Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Safari Aitana – safari Espanjassa

Matka eläintarhaan Safari Aitanaan on seikkailua serpentiiniteillä vuorimaisemissa. Eläintarha sijaitsee Torreviejasta noin 130 kilometriä pohjoiseen päin. Omalla autolla ajo läpi vuoristosafarin on mieleenpainuva kokemus.

Suosittelen ehdottomasti yöpymään matkan varrella, koska alue on noin kilometrin korkeudessa merenpintaa nähden ja Safari Aitanaan johtaville serpentiiniteille kannattaa varata aikaa näköaloista nauttimiseen. Itse matkareitti on jo todella näkemisen ja kokemisen arvoinen. Vuoret ovat henkeäsalpaavan kauniit.

Itse eläintarhaan kannattaa tähdätä noin kello 11:00, jolloin sinulla on mahdollisuus nähdä, kun villieläimiä ruokitaan ja voit olla itse mukana ruokkimassa niitä opastetulla kieroksella. Hauskana yksityiskohtana safarilla on esimerkiksi virtahevot, joille voit heitellä kuivattuja patongin palasia. Virtahevot odottavat tyytyväisenä suut auki herkkupalojaan. Susille eläintenhoitaja tarjoilee opastetulla retkellä pekonisiivuja. Kirahvien ja elefanttien ruokinta ja eläinten taputtelu on myös eksoottinen ja jännittävä kokemus.

Eläintarha poikkeaa huomattavasti niin kutsutusta tavallisesta eläintarhasta, jossa kuljetaan kävellen ihailemassa eläimiä. Aitanan safarilla kuljetaan safariolosuhteissa omalla autolla eläinten seassa kiemurtelevia teitä pitkin. Pääset ihailemaan eläimiä omasta autosta välillä pysähdellen ja valokuvaten niitä.

Mikäli et osaa kieliä, niin muutamia ohjeita safarille. Kun pysähdyt, niin pysy aina lähellä autoa. Älä ruoki tai mene koskemaan eläimiä, mikäli henkilökunta ei ole mukana paikalla. Kissaeläinten lähellä ei saa avata ikkunoita missään tapauksessa. Mikäli jotain tapahtuu, paina muutaman kerran äänitorvea, niin henkilökunta tulee välittömästi paikalle. Muutoin äänitorvea ei saa käyttää. Lasten on oltava vanhempien läheisyydessä. Kunnioita henkilökuntaa sekä eläimiä. Erityistä varovaisuutta kannattaa noudattaa isojen eläinten kanssa. Paikan päällä saat turvaohjeet ja kartan englanniksi sekä espanjaksi. Safarin internetsivut löydät täältä. Kuvat suuremmiksi klikkaamalla.

Jatkokeskustelut aiheesta Operaatio Varpaat mereen facebook ryhmässähttps://www.facebook.com/groups/1516741378629709/  Tervetuloa! 

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Voit myös tulla SenjorRose Facebook kaverikseni, niin saat postaukseni suoraan sitä kautta postaukseni. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. Tervetuloa myös yritykseni facebook sivuille, jossa julkaisemme viikon helmiä Espanjan asuntomarkkinoilta  

Saludos del Sol

Muista pitää ikkunat kiinni kissaeläinten läheisyydessä. 
Tämä kaveri ei meinannut antaa tietä :)
Safarin ruokinta-auto. Muutama kaveri syö kuormasta.
Alue on todella iso. Takana näkyviä teitä pitkin katsellaan aluetta.

Yhdellä pysäkillä safarin varrella. Muista pysyä lähellä autoa.

Tällainen kaunokainen esitteli sulkansa.

Huomaa tien jyrkkyys, joka 10 prosenttia. Uskomattomat serpentiinitiet ja maisemat.

Elävä serpentiini eläintarhassa.

Varoituskyltti safarin varrelta.

Kirahvien ruokintaa. On uskomattoman korkea eläin, kun seisot vierellä.

Virtahevot odottavat suu auki patongin paloja.

Pääset syöttämään myös norsuja. 

Matkalla paljon nähtävää.

Näin lähelle pääset tällaista härkää.

Susia nauttimassa pekonia.

Tiikeri on uskomattoman iso muutaman metrin päästä katseltuna. Ei tehnyt mieli mennä autosta ulos ihailemaan :) 

Leijonat aivan auton vierellä.

Näissä maisemissa voit ajella safarille. 

Safarin jälkeen voit käydä ruokailemassa afrikkalaiseen tyyliin sisustetussa ravintolassa,


Tämä kuva aika hurjalta paikalta vuorilta, jossa kävin. Pudotusta kymmeniä metrejä kaikkialla ympärillä. Tästä paikasta tulevissa blogeissa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti