sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Päiväretkitippejä Torreviejasta osa I

Onkin ollut tässä vähän hiljaisempaa blogin suhteen, kun ei ole työkiireiltä juuri kerennyt kirjoitella, eikä matkustella etsimään uusia tekstien aiheita. Sydämellinen kiitos kuuluu kaikille teille asuntoja kauttamme kysyville asiakkaillemme. Tämä siis positiivinen ongelma :). Nyt kun oli hetki viikonloppuna lomaa, niin tässä pieni päiväreissuvinkki pitkästä aikaa. 

Täällä eteläisellä Costa Blancalla on todella paljon mukavaa nähtävää ja koettavaa päiväretkien merkeissä kuten patikointia ja monenlaista muuta aktiviteettia. Tässä postauksessa reittiohjeet yhdelle kivalle vaellusreitille Orihuelaan, joka noin 30 kilometrin päässä Torreviejan kaupungista.

Tämä kiva retkipaikka löytyi vaimon googlatessa espanjalaisia palstoja, ja testaamaanhan se oli mentävä. Infoa tästä reitistä löydät tämän linkin takaa. Samaisesta linkistä löydät myös muita hienoja patikointiretkiä pitkin Espanjaa. Kannattaa laittaa kirjanmerkkeihin.

Retken alkupää saattaa olla hitusen haasteellinen löydettävä, mutta googlella löydät kyllä perille. Ei kannata säikähtää, vaikka joudut hitusen mutkittelemaan läpi kapeiden teiden pitkin asuinaluetta kohti vuoria, mutta tien päästä löydät tilavan parkkipaikan, jonne voit jättää auton. Ohessa vielä tarkat googlen koordinaatit reitin lähtöpäähän, jotka löydät täältä.

Aikaa kyseiseen reittiin saat tuhlattua juuri niin paljon kuin haluat, mutta oppaassa on arvioitu aika noin 4 tuntia. Reitti sopii miltei kaikenikäisille sekä -tasoisille, myös lapsille, ainakin alkuosaltaan. Muista ottaa eväät  ja juomista mukaan. Matkan varrella on kivoja luolia, joissa voi pitää pienen evästauon. Reitti kokonaisuudessaan on määritelty keskivaikeaksi.

Polut ovat erittäin selkeästi merkitty maastoon kiviin sekä puihin ja opasteita löydät myös matkalta kivasti. Yleisesti ottaen kaikikilla käymilläni merkatuilla patikointireiteillä ovat reitit hyvin merkittyjä kuten myös täällä. Toki myös merkkaamattomia vaihtoehtoja on tarjolla.

Yritän laitella lisää kivoja matkatippejä vain kuin suinkin kerkeän. Varastossa olisi kyllä kivasti kuvia kohteista, joissa olemme vierailleet. Jatkoa siis luvassa. Kannattaa siis pysyä kanavalla :)

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos de Sol 


Retkellä kivoja luolia, joissa voit pitää vaikka pienen evästauon. 

Reitin alkupäästä. 

Reitit merkitty erittäin hyvin kuvassa näkyvällä symboolilla. 

Tuonne ylös menossa. 

Hitusen on myös hankalampaa maastoa. 

Yhdeltä onkalolta. 

Reitin varrelta. Turvallinen liikkua, kun kaikki selkeästi merkitty. 


Alueella myös kivisen maaston lisäksi paljon puita. 

Auringon laskiessa on upeat maisemat ja aika suunnata takaisin lähtöpaikkaan. 


Tässä polku huipulla sijaitsevalle ristille, jossa emme  käyneet. Aurinko laski, niin menee toiseen kertaan. 

Eri polut merkitty hyvin- 

Nämä ansat varattu ilmeisesti myrkyllisille kulkuetoukille. Alueella paljon puita, joissa nämä viihtyvät. 


Autoille varattu kivasti tilaa reitin alkupäässä, jonne voit jättää auton. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti