sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Maakuntamatkailua Espanjassa - La Manga del Menor.

Vihdoin vapaapäivän koittaessa, on mukava laittaa tykötarpeita auton peräkonttiin ja lähteä katselemaan taas uusia maisemia tässä lähistöllä. Tällä kierroksella suuntasimme rannikkoa pitkin etelään noin reilun kuudenkymmenen kilometrin päähän Torreviejasta paikkaan nimeltä La Manga del Mar Menor. Keli matkalla oli kohtuulisen mukava. Lämmintä oli noin 28 astetta vienon merituulen saattelemana.

Tämä nähtävyyden arvoinen paikka on noin reilu 20 kilometriä pitkä maakaistale, joka erottaa Välimeren ja Mar Menorin toisistaan. Tämän pitkän mereen ulottuvan maakaistaleen pääsee ajamaan autolla aivan päähän saakka. Niemi on siitä mukava, että meri on molemmilla puolilla koko matkan ajan. Välillä voi pysädellä uimaan, kauppoihin tai paikallisiin ravintoloihin leputtelemaan ja vilvoittelemaan. Omalla porukalla kävimme uimassa ja keräilemässä simpukoita matkan varrella.

Alueella on runsaasti kauniita rantoja ja nämä rannat hyvin suosittuja erilaisten vesiurheilijoiden keskuudessa. Pienenä vinkkinä voisi heittää myös sen, että karavaaraneita oli pitkin rantakaistaa runsaasti, joten kaiketi yöpymispaikkana voisi olla karavaaranreille ihan mukava paikka.

Alue tuntuu olevan myös varakkaampien turistien lomapaikka. Aluella voit nähdä mitä kauniimpia purjeveneitä ja jahteja. Yksi hyvä paikka on pysähtyä matkalla nostosillan kohdalle, joka aukeaa muutaman tunnin välein päästääkseen veneitä sillan ali. Nostosiltojen noustessa, lipuu kaunita veneitä jonossa sillan alitse. Hyvä paikka mennä ihailemaan näitä veneitä, on mennä sillan alapuolelle.

Alue on hyvin tiiviisti rakennettu ja näet paljon turisteille varattuja tornitaloja. Voisinko sanoa, että oman maun mukainen ei ehkä niinkään, mutta heille, jotka pitävät tämänkaltaisesta, niin varmasti tutustumisen arvoinen paikka. Tosin jälleen jäi tämänkin reissun jälkeen sellainen mieli, että vaikka tämäkin paikka erittäin upeaa seutua täällä  rannikkolla, niin tämä seutu jossa itse asumme, on eniten juuri omaan mieleeni. Näitä alueita on tullut kierreltyä ja katseltua jo jonkun verran. Tosin makuasioitahan nämä kaikki aina ovat. 

Lopussa tuttuun tapaan valokuvia sekä lopussa videoita alueesta. Viimeinen video siitä, kuinka hurjasti alue on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä. Kuvat suuremmiksi klikkaamalla. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.  

Saludos del Sol


Kuvan lähde: http://www.tazsailing.com/excursion-fin-de-semana-a-la-manga-del-mar-menor/

Niemen vastapääätä mantereen puolella. 

Aluella kauppoja sekä ravintoloita. Muös Spar kauppa löytyi. 
Koko matkan varrella on kyltteinä surffilaudan mallisia opasteita, joissa kartta ja matka minkä olet kulkenut. 

Rantoja on todellakin silmän kantamattomiin. 


Paikallista rakennuskantaa. 

Niemen puolelta mantereelle kuvattuna. 

Alueella myös yksi iso kesken jäänyt rakennusprojekti. Jäännös kaiketi pahimman laman ajalta. 

Rannat ei varmasti lopu täällä heti kesken. 

Simpukoita löytyi todella runsaasti. 

Tässä meidän saalista. 

Sillan avaamisajankohdat, josta veneet pääsevät liikkumaan. 

Alueella näet paljon erilaisia veneitä. 

Niemen päässä olevan vanhan sillan luona oleva kyltti. 

Niemen päässä arvokkaampia villoja. 

Paikallista rakennuskantaa. 

Koko tämän pitkän maakaistaleen pääset autoilemaan kaksisuuntaisella väylällä. 

Sillan alapuolella hyvä mennä katselemaan laivoja. 

Silta avattu. Veneitä tulee pitkänä jonona.

Upeita paikkoja pitää pieni paussi. 
Sillan luota, josta veneet kulkevat. 

Maakaistale päättyy tähän vanhaan siltaan. Tämän ylityksen jälkeen on enää pieni pyörähdys asuinalueella, jossa villoja.                     
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti