sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Maakuntamatkailua Espanjassa - Batería de Castillitos, Cartagena

Viime aikoina olen päässyt taas matkustelemaan ja haistelemaan uusia tuulia täällä Espanjassa, joten laitetaan jakoon myös teille rakkaat lukijani lupaamiani matkavinkkejä Espanjan maakuntiin. Tämänkertainen matkavinkki on upeasta merenrantalinnoituksesta, jonka löydät rannikolta Cartagenan kaupungista noin 30 kilometrin päästä. Tarkat koordinaatit löydät täältä. Kokonaisuudessaan matkaa Torreviejasta tulee vajaa sata kilometriä.

Tämä historiallinen kohde sopii kaikenikäisille, mutta alueella tulee kävelyä kohtuullisen paljon -varsinkin, jos tutustut koko linnoitukseen. Kannattaa varata mukaan hyvät ulkoiluvaatteet, picnic-evästä ja juomista. Lämmin tuultapitävä lisävaatetus on myös tarpeen, koska voit olla kohtuu varma, että tuuli on läsnä linnoituksen alueella. Hulppea linnoitus sijaitsee korkealla vuorenharjanteella niemen kärjessä.

Itse paikka on enemmän kuin näkemisen arvoinen. Pääset näkemään upean historiallisen vuorilinnoituksen ja ymmärtääkseni Espanjan suurimman historiallisen tykistön. Tykeillä sisähalkaisija on huikeat 38 cm, joten ihan pienistä pyssyistä ei ole kysymys. Kauempana niemen kärjestä löydät toisen upean linnoitusalueen tykkeineen nimeltään Batería Del Jorel. Oheisen linkin takaa löydät hyvää infoa linnoituksesta. Tripadvisorin kautta on linnoitus saanut myös miltei täydet pisteet. Koko linnoitusalueelle on vapaa pääsy.

Mikäli olet pienten lasten kanssa liikkeellä, niin kannattaa katsella tarkasti perään. Vaikka alue on kohtuullisen hyvin kaikialla aidattu, on joka tapauksessa olemassa putoamisen vaara. Linnoituksen alla menee maanalaisia tunneleita, joihin pienokainen voi huomaamatta karata. Nämä tähystystunnelit johtavat huomaamattomasti vuorenrinteeseen, jossa ei ole putoamissuojia. Pudotusta voi tulla nopeasti jopa sata metriä.

Sanoisin, että viiden pisteen retkikohde, mikäli pidät historiasta, upeista maisemista sekä ulkoilusta, vaikka alueella ei ole espanjalaiseen tapaan ravintoloita ja muita palveluja. Huomioi myös matkaa suunitellessasi, että linnoituksessa ei ole vessoja eikä roskiksia. Ehdottomasti suositeltava kohde. Nähtävää riittää useammallekin käyntikerralle. 

Jatkossa tulossa monia muita matkavinkkejä ympäri Espanjaa. Tuli nimittäin tehtyä melkoinen tournee pääsiäisen aikana ja näistä kaikista kohteista hyvää valokuva- sekä videomateriaalia taltioituna. Kannattaa siis pysyä kanavalla.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol


Näillä tykeillä on todella kokoa.

Tykkien ihmettelyä.

Itse linnoitus on todella näkemisen arvoinen.

Linoituksessa olevia rakennuksia.


Näitä luolia risteilee linnoituksen alla.

Piippu miltei 40 cm.


Linnoituksen pihalta.

Maisemat sekä pudotukset ovat huikeat.

Linnoituksen etuportilla oleva kiveen hakattu vaakuna. 


Kuva muurien päältä.


Kauempana näkyy toinen linnoitusalue.

                                                             Videopätkä linnoitukselta.
                                           

Unelmiesi asunto Espanjasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti