Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Espanjalaiset koulun päättäjäiset

Siellä Suomessa on kesälomat koululaisilla jo alkaneet, mutta täällä Espanjassa oli eilen railakkaat juhlat kesäloman alkamisen kunniaksi koululaisille. Ei voi sanoa muuta kuin sen, että upeasti on kouluvuosi mennyt. Olen enemmän kuin iloinen espanjalaisesta koulutuksen tasosta ja koulusta, jossa lapsemme ovat saaneet olla. Toki myös todella iloinen lasten puolesta, kuinka hienosti on koulu mennyt.

Itse koulun päättäjäiset poikkeavat enemmän kuin paljon perinteisestä suomalaisesta kevätjuhlasta. Täällä viimeinen juhlapäivä alkoi aamulla koko koulun järjestämillä tanssiesityksillä. Jokainen luokka esitti mitä upeimpia tanssiesityksiä vanhemmille, sekä kouluun saapuneille vieraille. Ääntä ja meininkiä ei puuttunut, kuten ei yleisestikkään näistä espanjalaisista juhlista. Musiikki ja tanssi on aina hyvin keskeinen jokaisessa juhlassa.

Illalla oli vielä uudet kinkerit koululla, jonne kokoontuivat koululaiset, vanhemmat, naapurit ja kuten tapana, niin espanjalaisten ystäviä sekä muita perheen jäseniä. Koululle oli tuotu pomppulinnoja, kioski ja kaikkea muuta mukavaa vieraiden sekä lasten iloksi. Kertakaikkisen upeat juhlat. Musiikkia, menoa ja meininkiä ei espanjalaisten juhlista todellakaan puutu. Oli myös ilo tavata taas muita vanhempia ja vaihtaa koulukuulumisia myös heidän kanssaan.


Yksi upea asia tämän lisäksi oli opettajien ja lasten tekemä musiikkivideo koulusta. Tämän saimme jo kotiin muutamaa päivää ennen itse päättäjäisiä. Video kertoo varmasti enemmän kuin tuhat sanaani siitä, minkälaiset voivat espanjalaiset koulujen päättäjäiset olla. Näitä videoita tehtailevat myös kaikki koulut ympäri Espanjaa. Upea muisto lapsille, sekä meille vanhemmille. Videolla esiintyvät taiteilijat ovat siis koulun koko henkilökunta, opettajat sekä lapset.

Ps: Ajattelin myös itse pitää pienen kesäbreikin, joten voi olla pieni paussi blogin kanssa, mutta mikäli kirjoituskärpänen iskee, niin laitamme uusia postauksia. Hyviä aiheita ja materiaalia on kivasti kasassa. Kaikille siis oikein mukavat kesän toivottelut, olit sitten Espanjassa tai Suomessa.

Viva Espana! 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen". Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos del Sol  Ultima dia. Viimeinen koulupäivä. Lapset ja vanhemmat rupeavat kerääntymään koululle. 

Tassiesityksiä. Oli upeita :) 

Valtava määrä lapsia ja heidän perheitään osallistui juhlaan. 

Illalla pomppulinnoja ja kaikkea mukavaa koululla. Todelliset juhlat. Musiikkia, pelejä ja tanssia. 

Koko koulun alue oli täynnä toimintaa. 

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä että ihan kaikki oppilaat pääsevät osallistumaan esityksiin ja juhlan tekoon, eikä vain harvat ja valitut.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tosi hyvältä että kaikki pääsevät osallistumaan esityksiin ja juhlan tekoon, eikä vain harvat ja valittu.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi Leila. Se on täällä todellakin mukava. Koululla usein myös muita juhlia jossa saavat olla kaikki mukana. Paras oli nähdä kaupungilla pyörätuolissa tyttö, joka osallistui kaikkien muiden mukana karnevaaleihin.

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva video - ja todellakin mukavaa, että kaikki saavat osallistua. Pirteää kesää! - meillä juhannus huomenna - perinteisiä menoja :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Pidin itse myös kovasti. Oli ilo saada video koululta. Oikein hyvää juhannusta ja toivotaan, että on aurinkoisia kelejä myös Suomessa :)

  VastaaPoista