lauantai 27. elokuuta 2016

Espanjalainen hautausmaa

Espanjalainen hautusmaa poikkeaa huomattavasti perinteisestä suomalaisesta hautausmaasta, joten tässä pieni postaus aiheesta espanjalainen hautausmaa. Espanjalaiset hautausmaat ovat varmasti näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja. Samoin kuin Suomessa, on jokaisella kaupungilla ja kylällä omat kauniiksi laitetut hautausmaansa.


Perinteinen espanjalainen hautaaminen on niin kutsuttua kennohautaamista. Hautakennot ovat valmistettu muuraamalla tiilistä tai valmistettu luonnon kivestä. Haudat ovat suorakulmion muotoisia kammioita. Kennon päässä on aukko arkkun sisään laittoa varten. Kun arkku vainajineen on asennettu tähän kennoon, niin aukko muurataan kiinni. Näitä hautauspaikkoja saattaa olla sukuhaudoissa useita. 

Hautausmaalla näet näitä hautakennoja muurattuna umpeen, joissa on vainajia. Tuleville poisnukkuville on viereen valmisteltuja hautoja, jotka ovat varattuna tulevia poisnukkuvia varten. Vierailessasi hautausmaalla näet näitä varattuja tyhjiä hautapaikkoja sukuhaudoissa useita. 

Usein hautausmaat ovat rakennettu rinteeseen ja ovat hyvin kauniita sekä koristeltuja. Katolilainen uskonto sekä peinne näkyy hyvin voimakkasti hautausmaalla. Haudoilla näkee mitä kauneimpia patsaita, veistoksia tauluja sekä luonnollisesti läheisten tuomia kukkia. Varakkaimmilla perheillä on luonnollisesti kauniimmat somisteet ja usein näkee, että heille on varattu myös erillisiä rakennuksia, joissa heidän hautakennot sijaitsevat. Näiden erillisten rakennusten sisällä voi olla Kristus Maria patsaita, tauluja, runsaasti kukkia ja joissain on oma kauniisti koristeltu ja somistettu alttari. 


Mielenkiintoisin paikka missä olen espanjalaisella hautausmaalla käynyt, oli Guadalestin vuorilinnoitus. Tämän korkean linnoituksen korkeimmalla paikalla noin kilometrin merenpinnasta sijaitsi hautausmaa, joka ilmeiesti vieläkin käytössä, vaikka linna on todella historiallisesti vanha. Tästä upeasta linnoituksesta löydät tekstin täältä


Suosittelen ehdottomasti tutustumassa myös tähän puoleen Espanjaa. Hautausmaat ovat todella kauniita paikkoja. Pienenä varoituksena sen verran, että tietyllä ilmalla saattaa hautuumaalla olla kohtuullisen voimakas kalmanhaju. Mainittakoon vielä lopuksi, että ilmeisesti myös Espanjassa on lisääntymässä tuhkaushautaaminen, joka ei ilmeisesti enää tätä kennohautausta tarvitse. 



Tulevia julkaisuja: Lupasin tuossa hiljan Facebookissa, että kirjoittelen myös uusista seikkailuista telttailun merkeissä täältä Espanjasta. Kun saan kasattua parhaan materiaaliin kasaan, niin tarinaa aiheesta mukavasti luvassa. Jatkossa tulossa siis uusia mukavia kirjoituksia esimerkiksi telttailusta Espanjassa, paljon matka- sekä nähtävyysvinkkejä ja paljon muuta ajan sallimissa puitteissa. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional. 


Kuvat tuttuun tapaan klikkaamalla suuremmiksi. Lopussa myös pieni video aiheesta. 

Saludos del Sol

Muutama hauta tehty luonnonkivellä.

Tämä vanha linnan hautausmaa Guadalestin vuorilinnoituksessa yli kilometri merenpinnasta. 

Tämän linnoituksen hautausmaan näkymä. Uskomaton paikka. 

Tyypillisesti tutustumani hautuumaat rakennettu rinteeseen. Tämä rinteen ylhäältä kuvattuna. 

Kaunis hautapaikka. 

Tyypillinen hautausmaan kävelykäytävä. Haudat molemmin puolin tätä käytävää. 

Yhden haudan pienen taloon sisältä, jossa kauniita kukkia, sekä alttari. 

Yhden hautausmaan portti. 

Kauniita hautoja sekä patsaita. 


Enkelipatsas ja paljon muita kauniita hautapaikkoja. 

Muurattuja hautapaikkoja, joissa vapaina olevia kammioita. 

Kaunis Kristusmaalaus eräältä hautuumaalta. 

Kaukana ylhäällä vuorella siintää Castillo de Monteagudon linnoituksen maamerkki. 







.

perjantai 19. elokuuta 2016

Maakuntamatkailua Espanjassa II - Castillo de Monteagudo

Tulee kierreltyä aika lailla täällä Espanjassa, joten kirjoittelen näistä reissuista muutamia matkavinkkejä kiinnostuneille ajan sallimissa puitteissa. Espanja on täynnä mitä erilaisempaa nähtävää. Hiljan tuli tehtyä pieni päiväretki tuonne Murcian suuntaan katselemassa uusia mukavia paikkoja minne tutustua. Kaikkea sieltä matkan varrelta löytyyikin, mutta mieleen painuvin tällä reisulla oli upea linnoitus nimeltä Castillo de Monteagudo. Espanjan historia on hyvin kiehtovaa ja paikkoja jonne tutustua on todella paljon. 

Tämä kaunis vuorilinnoitus tulee vastaan, kun ajat Oruhuelan kaupungista kohti Murciaa. Matkaa Torreviejasta tulee karkeasti noin 60 kilometriä. Kylttejä paikkaan ei juuri ole, mutta kaunis valtava Kristus patsas vuoren päällä ei jätä huomaamatta tätä upeaa nähtävyyttä. Vuorilinnoitus on hankalasti löydettävissä kylttien puutteellisuuden vuoksi, mutta löydät sen halutessasi esimerkiksi googlen avulla, laittaen hakusanoiksi Castillo de Monteagudo. Kaupan päälle löydät viereiseltä vuorelta toisen linnan, mutta siihen en ajan sallimissa puitteissa valitettavasti kerennyt tutustua. Oheisen linkin takaa lisää linnoituksesta.  http://www.turismodemurcia.es/es/monumentos-y-lugares/el-castillo-de-monteagudo

Se miksi matkailijoita ei juuri ohjata tämä linnoituksen luokse selvisi hyvin paikan päällä. Linnoitukseen johtaa vuorilla kapea polku, mutta erittäin vaarallinen sellainen. Polku oli hyvin rapistunut, jota pitkin pääsi kiipeämään pienen pätkän kohti tuota upeaa patsasta. Näiden rapistuneiden polkujen viereltä oli kymmenien metrien pudotus kallioikkoon. Kaiteita ei ole, joten tämä ei ole lapsiperheen nähtävyys ja muista olla hyvin varovainen tutustuessasi tähän paikkaan. Pienen kiipeämisen jälkeen tulikin vastaan teljetty portti, jota ei enää päässyt ohittamaan. 

Porttien takana näkyi teräksisiä rakennustelineitä, joten uskoisin, että tätä kaunista linnoitusta ollaan uudelleen avaamassa laajemmalle ylöisölle. Joka tapauksessa suosittelen kiinnostuneita käymään ihailemassa tätä valtavan kaunista vuorilinnoitusta vuoren juurelta ja vaikka nauttimaan siellä pienen picnicin. Näet ja koet jotain todella kaunista. Vuorelta on uskomattoman kauniit maisemat. Lisäksi vuoren juurella on kaunis espanjalainen hautuusmaa, joka on ehdottomasti kokemien ja näkemisen arvoinen paikka. Tässä pienessä kylässä on myös erinomaisia tapasravintoloita, joissa mukava poiketa matkalla, kun tutustut tähän kauniiseen linnoitukseen. 

Työstäni täällä Espanjassa olen saanut niin monta kysymystä, joten uutta laajempaa projetiamme pääset seuraamaan oheisesta linkistä. http://disenowebtorrevieja.com/camiro/fi/  Kysynnän vuoksi laajennamme ja rakennamme uusia web sivuja yrityksellemme, joka löytyy linkin takaa. Kirjoittelen tästä omasta työstäni jatkossa lisää ajan sallimissa puitteissa. Sivut eivät ole vielä julkiset ja ovat työn alla. Julkaisemme laajemmalle yleisölle sivut myöhemmin. Tämä maistiainen blogini lukijoille ja otan nöyrästi sivuistamme palautetta vastaan. Risuineen sekä ruusuineen. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional. 

Kuvat tuttuun tapaan klikkaamalla suuremmiksi. 

Saludos de Sol



Kaunis Kristuspatsas. Alla äiti Maria vuorilinnoituksen huipulla. Todella historiallinen paikka. 
Pienen kiipeämisen jälkeen tulee kahlittu portti. Portin takana telineitä, joten kaiketi turvallista reittiä työstetään tälle upealle linnoitukselle. 
Ei kaiteita ja oikealle pudotusta jokunen kymmenen metriä.

Tästä näkee mittakaavaa, kuinka korkea vuorilinnoitus todellakin on. Polku kulkee jyrkästi vuoren rinnettä. 

Sama toisesta kuvakulmasta. Uskomaton linnoitus. 

Kymmenien metrien pudotus ilman kaiteita ja askelmat hyvin hapertuneet.  

Vuorelta uskomattoman upeat maisemat. 

 Castillo de Monteagudo 

Tämän pienen kylän läpi löytyy perille. Muutama harhaan ajo ja johan löytyi. 

Matkalla ei mitään kylttejä. Vuoren juurella taasen hieno kyltti kertoen tästä linnoituksesta. 

Kiipeilymatkaltani patsaalle. En suosittele missään tapauksessa kokemattomalle tai lapsille. Omalla vastuulla. 
Viereisellä vuoren harjanteella myös linnoitus, jonne en valitettavasti kerennyt tällä reissulla tutustua. 

Vuoren rinteestä löytyy kaunis hautuusmaa, jossa kannattaa vierailla samalla kun tutustut tähän kauniiseen nähtävyyteen. 


Kristusmaalaus vuoren rinteessä sijaitsevalla hautausmaalla.

lauantai 13. elokuuta 2016

Auton katsastus Espanjassa

Näin on taas vierähtänyt tovi edellisestä kirjoituksesta, mutta sanottakoon, että töitäkin on tehtävä, joten työt ensin ja sitten vasta huvit. Viimeisimpänä uudistuksena teemme yrityksellemme uudet web sivut, joka todella laaja ja pitkä projekti. Sivut löydät http://www.camiro.es/fi/

Sivuston palaute on myös erittäin tervetullutta, jotta voimme palvella asiakkaitamme jatkossa vielä paremmin. Sivusto julkaistaan virallisesti vasta kun se on valmis, mutta annetaan blogin seuraajille vähän esimaistiaisia myös tästä projektista. Kirjoitan aiheesta laajemman postauksen kun se on valmis.

Mutta sitten itse aiheeseen, eli auton katsastukseen. Tämä aiheena varmasti sellainen, että useampaa lukijaa kiinnostaa, joten tänään aiheena auton katsastus Espanjassa. Auton katsastus on vähintääkin yhtä helppo tapahtuma Espanjassa kuin Suomessa. Tosin sillä erotuksella katsastuksen hinta on hitusen matalampi kuin on tottunut Suomessa maksamaan. Ison besa-auton katsastushinta noin 44 euroa.

Aikaa autolle ei tarvitse varata, vaan voit ajaa auton suoraan paikalliseen katsastustoimistoon. Itse käytin auton katsastuksessa yhdellä Torreviejan kaupungin katsastusasemalla, jonka löydät osoitteesta  http://www.iteuve.net/.  Ajat vain auton konttorille, menet sisälle toimistoon auton papereiden kanssa Ystävällinen henkilökunta kuittaa katsastusmaksun ja ohjaa sinut ulos autollesi odottamaan omaa vuoroasi.

Tämän jälkeen odotellaan autossa jonossa jokunen minuutti omaa vuoroa. Oman vuoron tullessa tulee pieni kuulutus auton merkistä ja nimi, niin tiedät ajaa oman autosi oikealle linjalle katsastettavaksi. Itse katsastus ei kestä varttia pidempään. Autosta tarkastetaan kaikki käytännössä kuten Suomessakin, tosin sillä erotuksella, että täällä ruostetta ei juuri etsitä, koska sitä ei autoissa ole.

Oma auto meni ykkösellä läpi. Tosin maininta tuli tuulilasinpyyhkijöistä. Tämä ei tarkoita uutta katsastusta, vaan korjauskehoituksena ne ovat hyvä vaihtaa. Itse katsastusoperaation jälkeen käyt uudelleen pikaisesti toimistolla hakemassa autosi paperit ja saat samalla tuulilasiin liimattavan tarran, jossa näkyy seuraava katsastuspäivä. Ei muuta kuin liimaat tarran ikkunaan ja hyvää matkaa. Operaatio on siis erittäin helppo ja sitä ei tarvitse sen suuremmin päivitellä.

Tosin todettava, että minua ennen oli vanhempi herrasmies, joka oli halunnut jälkiasentaa autoon vetokoukun. Koukku oli asennettu ja kaikki kunnossa, mutta vaati kuulemma paperihommaa aikalailla, koska juuri tässä mallissa ei ole koukkua alkuperäisvarusteena. Mainittakoon, että täällä vetokoukku on todella harvinainen herkku autoissa. Lisäksi myös moottoripyörät on katsastettava Espanjassa.


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos del Sol


Auton katsastus. Katsastus käytännössä samanlainen kuin Suomessa. Huomaa kuvassa vasemmalla moottoripyörä katsastuksen kohteena. 

Tässä odotellaan kuulutusta omalle autolle. 

Kun kuulutus kuuluu, ajat vain ovesta sisään. 

Katsastustoimiston kyltti. 

Tällä asemalla kolme eri linjaa autoille. 

Vasemmalta olevasta ovesta toimistoon ensin papereiden kanssa. Katsastuksen jälkeen paperit haetaan samasta paikasta.

Tässä tuulilasiin liimattava tarra. Tämä vanha versio, jonka tilalle liimataan uusi vuoden 2017 katsastustarra.