Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

perjantai 19. elokuuta 2016

Maakuntamatkailua Espanjassa II - Castillo de Monteagudo

Tulee kierreltyä aika lailla täällä Espanjassa, joten kirjoittelen näistä reissuista muutamia matkavinkkejä kiinnostuneille ajan sallimissa puitteissa. Espanja on täynnä mitä erilaisempaa nähtävää. Hiljan tuli tehtyä pieni päiväretki tuonne Murcian suuntaan katselemassa uusia mukavia paikkoja minne tutustua. Kaikkea sieltä matkan varrelta löytyyikin, mutta mieleen painuvin tällä reisulla oli upea linnoitus nimeltä Castillo de Monteagudo. Espanjan historia on hyvin kiehtovaa ja paikkoja jonne tutustua on todella paljon. 

Tämä kaunis vuorilinnoitus tulee vastaan, kun ajat Oruhuelan kaupungista kohti Murciaa. Matkaa Torreviejasta tulee karkeasti noin 60 kilometriä. Kylttejä paikkaan ei juuri ole, mutta kaunis valtava Kristus patsas vuoren päällä ei jätä huomaamatta tätä upeaa nähtävyyttä. Vuorilinnoitus on hankalasti löydettävissä kylttien puutteellisuuden vuoksi, mutta löydät sen halutessasi esimerkiksi googlen avulla, laittaen hakusanoiksi Castillo de Monteagudo. Kaupan päälle löydät viereiseltä vuorelta toisen linnan, mutta siihen en ajan sallimissa puitteissa valitettavasti kerennyt tutustua. Oheisen linkin takaa lisää linnoituksesta.  http://www.turismodemurcia.es/es/monumentos-y-lugares/el-castillo-de-monteagudo

Se miksi matkailijoita ei juuri ohjata tämä linnoituksen luokse selvisi hyvin paikan päällä. Linnoitukseen johtaa vuorilla kapea polku, mutta erittäin vaarallinen sellainen. Polku oli hyvin rapistunut, jota pitkin pääsi kiipeämään pienen pätkän kohti tuota upeaa patsasta. Näiden rapistuneiden polkujen viereltä oli kymmenien metrien pudotus kallioikkoon. Kaiteita ei ole, joten tämä ei ole lapsiperheen nähtävyys ja muista olla hyvin varovainen tutustuessasi tähän paikkaan. Pienen kiipeämisen jälkeen tulikin vastaan teljetty portti, jota ei enää päässyt ohittamaan. 

Porttien takana näkyi teräksisiä rakennustelineitä, joten uskoisin, että tätä kaunista linnoitusta ollaan uudelleen avaamassa laajemmalle ylöisölle. Joka tapauksessa suosittelen kiinnostuneita käymään ihailemassa tätä valtavan kaunista vuorilinnoitusta vuoren juurelta ja vaikka nauttimaan siellä pienen picnicin. Näet ja koet jotain todella kaunista. Vuorelta on uskomattoman kauniit maisemat. Lisäksi vuoren juurella on kaunis espanjalainen hautuusmaa, joka on ehdottomasti kokemien ja näkemisen arvoinen paikka. Tässä pienessä kylässä on myös erinomaisia tapasravintoloita, joissa mukava poiketa matkalla, kun tutustut tähän kauniiseen linnoitukseen. 

Työstäni täällä Espanjassa olen saanut niin monta kysymystä, joten uutta laajempaa projetiamme pääset seuraamaan oheisesta linkistä. http://disenowebtorrevieja.com/camiro/fi/  Kysynnän vuoksi laajennamme ja rakennamme uusia web sivuja yrityksellemme, joka löytyy linkin takaa. Kirjoittelen tästä omasta työstäni jatkossa lisää ajan sallimissa puitteissa. Sivut eivät ole vielä julkiset ja ovat työn alla. Julkaisemme laajemmalle yleisölle sivut myöhemmin. Tämä maistiainen blogini lukijoille ja otan nöyrästi sivuistamme palautetta vastaan. Risuineen sekä ruusuineen. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional. 

Kuvat tuttuun tapaan klikkaamalla suuremmiksi. 

Saludos de SolKaunis Kristuspatsas. Alla äiti Maria vuorilinnoituksen huipulla. Todella historiallinen paikka. 
Pienen kiipeämisen jälkeen tulee kahlittu portti. Portin takana telineitä, joten kaiketi turvallista reittiä työstetään tälle upealle linnoitukselle. 
Ei kaiteita ja oikealle pudotusta jokunen kymmenen metriä.

Tästä näkee mittakaavaa, kuinka korkea vuorilinnoitus todellakin on. Polku kulkee jyrkästi vuoren rinnettä. 

Sama toisesta kuvakulmasta. Uskomaton linnoitus. 

Kymmenien metrien pudotus ilman kaiteita ja askelmat hyvin hapertuneet.  

Vuorelta uskomattoman upeat maisemat. 

 Castillo de Monteagudo 

Tämän pienen kylän läpi löytyy perille. Muutama harhaan ajo ja johan löytyi. 

Matkalla ei mitään kylttejä. Vuoren juurella taasen hieno kyltti kertoen tästä linnoituksesta. 

Kiipeilymatkaltani patsaalle. En suosittele missään tapauksessa kokemattomalle tai lapsille. Omalla vastuulla. 
Viereisellä vuoren harjanteella myös linnoitus, jonne en valitettavasti kerennyt tällä reissulla tutustua. 

Vuoren rinteestä löytyy kaunis hautuusmaa, jossa kannattaa vierailla samalla kun tutustut tähän kauniiseen nähtävyyteen. 


Kristusmaalaus vuoren rinteessä sijaitsevalla hautausmaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti