sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Tiesitkö tämän itsestäsi? -suomalais-espanjalaisten keskusteluryhmien antia

Miksi keskusteluryhmä "Operaatio Varpaat mereen" on perustettu? Tämä kysymys nousi jälleen mieleeni, kun pääsin lukemaan allekirjoittaneesta faktatietoja facebook-ryhmän keskusteluryhmästä Torrevieja.info. Faktat tosin olivat enemmän ja vähemmän auringonvalon kestäviä.

Valitettavasti tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun joutuu näkemään moista roskaa, jossa ruoditaan eri ihmisten henkilökohtaisia asioita ja mustamaalataan milloin ketäkin. Tätä näkee valitettavan usein monissa ryhmissä. Siksipä pieni esimerkki aiheesta, joka tällä kertaa kohdistui allekirjoittaneeseen.

Kyseisessä Torrevieja.info -ryhmässä ylläpitäjän toimesta tiedettiin esimerkiksi, että (1) minulla ei ole yritystä Espanjassa, koska se ei hänen mielestään löydy jostain rekisteristä. Lisäksi keskustelussa tuli ilmi, että olen (2) Mitä Vittua -lehden kirjoittaja. Myös (3) bioenergiaosaamiseni käytiin keskustelussa lävitse ja että (4) omakotitaloni on Suomessa vuokralla ja/tai myytävänä. Ja miksi näitä teemoja käytiin läpi? Koska tekstini "Elämää Espanjassa -muutama realiteetti" oli linkitetty keskusteluryhmään. En tosin ymmärrä, mitä yritys- ja yksityisasiani aiheeseen liittyivät ja miksi niitä piti alkaa puimaan. Epäasiallista, sanoisin.

Käydäänpä nyt kuitenkin läpi vahvistuksia ja oikaisuja, että pääsette tutustumaan allekirjoittaneeseen syvällisemmin:

(1) Yritykseni Camiro Grupo Internacional on täyttä totta, ja lisäksi se on hyvin menestyvä yritys. Asuntokauppoihinsa tyytyväiset asiakkaamme voivat tämän vahvistaa. Tervetuloa tutustumaan myytävänä oleviin asuntoihimme osoitteessa www.camiro.es ja seuraamaan facebook-seinäämme ja asiakaspalautteita. Odotamme myös teidän yhteydenottoanne. Toivottavasti saamme vahvistaa teillekin asuntokaupan uudesta unelmienne kodista Espanjassa.

(2) MV-lehti on toiminut kuten huomattavan monet muutkin tahot: lainanneet kirjoituksiani eteenpäin. Näin myös Torrevieja.infoon oli ulkopuolisen toimesta linkitetty artikkelini "Elämää Espanjassa- muutama realiteetti" Suomen arvostetuimman Uuden Suomen -nettipalstalta, jossa olen aiemmin toiminut aktiivisena kirjoittajana. Parhaimmillani saavutin Uudessa Suomessa 300.000 kuukausilukijaa. Juuri kuluneella viikolla Fuengirola-lehti otti minuun yhteyttä ja ilmoitti halustaan jakaa tekstejäni.

(3) Kyllä, olen luonut ja kehittänyt bioenergiasivuston www.bioenergianeuvoja.fi yliopisto-opintojeni oheistuotteena. Sivusto toimii myös englanniksi www.bioenergyadvice.com. Sivustoa käytetään tällä hetkellä mm. ammattikorkeakoulujen opintomateriaalina, koska vastaavaa nettimateriaalia ei Suomessa ole saatavilla aiheesta. Lopputyönä tein " Energiaomavarainen Suomi uusiutuvalla energialla".

(4) Totta, omakotitaloni on vuokrattuna Suomessa ja etsimme juuri uusia vuokralaisia. Vaihtoehtoisesti iso, kartanomainen omakotitalomme on myös ostettavissa. Mikäli etsitte tällaista kohdetta Keski-Suomesta, ottakaa ystävällisesti yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Tässä lyhykäisyydessään taustaani. Monestako muusta bloggaajasta, yrittäjästä tai palveluntarjoajasta tiedätte näin paljon? Ei ainakaan voi moittia, että jotain epämääräistä tai salattavaa olisi ja ettei sen takia voisi luottaa allekirjoittaneeseen tai yrityksemme palveluihin :)

Olin aikaisemmin olettanut, että Facebook-ryhmät on perustettu tiedon jakamiseen ja rakentavaan keskusteluun, mutta valitettavasti näin ei ole. Tässäkin Torrevieja.info -ryhmässä pitäisi ainakin nimen mukaisesti jakaa tietoa ja kokemuksia Espanjasta, eikä ruotia ylläpitäjän toimesta tai hyväksymänä kenenkään yksityiselämää. Hulluinta on, etteivät ihmiset ole välttämättä olleet edes koskaan tekemisissä keskenään, ja silti löytyy kritisoitavaa -näin on oma kokemukseni asiasta. Kerta toisensa jälkeen törmää viestiketjuihin, joissa mennään eri ihmisten tai yritysten henkilökohtaisuuksiin ja mustamaalamiseen. Pahimmillaan ihmisiä lynkataan, tuomitaan ja herjataan.

Aivan kuin internet olisi paikka, jossa voi laukoa mitä tahansa joutumatta siitä vastuuseen. Millä ihmeen motiivilla nämä ihmiset oikein toimivat? Ohessa kuvakaappaus yhden viisaan, tarkkasilmäisen sekä omaa harkintaa käyttävän henkilön kommentista kyseessä olevasta keskusteluketjusta. Lisäksi muutama kuvakaappaus tällä hetkellä olevasta keskustelusta toisesta ryhmästä, jossa on jonkun lynkkaus meneillään. On uskomatonta kuinka ryhmien ylläpitäjät hyväksyvät nämä keskustelut ja pahimmillaan osallistuvat niihin.

.. Ja näin sai alkunsa ylläpitämäni facebookin keskusteluryhmä "Operaatio Varpaat mereen", joka toimii rakentavana ja asiallisena keskustelualustana kaikille Espanjasta kiinnostuneille ihmisille. Tervetuloa mukaan ryhmään! Tyhmiä kysymyksiä ei siellä tunneta, ja jokainen saa olla oma itsensä. Ylläpito odottaa yhteydenottoa epäasiallisista kommenteista tai keskustelijoista. Niitä ei meidän ryhmäämme kaivata.Loppuun kevennykseksi aurinkoinen kappale :)


Terveisin

blogin kirjoittaja Senjor Rose, oikealta nimeltään Kari Rosenlöf, joka luotsaa eteläisellä Costa Blancalla yritystä nimeltä Camiro Grupo Internacional ( www.camiro.es) ja joka julkaisee harrastustoimintana tekstejä esimerkiksi Uusi Suomi -verkkolehdessä sekä Uusi Costa Blanca -lehdessä. Cv:n voin laittaa yksityispostina tarvittaessa; tosin tällä hetkellä en ole uutta työpaikkaa hakemassa ;)

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.Saludos del Sol 

Tässä yhden keskustelijan mielipide ko keskustelusta, jossa minua mustamaalattiin. Tämä internet herjaaminen on todella kuvottavaa juoruilua.


Tässä kuvakaappaus eri keskustelusta, jossa jonkun lynkkaus meneillään parasta aikaa.  Tämänkin hyväksyy ryhmän ylläpitäjä.

Tämä kuvakaappaus myös tällä hetkellä olevan eri  keskustelun antia, jossa tämä keskustelija kertoo totuuden. Näistä pahimmista ylilyönneistä pitäisi mielestäni  tehdä tutkintapyyntö. http://www.camiro.es/
http://www.camiro.es/
2 kommenttia:

  1. Ohhoh,....on tämä maailma kummallinen paikka - aina näkösin löytyy näitä mustanpuhuvia ihmisiä, jotka kaiten saavat intoa toisten mollaamisesta ja asi(attomuuksie)n levittelystä. Tsemppiä sinulle - onneksi meitä ns. normaaleja ihmisiäkin on olemassa - ja minä ainakin arvostan erittäin korkealle tuota sinun FB-ryhmää - montaakin asiaa olen joutunut kyselemään ja apua on aina tullut asiallisesti ja avuliaasti. Jatka "poika" (sallittakoon tämä ilmasu, kun kaiten olet aikas paljon nuorempi kuin tää tantta) samaan tapaan.

    Ja onpa hienoa tuo bionergia - olet monessa mukana - keep on going!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustavasta palautteestasi. Joillain tuntuu olevan elämässä ilmeisesti niin paljon tyhjää aikaa, että jaksavat vatvoa toisten asioita. Sinänsä hauska, että kun vertaa Operaatio Varpaat mereen keskusteluryhmää muihin, niin siellä ei ole näkynyt vielä ensimmäistäkään roskaketjua. Asiallista keskustelua ja tiedonjakoa sitäkin enemmän.

    VastaaPoista