sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Kissa roskiksesta - uusi perheenjäsen.

Näin tuntematonta sotilasta tämän tekstin alkuun lainatakseni " kyllä joka korsussa kissi pitää olla". Meille nimittäin hiljan tuli uusi perheenjäsen vähän niin kuin sattumalta. Elämä se on yllätyksiä täynnä. Uusi perheenjäsen on pienen pieni kissanpoikanen, joka ei kaiketi ollut kuin muutaman viikon vanha. Tai tätä kirjoittaessani, sillä ikää jo muutama kuukausi.

Tämä pieni kissanpoikanen löytyi roskiksista, kun olimme pesueen kanssa pienellä iltakävelyllä tässä lähistöllä. Tarkemmin sanottuna se oli puutarhajäte roskiksen päällä täysin liikkumattomana ja kuin ihmeen kaupalla sen iltahämärässä edes sieltä huomasin. Katsoin vain, että ompas joku heittänyt jonkun nuken tai pienen patsaan roskiksen päälle.

Lähempää tarkastelutuani huomasin sen olevan pienen pieni kissan poikanen, joka oli hylätty roskikseen. Pienen kissan silmät olivat täysin muurautuneet umpeen. Ne märkivät ja olivat todella pahoin tulehtuneet. Eihän sitä sinne raaskinut jättää ja niinhän se oli matkaan otettava. Ajattelin vielä mielessäni, kun lapsetkin oli mukana, että noinko sitä kannattaa kotiin kantaa kuolemaan. Kissa raasu oli nimittäin erittäin huonossa kunnossa. Tuskin olisi enää seuraavaa yötä selvinnyt hengissä.

No, eihän siinä. Puolikuollut sokea pieni kissanpoikanen mukaan ja kotiin hoitoon. Ei voi sanoa muuta kuin sen, että kyllä niillä kissoilla taitaa useampi henki olla, kun tämäkin pienokainen tokeni. En tiedä mitä tälle kissa paralle oli tehty, mutta sen turkkikin oli kuin pietty. Kun pesimme sen varovasti, niin se oli kuin kuollut.  Jo viikon lääkityksen ja pipettiruokinnan jälkeen tämä pieni veijari oli saanut silmänsä kuntoon, turkkikin jo vähän kiilteli ja se leikki jo kovasti.

Tämän tekstin julkaisuaikaan on tästä uudesta perheenjäsenestä tullut ihan täysiverinen ja hyvinvoiva kissa. Kova on tämä veijari myös metsästämään. Kun kotona meillä ei ole torakoita, niin se välillä jostain käy niitä metsästämässä ja kantaa sitten ylpeänä kotiin esitelläkseen saalistaan. Samoin kuin kissat metsästävät hiiriä Suomessa ja saaliin saadessaan ne tuodaan iloisesti näytille, niin samoin ne toimivat täällä, tosin vain suussa erilainen saalis. Torakka on suht harmiton hyönteinen johonka eittämättä joskus törmäät täällä Espanjassa. Näistä olenkin kirjoittanut yhden tekstin, jonka löydät täältä.  Kissa tosin tuntuu olevan enemmän kuin hyvä ja tehokas torakantorjuja, jos niitä vain lähistöllä liikkuu :)


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol


Tässä kuvasa kissi reilun viikon vanha löydön jälkeen. 


Kissan pelastajat. 


Kyllä oli pieni reppana. 


Nyt voidaan jo paremmin :)

Laitetaan loppuun vielä muutama rento biisi.

Unelmiesi asunto Espanjasta. http://www.camiro.es/4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kissa voi nyt todella hyvin :)

   Poista
 2. Voi pientä, nyt näyttää kyllä jo hyvin virkeältä. Hitsi, kun meinaa tämä blogisi unohtua, kun olen uppoutunut FB: ryhmääsi -ja muutamaan muuhunkin....Torrevieja mielessäin.....

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu, että olet löytänyt ryhhmän. Siellä hyvää tietoa jaossa Espanjaan liittyen.

  VastaaPoista