perjantai 5. huhtikuuta 2019

Sairaanhoito Espanjassa.

Ensimmäiseksi tätä kirjoitusta kirjoittessani haluan kiittää Jumalaa ja espanjalaista sairaanhoitoa siitä, että olen yleensä kirjoittamassa tätä bloggausta. On tullut testattua espanjalainen terveydenhuolto sitten varmasti juuriaan myöten ensiavusta erikoissairaanhoitoon ja kaikki siltä väliltä. Kuvat tuossa alempana varmasti kertovat enemmän kuin tuhat sanaani, mutta pieni kertomus mitä minulle on tapahtunut ja tapahtuu edelleen..

Vähän ennen joulua minulla oli haave, että ajelen jouluaattona moottoripyörällä joulupukin asussa pitkin ja poikin ja jakelen karkkeja lapsille. Muutaman päivän ennen joulua kerkesinkin ajella ja voitte kuvitella, että hauskaa oli. Ihmiset kuvasivat minua kun vain kerkesin pysähtyä. Oli mahtava lähteä vauhdilla liikennevaloista kun oli lapsiperhe autossa vieressä ja ne huiskuttelivat minulle.

Noin joulun aikana sain silmääni tulehduksen. Sitä mistä se tuli ei osaa kukaan sanoa. Lentokentältä, ovenkahvasta, juomalasista tai siitä kun meillä oli vesivaurio talossa ja siellä oli hometta. Kuka tietää, mutta siitä se sitten lähti...Tulehdus paheni ja paheni päivä päivältä. Menin päivystykseen ja sain aluksi silmään tippoja kuten normaliin silmätulehdukseen kuuluukin saada. Ei kun tippoja silmään ja tilanne vain paheni. Seuraavalla kerralla voimakkaampia tippoja ja joitain muita lääkkeitä. Kolmannella kerralla päivystyksessä sain antibioottikuurin. Niitä tuli popsitttua sitten seuraavaksi. Ihan turhaan..

Lopulta kun olin pimeässä huoneessa neljä päivää pystymättä juuri liikkumaan menin paikalliseen päivystykseen ja kysyin, että joko näytän edes vähän paremmalta, niin virkailija juoksi hakemaan lääkärin tiskille. Lääkäri tuumasi, että lähdet nyt ja vauhdilla yliopistollisen sairaalan ensiapuun. Kysyin vain, että onko pakko mennä ambulansilla. Kun sain vastauksen, että ei mutta pitää vain mennä heti, niin menin lähikuppilaan ja join yhden bissen ja ajattelin, että tämä on nyt tässä...  Siitä otin taksin ja sitten lähtikin jo näkö.

Torreviejan sairaalan ensiavussa vuoronumeroa odotellessa en nähnyt edes vuoronumerolappua. Pääsin tosi nopeasti sisälle, mutta kun yritin omalla vuorolla mennä, niin en nähnyt edes ovea.  Tuli törmättyä siihenkin. Sairaalan vahtimestari talutteli minut kaverina sisälle. Siitä alkoi sitten erikoissairaanhoito. Kaksi specialistia tutki minua, kuvasi pään, tutki silmät, valtavasti verikokeita ja muuta aiheeseen liittyvää tutkimusta...Olen enemmän kuin tyytyväinen täkäläiseen sairaanhoitoon. Olen varmasti hyvissä käsissä. Torreviejan sairaala on yksi maailman parhaista.

Diagnoosina se, että minulla on joku bakteeri joka aiheuttanut tulehduksen. Ensin se alkoi silmätulehduksena. Siitä se tulehdutti silmäkuopan, sarveiskalvot siitä eteni kyynelkanavia pitkin päähän jossa se on vieläkin. Ei kai tässä muuta, muta syön jo hevoskuurin beta salpaajia hemmetin vahvaa kortisonia ja siihen repullisen vastalääkkeitä. Ongelma kai on se, että kun tulehdus kestänyt jo kohta puoli vuotta, niin bakteeri voi muuttua resistentiksi lääkkeitä vastaan ja kun tulehdus päässä, niin en tiedä. Että semmoista...nyt tilanne on stabiili. Enää kolme kontrollikäyntiä sairaalassa jos kaikki menee hyvin. Mikä hienointa voin tehdä nyt töitä täysillä eikä enää kipuja. Moista ei ole edes sairaala nähty täällä ennen ja  pyysi kaikki valokuvat joita olen itsestäni ottanut sairauden aikana.

Kiitos muuten teille kymmenille asiakkaillemme, että olette ymmärtäneet tilanteeni. Joulun aikana ja tammikuussa möin useita asuntoja kuskin kanssa kun en voinut itse ajaa. Jokainen asuntokauppa on mennyt enemmän kuin kymmenen tähteä. Kiitos ymmärryksestänne ja onnea kaikille uuden asunnon omistajille!  Muistatte minut varmasti.

Tätä kirjoittaessani voin erittäin hyvin tilanteesta huolimatta ja meillä on uutta verta tiimissämme, jotka ovat valmiit palvelemaan teitä jatkossa mikäli omat voimani eivät kestä, mutta voisin sanoa, että kohta vedetään taas sata lasissa :) Kaikkea hyvää kaikille ja kiitios, että jaksoit lukea. Jatkossa lisää kuulumisia Espanjasta. Lupaan sen tämän pienen tauon jälkeen, joten pysy lukija kanavalla. Materiaalia uusiin blogeihin on valtava määrä ja lisää tulee jos vain hengissä pysytään :)

PS: Suurin kannustus tulla terveeksi on meidän asiakkailtamme ja työkavereilta sekä yhteistökumppaneilta. Lopussa kaunis musiikkivideo jonka sain heiltä. Upea kappale, kannattaa kuunnella. Miljoona kiitosta teille kaikille! Kaikkea hyvä kaikille. Nos vemos pronto! Klikkaile itsesi lukijaksi, niin postaukset näkyvät tulevaisuudessa sinulle aina ensimmäisenä.

Jos sinulla on elämässä vastoinkäymisiä, niin muista aina, että älä anna koskaan periksi. Se mikä ei tapa, niin se vahvistaa.


Saludos del Sol 


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Tästä se sitten lähti..ensimmäiset pääkuvaukset sairaalan ensiavussa.

Nyt lääkkeitä vähennetty...mutta näillä mennään nyt.

Tässä vain ensiavun sairaalakäynnit , kontrollit sairaalassa ja muutama resepti. Lapusissa ei ole terveyskeskus ensiapu käyntejä ja lisää luvassa ...
Tällainen ranneke. Kun tulee nopea lähtö, niin tietävät minne osastolle dumppaavat  sairaalassa:)
Olin aika kuvattu joulupukki. Aika monta selfietä :)
Olin aika kuvattu kaveri joulun alla. Nyt tankkaamassa.
Tästä se pikku hiljaa eteni päähän. Välillä silmä ja kasvot olivat turvoneet täysin muodottomiksi.
Olo oli kuin kidutettaisiin. Illalla pelotti mennä nukkumaan kun pelkäsi, että olo aamulla vielä pahempi.
Tulehdus alkoi leviämään silmäkuoppaan, sarveiskalvoihin ja lopulta kyynelkanavia pitkin päähän  Puoli silmää oli kuin jotain ..ei ole sanoja. Kokeile joskus sipaista höyhenellä silmääsi.
Onnea uuden asunnon omistajille. Olin todella sairas kun möin tämän upean uuden asunnon. 
Onnea uuden asunnon johdosta! En päässyt itse luovuttamaan avaimia. Olen pahoillani, mutta näemme kyllä vielä :)
Tämäkin ihana perhe sai asunnon kun olin sairas ja möin sen heille. Onnea vielä kerran koko perheelle :)


Periksi emme anna vaan katsomme tulevaisuuteen. 


Rakaani. Voi kuinka odotan että pääsen ajamaan taas..

Nyt voidaan jo paremmin. Pääsin pojan kanssa kävelylle :) 

Nyt voidaan jo paljon paremmin :) Kohta mennään taas sata lasissa :)
Que Bonita La Vida - Miten kaunis on elämä


Unelmiesi asunto Espanjasta 

2 kommenttia:

  1. No huh aikamoinen tarina! Onneksi on nyt paranemaan päin. Olen itsekin kuullut että espanjalaisissa sairaaloissa kyllä osaavat asiansa. Itse olen pari kertaa virtsatulehduksen takia käynyt ja saanut hyvää hoitoa. Koiraamme viemme säännöllisesti eläinlääkäriin ja he ovat ihan mahtavia ja reiluja tyyppejä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. Olen todella tyytyväinen täkäläiseen sairaanhoitoon. Hyvissä käsissä ollaan :)

    VastaaPoista