sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Päiväretkitippejä Torrviejasta II - Beautiful Alicante

Se miksi rakastan asua tässä omalla seudulla johtuu myös hyvin pitkälle siitä, että alue on hyvin keskeisellä sijainnilla. Noin tunnin ajomatkan päässä on useampi suurempi kaupunki Kuten Cartagena, Elche, Alicante ja Murcia ja paljon muuta nähtävää. Näin matkustavana kun tykkään liikkua paljon, niin tämä hyvin tärkeä tekijä itselleni.

Yksi upeita kaupunkeja tässä oman asemapaikkani lähistöllä on naapurikaupunkimme Alicante, josta pieni juttu tänään. Moni varmasti tuntee Alicanten paremmin lentoasemasta, johon kone lasketuu, kun tulee vierailulle tänne Costa Blancalle esimerkiksi Torreviejaan tai Orhuela Costalle, mutta itse Alicanten kaupunki on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki.

Jo muinaiset roomalaiset kutsuivat Alicantea " valon kaupungiksi", eikä ihme sillä alueella paistaa eri tietolähteistä riippuen yli 300 päivää aurinko. Parhaita nähtävyyksiä itse kaupungissa on mielestäni ehdottomasti vanha kaupunki, satama sekä huikea Santa Barbaran vuorilinnoitus, josta kirjoittelinkin aikaisemmin ja sen tekstin löydät täältä.  Muuta infoa Alicantesta löydät laajan tietopaketin lisäksi täältä. Toki kaupungissa on myös muuta nähtävää ja koettavaa, mutta jos aikasi on rajallinen, niin aloita vaikka näistä muutamista.

Aikaa kannattaa tähän kaupunkilomaan varata ainakin muutama päivä, koska jo keskustaan tutustuminen ottaa oman aikansa. Keskustassa on useita kauniita puistoja, rantapaseoita, kirkkoja, historian havinaa sekä tietenkin satamäärin herkullisia ja edullisia ravintoloita. Kaupungista läydät myös Espanjan kolmanneksi parhaan jäätelöyymälän.

Hotelli kannattaa ottaa ehdottomasti keskustan tuntumasta vanhan kaupungin sekä sataman läheisyydestä, niin kaikki palvelut sekä nähtävyydet on vierelläsi kävelymatkan päässä. Myös Santa Barbaran upea vuorilinnoitus on näin ollen valloitettavissa jalan. Kaupungilla on toki myös hyvä joukkoliikenne ja asemilta voit halutessasi matkustella junilla sekä linja-autoilla vaikka ympäri Espanjaa. Oikein hyvää ja antoisaa kaupunkilomaa Alicanteen!

Lopussa tuttuun tapaan kuvia ja ne klikkaamalla suuremmiksi. Pahoittelen kuvien laatua, kun tuli napsittua ne vasta illan hämärässä. Lisäksi  upea video Alicanten maakunnasta laajemmin, jota katselin vuosia sitten, kun itse suunittelin muuttoa Espanjaan. Tullut katsottua tämä video aika moneen kertaan.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.Alicante. Kuvan lähde http://www.cheapholidays.com/destinations/spain/costa-blanca/alicante


Beautiful Alicante 


                                                           Videokuvaa Santa Barbaran vuorilinnoitukselta.


Kaupungissa historian havinaa.

Alicanten satamasta. Näät jahtia jos jonkinlaista. Satama on todella iso ja kaunis.

Ympäri kaupunkia on monenlaista tekemistä myös pienemmille. 

Satamassa Volvo Racing museo. Tässä yksi kilpavene.

Satuimme paikalle ulkoilmateatteriin. 

Santa Barbaran vuorilinnoitus. 

Iltakävelyllä Alicantessa rantapaseolla. 

Kauniita seinämaalauksia teksteineen vanhassa kaupungissa.

Yksi kaupungin useista puistoista. 

https://www.camiro.es/

1 kommentti:

  1. Hello!

    My name is Axel (from Sweden) and I am looking for partnerships with finnish bloggers. Please delete this comment and send an email to axel_hborg@hotmail.com.

    Best regards,
    Axel

    VastaaPoista