perjantai 17. elokuuta 2018

Siirtolaiset Eurooppaan Espanjan kautta

Nyt kirjoitan blogin aiheesta, jota kaiketi ei saisi edes kirjoittaa, koska aihe koskee niinkin herkkää aihetta kuin maahanmuutto. Mikäli et halua lukea totutta, mitä nyt omin silmin täällä Espanjassa siirtolaisongelmasta näen, niin vaihda kanavaa kiitos.

Sanottakoon näin ihan ensinmäisenä, että en mielestäni ole järkevän maahanmuuton vastustaja. Kaupunki Torrevieja, jossa asun on Euroopan kansainvälisin kaupunki. Täällä on noin 116 eri kansallisuutta. Kaupunki on kansainvälisempi kuin Bryssel. Lastemme koulussa kansallisuuksia on noin 30 ja seurakunnassamme on yleensä sunnuntaisin mustia, ruskeita sekä kalpenaamoja, joista kaiketi noin kolmannes on mustia. Joka tapauksessa per kokous vaihtelee porukka ympäri maailman. Lastemme synttäerillä porukasta riippuen pörrää yleensä keskimäärin vähintään 8 kansallisuutta ihan muualta kuin Skandinaviasta. Minulla myös ystävät ovat aika laajasti ympäri maailmaa. Itse asiassa nyt kun mietin, niin ihan vain kourallinen kavereita pohjoisen perukoilta, jos asiakkaita ei lasketa.

Avasin tämän kirjoituksen alustuksen näin, koska sinun pitää jollain tapaa todistaa, että et ole rasisti, mikäli kerrot mitä näet tai koet ympärilläsi tapahtuvan. Suomessa kai kaikki seuraava mitä kerron on "vihapuhetta", joka myös minulle ihan uusi termi. Suomessa on kuulemma nykyään jopa poliisi seuraamassa erikseen aihetta?

Suomessa ei vissiin enää eläkkään kuin kaksi rotua "suvakit" ja "rasistit". Pieni maa, jossa kaikkien pitäisi vetää yhtä köyttä, mutta ei. Koko pakolais-siirtolais jargoni hajoittaa tätä pientä entistä maailman vahvinta kansakuntaa. Mainittaakoon velä, että asuin 38 vuotta Suomessa, enkä koskaan nähnyt yhtään natsia, vaikka liikuin paljon ja tuttavapiirini on varmasti laaja läpi Suomen. Nyt kaiketi puolet kansasta on edellämainittua kansanryhmää, mikäli mediaan on uskominen?

Espanjassa on omat ongelmamme siirtolaisten suhteen, joka kasvaa nyt vauhdilla. Täällä asiasta saa puhua ja uutisoida ainakin toistaiseksi vapaasti. Paperittomilla siirtolaisilla on nyt uusi reitti Marocosta Gibralttarin kautta Espanjaan. Marocosta lähtevien siirtolaisten maihinnousuja on kuvattu Malagassa asti. Tyhjiä veneitä on löydetty ympäri eteläistä rannikkoa, joista matkustajat kadonneet. Monenlaista venettä saapuu rantaan. Naisia tai lapsia ei näissä veneissä juuri näy. Muutamia isommissa laivoissa, mutta valtaosa kaikissa näkemissäni myös poliisin kuvaamissa videoissa nuoria taistelukuntoisa miehiä iältään noin 20-45v.


On siinä on turisteilla ihmetteleminen, kun kavereita laivautuu Malagan rantaan kesken auringon oton. Veneet rantautuvat lähinnä Gibralttarin etelä-sekä pohjoiselle puolelle, mutta tuttava kertoi nähneensä kumiveneitä rantautuvan jopa Alicanten pohoisemmalle alueelle. Normaalisti maihinnousu tapahtuu niin, että vene laivautuu rantaan josta tulijat juoksevat teille tietämättömille.

Tästä tämä porukka jatkaa matkaa Guardia Civilin (poliisi) mukaan pohjoista kohti lähinnä Saksaan sekä Ranskaan, sieltä eteenpäin ja katoavat jälkiä jättämättä. Espanjaan jäävät joutuvat ilmeisesti maatiloille töihin tai myymään turisteille väärennettyä rihkamaa elannon toivossa. Poliisi keräileekin kyseisiä kavereita rannoilta tavaroineen kyytiin. Harvempi siis jää ilmeisesti Espanjaan. Nyttemmin uutisoitu, että Ranska käännyttää kaikki tulijat rajaltaan takaisin Espanjaan linja-autokyydityksin. Samoja uutisia tullut Saksasasta.

Veneitä rantautuu nyt Espanjan rannikolle kohtuullisen vauhdilla. Suomeksi yhden Suomen Kuvalehden artikkelin aiheesta löydät täältä. Näitä samaisia veneitä löytyy tyhjinä pitkin rannikkoa. Ne jotka ovat tuleet viranomaisten kautta, kuten mereltä pelastetut, niin noin 82% ovat olleet kaikin puolin terveydeltään ok, mutta isolla osalla 18% ollut hyvinkin vakavia tarttuvia sairauksia kuten hebatiitti B, jota tavattiin 15% maihinnousseista. Muutamia tuberculoosi tapauksia myös tässä testattujen porukassa, johon viranomaiset suhtautuvat hyvin vakavasti. Lähde Tulijoita on tullut raportoidusti pelkästään yhden viikon aikana jopa 91 venettä. Tämä raportti on sivulta, jossa autetaan heitä merihädässä ja löytyy täältä. Niin ja entäs raportoimattomat?

Tällä hetkellä kaikki Marocon kautta suuntautuvat siirtolaiset ovat peräisin Afrikasta saharan eteläiseltä alueelta. Raporttien mukaan heitä kuolee enemmän Saharan ylitykseen, kuin hukkuu Välimereen lähtiessään tälle ihmissalakauppiaiden tarjoamalle matkalle kohti uutta tulevaisuutta kultaisessa Euroopassa. Tämä on valtava business ihmiskauppiaille ja salakuljettajille. Uusia rohkeita tulijoita on käytännössä loputtomiin.

Lisäksi maareitin kautta tulee ihmisiä rynnäköiden, kuten Ceutaan Espanjan Afrikan puoleiselle rajalle hiljan hyökkäsi noin tuhannen tulijan porukka läpi tupla piikkilanka-aitojen, josta noin 600 ylitti rajan kuin sotilasoperaatiossa. Poliiseja loukkaantui yli 20, joista osa erittäin vakavasti. Paikallisten uutisten mukaan Marocon rajalla on jo nyt noin 14,000 uutta tulijaa samoin menetelmin ja lisää on ilmeisesti tulossa. Mainittakoon vielä, että nämä loukkaantuneet eivät olleet mitään "Sokoksen" vartioita, vaan koulutettu sotilasporukka. Paras kaverini palveli Ceutassa Espanjan armeijassa. En tiedä kuinka asiaa uutisoidaan Suomessa, mutta ehkä aihetta olisi. Linkkejä kysyville löytyy youtube ja google. Aiheesta netti pursuaa tietoa kieliä vähänkin osaavalle.

Se mikä tässä, jos nyt jokin asiassa on positiivista on omalta kohdaltani se, että kaupunki Torrevieja jossa asun on niin hiljainen ja pieni kaupunki, että näitä lieveilmiöitä ei juuri ole eikä tuskin tule. Jopa moni ulkomaalainen ostaa asunnon kertomansa mukaan täältä "turvasatamaksi" mikäli Euroopassa enempi liekehtii, kuten ruotsalainen tuttavani möi Ruotsista kaikki ja osti talon täältä itselleen sekä toisen lapsilleen. Kertomansa mukaan heidän kotiseuduillaan Ruotsissa ei ollut enää turvallista asua maahanmuuton myötä. Näin teki myös toinen asiakkaani, joka tulee Saksasta. Hyvän tuttavani mukaan eräs hollantilainen osti kuulemma 11 uutta asuntoa, jotka seisovat nyt täysin tyhjiltään. Eivät edes näitä vuokraa asuntoja. Eli kai heillä toimilleen paina syy on ollut.


Oikein humaanina ihmisenä minäkin toivotan koko maailman tervetulleeksi Eurooppaan, mutta tällainen täysin kontrolloimaton massa maahanmuutto ei luo valitettavasti kuin anarkiaa ja sekasortoa. Ei kai se niinkään voi olla, että Eurooppa on täynnä ihmisiä, jotka katoilevat, heistä ei ole mitään tietoa keitä he ovat, ei henkilöllisyyttä, ei mitään...ei yhtään mitään. Kaverit vain katoavat kuin tuhka tuuleen.  Mikäli haluat kommentoida blogia, niin miellään asiallisia kommentteja aiheesta kiitos. 

Tämmöisiin terveisiin tänään Espanjan maalta. Näitä uutisia ei välttämättä näe Suomessa YLE:llä.

Saludos del Sol 


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Tyypillinen maihinnousu. Vene rantaan ja kaverit katoaa kuin tuhka tuuleen. Kuva: Suomen KuvalehtiAlla videossa Espanjan Ceutan kautta rajan ylittäneitä kavereitä jotka huutavat "Boza", joka tarkoittaa kaiketi vapaus. Se mistä tulevat ja minne menevät on suuri mysteeri. Näin taas noin 600 nuorta mietä katoaa teille tietämättömille. Mitä useampi rajan ylittää, sen useampi tulee innokkaana perässä tähän " kultaryntäykseen"


Videossa tyypillinen maihinnousu. Kaverit ajavat rantaan ja juoksevat eri suuntiin sen kun pääsevät ja katoavat.Unelmiesi asunto Espanjasta 
1 kommentti:

  1. On todella mukava lukea asiallista tekstiä tästäkin aiheesta. Ei, Suomessa ei kirjoiteta eikä puhuta tästä aiheesta ja jos joku uskaltaa niin tehdä, hänet leimataan natsiksi.
    Jos sanon vaikka itseäni valkoihoiseksi niin olen rasisti,tällaisiksi ihmiset ovat muuttuneet.


    VastaaPoista