Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Guadalestin vuorilinnoitus - El Castell de Guadalest

Mikäli eksyt tänne Espanjaan meille päin eteläiselle Costa Blancalle, niin haluan esitellä blogin muodossa upeita paikkoja tästä ihan lähiseudulta, joihinka sydämellisesti suosittelen sinun tutustuvan. Yksi tällainen uskomattoman upea paikka on Guadalestin vuorilinnoitus, jossa vierailimme hiljan. En mainosta paikkaa syyttä suotta, sillä alueella vierailee jopa 2 miljoonaa vierailijaa vuosittain ihailemassa tätä uskomatonta paikkaa.

Noin 1300 vuotta sitten rakennettu linnoitus sijaitsee Alicanten maakunnassa pienessä Guadalelestin kylässä korkealla vuoren huipulla, josta aukeaa aivan henkeäsalpaavat maisemat. Itse linna on enemmän kuin tutustumisen arvoinen. Täällä näet kauas vuorimaisemaan, laaksoon sekä espanjalaiseen historiaan. Linnoituksen alueella on useita museoita ja pääset näkemään myös 1100 luvulla rakennetun vankityrmän.

Linnaan tutustuminen sopii kaiken ikäisille, mutta alueen valtavien korkeuserojen vuoksi kannattaa tämä ottaa huomioon matkaa suunitellessa mikäli liikunta rajoitteita. Aikaa kannattaa varata ainakin yksi päivä, sillä nähtävää ja koettavaa on todellakin paljon. Jo pelkkä matka vuorilla on todellakin kokemisen arvoinen elämys. Hyvät lenkkarit ja lämmitä päälle on myös viisas varata, koska ilma saattaa olla vuorilla viileämpää ja kävelyä tulee linnaan tutustuessa jonkun verran.


Linnoituksesta on kerrottu niin monella palstalla jo niin paljon, että historiaa linnoituksesta en sen paremmin tässä avaa, vaan laitan linkkejä mikäli haluat tietää alueesta ja sen historiasta enenmmän. Oheisissa linkeissä myös kartta ja muuta informaatiota aiheesta. 

Ohessa kuvia sekä videoita linnoituksesta ja tuttuun tapaan kuvat klikkaamalla suuremmiksi. 

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Voit myös tulla SenjorRose Facebook kaverikseni, niin saat postaukseni suoraan sitä kautta postaukseni. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. Tervetuloa myös yritykseni facebook sivuille, jossa julkaisemme viikon helmiä Espanjan asuntomarkkinoilta  

Saludos de Sol

Tämä on kertakaikkisen upea paikka. 


Kuva linnan huipulta oviaukosta kuvattuna.
Tämä oli yllätys. Linnan huipulla korkeimmalla kohdalla hautausmaa. 
Maisemat huipulta ovat uskomattomat. Alla näkyy linnassa sijaisevan kylän kattoja.

Tallaisia pylväitä alueella useita, joissa kauniita tauluja. 
Kuva juuri ennen linnan varsinaista porttia.
Tästä pääset linnann sisälle. Portaita paljon.

Alueella upeita historiallisia taulutekstejä.

Linnan vankityrmä. Ei mitenkään viihtyisen oloinen paikka.

Luonnollisesti alueella myydään myös matkamuistoja.

Pieni kioski kylässä.
Tämä on ainut reitti linnaan sisälle. Hyvin kapea vuoreen louhittu käytävä. Yläpäässä odottaa valokuvaaja tulijaa. Kuvista tehdään avaimenperiä ja niitä myydään turisteille matkamuistoina. 

Tästä kuvasta näkee hyvin kuinka korkealla linnan torni on.

Linnassa sijaitsevan kylän kapealta kadulta.

Linnoituksen kirkon sisältä, jossa pyhimyspatsaita.

Linnassa myös talonpoikaismuseo 1800 luvulta. Huom! Sisällä ei saa kuvata. Nämä kuvat ulkopuolelta. 

Espanjalaista historiaa.

Tyypillinen  1800- luvun koti tässä museossa.

Maisemat ovat henkeäsalpaavat.

Linnan pihalta.

Linnan suojamuurilta.

Tässä myös kuva laaksoon, jossa kaunis järvi.

Toinen kuva suojamuurilta. Mietin, että kuinka ne ennen on voineet valloittaa näitä. 

Kuva linnan huipulta.

Toinen samasta paikasta. 
Valkoinen linnan torni joka symboloi useissa mainoksissa tätä upeaa linnaa. 

4 kommenttia:

 1. Kaunis paikka ,onko siellä ruokailu paikkaa

  VastaaPoista
 2. Hei Olavi,

  Alueelta löydät useamman ruokailupaikan.

  VastaaPoista
 3. Minä toivoisin postausta Torren gluteenittomien tuotteiden saatavuudesta - sekä myös ravintoloiden ymmärrys tähän asiaan. Jos tulemme ensi talvella ensin alkuun toviksi, niin mukava olisi tietää, miten kaupoissa saa gluteenitonta ruokaa, leipää jne. sekä miten se on siellä merkitty. Joskus on ollut aika työlästä löytää nimenomaan kaupoista gluteenitonta, koska merkinnät ovat todella surkeita ja tietämystaso myös aikas huonoa.....

  VastaaPoista
 4. Gluteenittomia ruokia löytyy hyvin merkattuina, kun käy vain katselemassa oikeista kaupoista. Vähintään yhtähyvin kuin Suomesta. Esimerkiksi Carrefour kaupasta löydät näitä erittäin hyvin merkittynä ja runsaasti. Tässä tosiaan myös hyvä blogin aihe.

  VastaaPoista