sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tapakset Espanjassa.

Näin ne päivät vain vierivät. Hommaa on jos monen laista. Ollut tosiaan blogin kanssa hitusen hiljaiseloa, kun työ sotkee näitä vapaa-ajan touhuja. Yrityksen kanssa olemme ottaneet mukavia uusia askelia ja olemme aloitelleet markkinointia Eestiin sekä Espanjan eri kaupunkeihin. Monen laista muutakin uudistusta työn alla. Mielenkiinnolla seuraamme mitä tuleman pitää ja postaillaan noista töistä jatkossa lisää. 

Sittenpä ihan aiheeseen, eli tapaksiin. Tapas on täällä Espanjassa hyvin suosittu mukava purtava ja siispä pieni postaus aiheesta tapakset Espanjassa. Kuuleman mukaan tapasten historia olisi se, että kun aikoinaan viinilasin päälle nostettiin leipäpala kärpästen esteeksi, niin sittemmin tämän leivän päälle on keksitty jos jonkinmoista sienestä kalaan ja kaikkeen siltä väliltä. Tapa tarkoittaakin kantta tai korkkia.

Toinen versio aiheesta wikipedian mukaan olisi ”Joidenkin mielestä tapas-keksinnön kunnia kuuluu 1800-luvun lopussa kuninkaaksi nousseelle Alfonso XIII:lle, joka kesällä Andalusian, Cádizin matkallaan päätti levähtää Ventorillo del Chanton -nimisessä majatalossa. Tuuli puhalsi hiekkaa niin kovin, että tarjoilija pani kuninkaan sherrylasin päälle kinkkusiivun. Kuningas ihastui keksintöön niin paljon, että käski tarjoilijan toimimaan samalla lailla myös seuraavalla kierroksella, ja kuninkaan seurue jäljitteli hänen esimerkkiään.Tapaksia löydät Espanjasta useimmista ravintoloista, mutta sitten on vielä oikein aiheeseen erikseen vihkiytyneet tapas ravintolat, joissa voit maistella kymmeniä eri tapaksia. Tilasin hiljan hyvän tarjouksen tällaisesta ravintolasta. Tarjoukseen kuului kymmenen tapasta 20 eurolla. Nämä siinämielessä mukavia tarjouksia, niin pääsee edullisesti maistelemaan mitä herkullisimpia erilaisia tapaksia.

Osein myös ravintolat tarjoavat pienen tapaksen juoman mukana. Tämä ilmeisesti vanhempi perinne ja vaihtelee alueittain sekä ravintoloittain tuleeko tapas juoman mukana. Tapaksia on todella laaja valikoima. Tapaksissa tyypillisesti, oliiveja, lihapullia, manteleita, sieniä, juustoja, katkarapuja, patonkia, sardiineja, salaatteja, perunoita ja niin edelleen. Tässä linkki resepteihin, jossa yli 700 eilaista reseptiä tapaksiin https://cookpad.com/es/buscar/tapas. Lisäksi on monen laisia tapastapahtumia, joissa näitä herkkuja runsaasti tarjolla.

Tänne Espanjaan matkatessa on ehdottoman suositeltavaa poiketa tapaksella jos toisella nauttimassa mitä ihmeellisimmistä makuelämyksistä hyvän juoman kera. Suosittelen lämpimästi. Aiheesta kiinnostuneille pieni videopätkä lopussa. 

Saludos del Sol

Sardiineja mausteliemessä sekä espanjalaisia lihapullia.
Tässä tarjouksessa 10 erilaista tapasta 20 euroa.

Edellisen tarjouksen antimia. Oikealla lautasella vihanneksin päälystettyjä simpukoita. 

Tapaksia itse tehtynä. Tässä tulossa espanjalaisella reseptillä lihapullia. 

Lihapullat tapaksen muodossa. Pippurinen kermakastike kaverina, johon mukava dipata patonkia. 

Vasemmalla kalapullat kääritty ravun saksiin. Kertakaikkisen hyviä tapaksia kaikki.
Mitä uskomattomampia makuelämyksiä. 

Tässä kuvassa samalta tiskiltä lisää. 


Tässä yksi erittäin hyvä paikallinen ravintola.3 kommenttia:

  1. Alfonso XIII ei tainnut viela 1800-luvun alussa olla hengissa.(1886-1941)

    VastaaPoista
  2. Anteeksi liian nopeasti luettu ja liian nopeasti kommentti.

    VastaaPoista
  3. Anteeksi liian nopeasti luettu ja liian nopeasti kommentti.

    VastaaPoista