lauantai 29. heinäkuuta 2017

Droneostoksilla Espanjassa.

Lupasin tuossa jossain kohtaa, että laittelen videokuvaa tulemaan täältä Espanjan maalta ja nyt tuli otettua askel enempi siihen suuntaan, kun kävin tilaamassa dronen, jolla saa enemmän kuin upeaa videokuvaa kuvattuna ilmasta käsin. Malli jonka pitkän pohdinnan jälkeen valitsin on DJI Phantom 4 Pro. Hinta kyseiselle laitteelle Espanjassa on peruskoneena ilman lisävarusteita noin 1700 €. Esittelyvideon laitteelle löydät täältä. Kertakaikkisen ihmeellinen laite. Mielenkinnolla odottelen pakettia Madridista ensiviikolla.

Se miksi tämä päätös vähän kesti, niin johtui siitä, että selvittelin huolellisesti lupa-asioita sekä muita droneen liittyviä asioita Espanjassa ennen varsinaista ostoa. Tätä laitetta ei kannata tosiaan ostaa, jos ei tiedä mitä tekee, tai voi tulla isoja ongelmia lain kanssa. DJI Phantom 4 ei ole mikään lelu, vaan ammattitason kuvauskopteri, jonka näet varmasti lopussa olevista videoista.

Dronen lennättäminen on Espanjassa tarkoin säädeltyä toimintaa ja varsinkin jos teet sitä yrittäjänä, niin on lupa-asiat kurseineen ja lisensseineen todellakin oltava kunnossa. Sakot ovat aika mittavia, jopa 3000-60,000€. Mikäli lennätät konetta ilman lupaa tietyllä alueilla ja väärässä paikassa ne ammutaan jopa alas. Hiljan oli uutisissa kuinka yksi henkilö sai 1500 euron sakon, kun lennätti dronea yleisön yllä suuressa espanjalaissa härkäjuhlassa.

Ota siis selvää asioista, ennen kuin ryhdyt lennättämään dronea Espanjassa. Infoa aiheesta on jonkun verran englanniksi, mutta enempi saat irti kahlaamalla espanjalaisia saitteja sekä kannattaa liittyä eri alaa käsitteleviin Fb ryhmiin. Lupa- ja lakiasioista löydät googlella. Kannattaa etsiä espanjaksi ja katsoa oikeat sivut, eikä uskoa välttämättä ulkomaalaisiin keskustelupalstoihin tai voi tulla ohjeet kalliiksi. Oikeaa tietoa aiheesta on viranomaisilta runsaasti etsivälle tarjolla.

Drone lennokeille on määritelty lentokieltoalueet, lentokorkeudet ja monenlaista muuta säännöstä laitetta ja lennättämistä koskien. Jos haluat, että harrastuksesta ei tule kovin kallis, niin sääntöjä ja ohjeita kannattaa noudattaa ja ennen kaikkea opetella ne, koska asiaa valvotaan kyllä täällä tarkasti.

Katsotaan minkälaista materiaalia saadaan jatkossa tulemaan. Tosin veikkaan, että aluksi laitteen kanssa on yhtä harjoittelua, mutta ainakin mukava uusi harrastus ja jospa siitä olisi iloa myös teille lukijoille. Maisemat ei ainakaan heti varmasti kuvatessa täältä lopu. Lopussa videoita, mitä tällaisella laitteella voi parhaillaan saada aikaiseksi. Tosin meilläkin yrityksellemme tehdyt videot kiertävät aina palkaamamme ammattigraafikon- sekä leikkaajan kautta ja lennättäjänä dronella on aina myös luvat omaava kuvausalan ammattilainen.

Ajatuksena on laitella muutakin tavallisempaa videokuvaa alueesta tulemaan ja avasinkin blogille videokanavan Youtubeen, jonka löydä täältä, jossa jo muutamia ladattuja videoita harjoittelumielessä alueelta. Käykää ihmeessä katselemassa ja palaute enemmän kuin tervetulutta. Kannattaa myös toki tilata kanava. Kun tässä vähän homma kehittyy ja ostan hitusen lisää kuvauskalustoa, niin tasokin varmasti videoissa paranee, eli kannattaa pysyä kanavalla.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional. Muista myös klikkailla itsesi blogin lukijaksi.


Saludos del Sol


Kuvasa  Phantom 4 ProUnelmiesi asunnot Espanjasta 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti