Huomioi, että maaperä saattaa olla hyvinkin kovaa, johon ankkuroit teltan kiinni. Tähän voit tarvita vasaran tai kiven, jolla naputella teltan maahan ankkuriin. Lisäksi lisänaru ei ole pahitteeksi, jolla voit tarvittaessa ankkuroida telttaa kiviin tai läheisiin puihin. Toimii hyin myös pyykkinaruna.

4) Sähköä saat lisähinnasta ostettua yleensä campingalueelta. Yksi pidempi monipäinen roikka saattaa olla tarpeen, koska kaikilla leirintäalueilla ei ole roikkia vedettäväksi teltalle asti. Yksi verkkovirralla toimiva pieni valo on myös hyvä varuste tarvittaessa teltan valaisuun. Akkukäyttöiset laitteet myös erinomainen ratkaisu.

5) Yksi kartta alueesta jossa matkustelet on hyvin tarpeellinen työkalu. Vaikka nykyään on älykännykät, saattaa akku joskus loppua tai muuten olla yhteyksissä ongelmia.

6) Vähän rahaa taskun pohjalle. Kaikkialla et voi maksaa luottokortilla, tai niissä saattaa olla rajana 50 euron vähittäismaksu, joten satanen parinkympin tai kympin seteleinä pohjakassana erittäin hyvä summa.

7) Ruokailuvälineet tai kertakäyttöastiat sekä vähän vaihtovaatteita. Camping alueilla voit myös tiskata sekä pestä pyykkiä.

8) Reipasta mieltä sekä rohkeutta. Kieli ei ole ongelma. Olen jutellut useamman leirintäalueen pitäjän kanssa kieliongelmista, niin he vakuuttivat, että se ei varmasti ole ongelma. Muutamalla englannin tai espanjan sanalla homma hoituu ja loppu käsimerkein. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän puoleen Espanjasta. Saat sellaisia kokemuksia, joita ei jokainen turisti varmasti pääse koskaan näkemään.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol
Teltan pystytystä. Aina aurinkoinen sää telttailla. 
Täällä upealla vuorileirintäalueella voit grillailla vasemmalla olevalla grillipaikalla

Tämä yhdeltä telttaretkeltämme. Yksi Espanjan suosituimmista luonnonuima-altaista. Tästä myöhemmissä kirjoituksissa lisää. Tulevissa kirjoituksissa kaikki ohjeet kuinka löydät perille ja missä hyvä leirityä. 

Yhdeltä leirintäalueelta. Upea paikka. Kiipesimme tuolle uskomattomalle vuorelle. Tämä leirintäalue vain puolentunnin kävelyn päässä tästä uskomattomasta luonnonihmeestä. Lisää tästä myös jatkossa. 

Tällaisissa maisemissa on mukava telttailla. 

Tästä upeasta reissusta myöhemmin lisää kivoja vinkkejä. Upea paikka reissailla. Tuonne vuorelle mukava kiipeillä. 

Viimereissulla kohtuullisen lämmin keli. 

Tästä leirintäalueseesta myöhemmin lisää. Upea paikka. Paljon karavaanareita sekä telttailijoita. 

Pääset mitä uskomattomimpiin paikkoihin reissaillessasi 

Telttapatjoja. Kannattaa ostaa ilmatäytteinen. Helppo kuljettaa ja erittäin mielyttävä nukkua. 

Tämä erittäin laadukas iso kahden makuukamarin teltta vain 120 euroa. 

Valikoimaa teltoissa sekä varusteissa riittää ja hinnat erittäin edulliset. 

Makuupusseja. Halvimmillaan noin 7 euroa, mutta vähän lisää saat jo todella laadukkaita makuupusseja. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti