sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Keskiaikaiset markkinat Orihuelassa.

Pitkästä aikaa kun on viikonloppuna vapaata, niin on ehdottomasti lähdettävä tutustumaan taas paikallisiin maisemiin sekä tapahtumiin. Tällä kertaa kävimme naapuri kaupungissamme Orihuelassa, jossa järjestettiin keskiaikaiset markkinat. Tämä mukava tapahtuma järjestetään joka vuosi Orihuelan vanhassa kaupungissa. Kaupungista löydät tietoa täältä.

Orihuelan kaupunki on enemmän kuin upea kaupunki järjestää kyseinen tapahtuma, koska kaupungissa on paljon hyvin säilynyttä kaunista vanhaa keskiaikaista rakennuskantaa, kuten kirkko, katetdraali ja muita upeita vanhoja rakennuksia vanhassa osassa kaupunkia. Nähtävää on siis paljon myös markkioiden ulkopuolella historiasta kiinnostuneille.

Mikäli menet paikalle omalla autolla, niin kannattaa varaantua siihen, että parkkipaikan löytäminen on enemmän kuin haastavaa. Nämä markkinat ovat paikallisittain erittäin suosittu tapahtuma. Pienenä vinkkinä, että lähistöllä olevien kauppakeskusten pihoista voit tuurilla löytää parkkipaikan. Lisäksi tapahtuman järjestetään runsaasti päivämatkoja niin Torreviejasta kuin orihuela Costalta ja näin ei tarvitse omalla autolla välttämättä mennä.

Itse tapahtuma on kuin hyppäisi satoja vuosia ajassa taakseppäin. Kaduilla on valtava määrä erilaisia myyntikojuja, joissa myydään kaikkea mahdollista, kuten herkullisia grilliruokia, matkamuistoja, yrttejä, juustoja, leipää, paellaa ja niin edelleen. Lisäksi alueella on runsaasti monenlaista keskiajan henkeen sopivaa ohjelmaa.

Keskiaikainen tunnelma on hyvin alueella tunnettavissa. Kojujen myyjät sekä tapahtumien järjestäjät ovat pukeutuneet hienosti keskiajan hengen mukaisesti. Pääset maistamaan todella keskiajan tyyliin grillattua porsasta, näkemään ritarien miekkailua sekä kaikkea muuta keskiajan historian havinaa. Keskiaikainen musiikki on toki myös alueella läsnä.

Lapsille on myös monenlaista koettavaa ja nähtävää. Lapset pääsevät harjoittelemaan vaikka miekkailua oikeiden ritareiden kanssa ja kojuja lasten leluille runsaasti tarjolla. Meillä pienelle miehelle jäi mukaan muistoksi tältä mukavalta päiväretkeltä ajan hengen mukainen miekka ja jalkajousi. Perheen neidille löytyi kivisormus, joka vaihtaa väriä lämmön mukaan.

Ehdottoman hieno tapahtuma, jota suosittelen myös sinulle vaikka jo heti ensivuonna. Lopussa kuvia, jotka tuttuun tapaan klikkaamalla suuremmiksi sekä muutama video tapahtumasta ja yksi upea video itse Orihuelan kaupungista.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos de Sol 


Kivitaulu Orihuelan kaupungissa. 

Taulu toiselta puolelta. 

Alueella runsaasti myyntipöytiä, joissa mitä herkullisinta tarjottavaa. 

Tästä grilliherkkuja. 

Tältä kojulta löytyy käsin tehtyjä puuleluja, joista kuuluu mitä hauskimpia ääniä.


Ei markkinoilla ainakaan nälkä pääse yllättämään.

Ritari ainesta.

Satoja erilaisia tee lajikkeita sekä yrttejä. 

Tästä myyntikojulta herkullisia leipiä. 

Lapset ja miksei myös aikuiset pääsevät harjoittelemaan miekkailun saloja. 

Yhdeltä kaupungin aukiolta. 

Lähde kaupungilla. 

Metsästys lintuja. 

Voi vain kuvitella tunteen, kun noilla vehkeillä on otettu aikoinaan yhteen. 

Lisää erityyppistä taisteluvarustusta. 

Yhdeltä makkarakojulta.











 http://www.camiro.es/fi/
Unelmiesi asunto Espanjasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti