Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

lauantai 13. elokuuta 2016

Auton katsastus Espanjassa

Näin on taas vierähtänyt tovi edellisestä kirjoituksesta, mutta sanottakoon, että töitäkin on tehtävä, joten työt ensin ja sitten vasta huvit. Viimeisimpänä uudistuksena teemme yrityksellemme uudet web sivut, joka todella laaja ja pitkä projekti. Sivut löydät http://www.camiro.es/fi/

Sivuston palaute on myös erittäin tervetullutta, jotta voimme palvella asiakkaitamme jatkossa vielä paremmin. Sivusto julkaistaan virallisesti vasta kun se on valmis, mutta annetaan blogin seuraajille vähän esimaistiaisia myös tästä projektista. Kirjoitan aiheesta laajemman postauksen kun se on valmis.

Mutta sitten itse aiheeseen, eli auton katsastukseen. Tämä aiheena varmasti sellainen, että useampaa lukijaa kiinnostaa, joten tänään aiheena auton katsastus Espanjassa. Auton katsastus on vähintääkin yhtä helppo tapahtuma Espanjassa kuin Suomessa. Tosin sillä erotuksella katsastuksen hinta on hitusen matalampi kuin on tottunut Suomessa maksamaan. Ison besa-auton katsastushinta noin 44 euroa.

Aikaa autolle ei tarvitse varata, vaan voit ajaa auton suoraan paikalliseen katsastustoimistoon. Itse käytin auton katsastuksessa yhdellä Torreviejan kaupungin katsastusasemalla, jonka löydät osoitteesta  http://www.iteuve.net/.  Ajat vain auton konttorille, menet sisälle toimistoon auton papereiden kanssa Ystävällinen henkilökunta kuittaa katsastusmaksun ja ohjaa sinut ulos autollesi odottamaan omaa vuoroasi.

Tämän jälkeen odotellaan autossa jonossa jokunen minuutti omaa vuoroa. Oman vuoron tullessa tulee pieni kuulutus auton merkistä ja nimi, niin tiedät ajaa oman autosi oikealle linjalle katsastettavaksi. Itse katsastus ei kestä varttia pidempään. Autosta tarkastetaan kaikki käytännössä kuten Suomessakin, tosin sillä erotuksella, että täällä ruostetta ei juuri etsitä, koska sitä ei autoissa ole.

Oma auto meni ykkösellä läpi. Tosin maininta tuli tuulilasinpyyhkijöistä. Tämä ei tarkoita uutta katsastusta, vaan korjauskehoituksena ne ovat hyvä vaihtaa. Itse katsastusoperaation jälkeen käyt uudelleen pikaisesti toimistolla hakemassa autosi paperit ja saat samalla tuulilasiin liimattavan tarran, jossa näkyy seuraava katsastuspäivä. Ei muuta kuin liimaat tarran ikkunaan ja hyvää matkaa. Operaatio on siis erittäin helppo ja sitä ei tarvitse sen suuremmin päivitellä.

Tosin todettava, että minua ennen oli vanhempi herrasmies, joka oli halunnut jälkiasentaa autoon vetokoukun. Koukku oli asennettu ja kaikki kunnossa, mutta vaati kuulemma paperihommaa aikalailla, koska juuri tässä mallissa ei ole koukkua alkuperäisvarusteena. Mainittakoon, että täällä vetokoukku on todella harvinainen herkku autoissa. Lisäksi myös moottoripyörät on katsastettava Espanjassa.


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos del Sol


Auton katsastus. Katsastus käytännössä samanlainen kuin Suomessa. Huomaa kuvassa vasemmalla moottoripyörä katsastuksen kohteena. 

Tässä odotellaan kuulutusta omalle autolle. 

Kun kuulutus kuuluu, ajat vain ovesta sisään. 

Katsastustoimiston kyltti. 

Tällä asemalla kolme eri linjaa autoille. 

Vasemmalta olevasta ovesta toimistoon ensin papereiden kanssa. Katsastuksen jälkeen paperit haetaan samasta paikasta.

Tässä tuulilasiin liimattava tarra. Tämä vanha versio, jonka tilalle liimataan uusi vuoden 2017 katsastustarra. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti