keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Yhteydenpito Espanjasta Suomeen

Mikäli muutat ulkomaille tai muuten vain matkustelet ulkomailla, niin on hyvä muistaa myös läheisiä sekä tuttavia siellä kotomaassa. Tänä päivänä yhteydenpito on luotu jokseenkin helpoksi ja edulliseksi, joten tässä bloggauksessa muutamia vinkkejä edulliseen yhteydenpitoon Espanjasta Suomeen tai vastaavasti Suomesta Espanjaan. Nämä vinkit sopivat enemmän kuin hyvin myös työkäyttöön. 

Luonnollisesti kallein tapa viestitää maiden välillä on normaali puhelut, joten pyrkikäämme välttämään niitä ja keskittymään uuden tekniikan antamiin mahdollisuuksiin. Seuraavassa voi olla joillekkin lukijalle itsestään selvyyksiä, mutta tuon ne joka tapauksessa esille, koska kaikki lukijat eivät ole perehtyneet nykysovelluksiin.

Yksi erittäin hyviä tapoja viestittää on WhatsApp sovellus, jonka voit ladata puhelimeen, tablettiin tai muuhun älylaitteeseen jonka omistat. Käytän itse tätä sovellutusta sekä työssä, että vapaa-aikana. Espanjassa yritykset käyttävät sovellutusta myös hyvin paljon ja kommunikoimmekin juuri tällä sovellutuksella täällä Espanjassa kohtuullisen paljon myös yritysten välillä sähköpostien lisäksi. Tämä sovellutus myös suosikki lasten ja nuorten keskuudessa. 

WhatsApp Messenger on ilmainen pikaviestisovellus, joka on saatavilla Androidille ja muille älypuhelimille. WhatsApp käyttää puhelimesi internetyhteyttä (4G:tä, 3G:tä, 2G:tä, EDGEä tai Wi-Fiä, jos se on saatavilla), ja sen ansiosta voit lähettää viestejä ja soittaa ystävillesi ja perheellesi. Siirry tekstiviestien käytöstä WhatsAppiin, ja voit lähettää ja vastaanottaa viestejä, puheluita, kuvia, videoita, dokumentteja ja ääniviestejä. Sovellutuksen löydät https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp&hl=fi

Toinen hyvä kommunikointi työkalu on Hangouts. Tällä sovellutuksella voit myös pitää yhteyttä ympäri maailman. Google Hangoutsilla voi lähettää pikaviestejä ja soittaa videopuheluita, joissa useampi keskustelija samaan aikaan keskustelussa mukana. Tämä oiva työkalu, jolla mukava soitella välillä Suomeen ja keskustella kasvokkain tuttavien kanssa. Videoneuvotteluissa tämä työkalu on ollut erittäin hyvä. Sovellutuksen löydät https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.talk&hl=fi


En sen paremmin pureudu kyseisten sovellutusten tekniseen puoleen, koska en ole alan asiantuntija, mutta voin omasta käyttökokemuksesta suositella molempia sovellutuksia. Molemmilla pystyt viestimään hyvin ja monipuolisesti. Itse esimerkiksi lähetän paljon kuvia ja videoita asunnoista, niiden näköaloista, valmistumisesta, sijainnista ja kaikesta mahdollisesta työhön liittyen. Lisäksi on kätevä lähettää vaimolle kotiin viestejä, että ostanko tuon vai tuon tuotteen. Käyttömahdollisuuksia näille sovellutuksille on rajattomasti. Alla olevissa valokuvissa muutamia.  

Toki varmasti on muitakin hyviä sovellutuksia, mutta nämä kaksi ovat meillä erittäin suosittuja kanavia yhteydenpitoon sekä työssä, että vapaa-aikana. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos del Sol


Kätevä lähettää vaimolle torilta kuva, että mitä vihanneksia tuon tullessa. 

Voit lähettää tuttavalesi kuvan, esimerkiksi auta löytämään osoite, olen hukassa. 

Tuttavalle viesti kuvineen. Hyvä ruokatarjous, käydäänkö täällä syömässä tänään?

Näitä kuvaviestejä asunnoista tulee läheteltyä työn puolesta paljon. 

Yhden asunnon merinäköala, jonka lähetin asiakkaalleni ja toki paljon muita kuvia. 

Viesti kotiin. Mitä oliiviöljyä ostan? Olen kaupassa

Viesti tuttavalle. Menin edeltä. Seuraa tätä kylttiä eteenpäin, niin pääset suolajärven rantaan. 

Työmaakuvia asiakkaille. Usein lähetän myös videokuvaa myymistäni asunnoista. Tämä onnistuu erittäin hyvin.

Viesti perheelle. Olen jo täällä, mitä otatte, niin tilaan jo etukäteen.

 http://www.camiro.es/
Unelmiesi asunnot Espanjasta. http://www.camiro.es/

2 kommenttia:

  1. Gracias - paljon on täällä luettavaa, aivan uuvuin, joten pitänee jakaa pienempiin "suupaloihin".....Kirjoittelin kysymyksiä suomi24-palstalle manner-Espanjan meiningistä ja sinä olit laittanut tämän blogisi linkkivinkkinä.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa lueskelemaan. Mukava kirjoitella uusia postauksia kun on luijoita.

    VastaaPoista