Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

torstai 3. syyskuuta 2015

Terveyspalvelut Espanjassa

Terveyspalveluista täältä Espanjasta muutama sana tähän väliin. On toki hieman vaikea puhua terveyspalveluista koko Espanjan alueelta, mutta täällä Torreviejan ja Orihuela Costan alueella on asia hoidettu enemmän kuin mallikkaasti. Terveyspalvelut ovat millä tahansa mittarilla mitattuna varmasti hyvät. Kysyt sitten käytännössä aiheesta keneltä alueella asuvalta paikalliselta tai ulkomaalaiselta tahansa, jolla on kokemusta ympäri maailmaa olevasta terveyden huollosta.

Ensimmäiseksi on ilokseni todettava, että en ole perheeni kansa näitä palveluja onneksi joutunut käyttämään, mutta aihe sen verran tärkeä, että olen asiaa selvittänyt jonkin verran kaiken varalta, jos näitä palveluja sattuisimme tarvitsemaan. Tämä on todella tärkeää, mikäli jotain satuisi tapahtumaan. Terveyspalveluja on runsaasti tarjolla sekä valtion, että yksityisten taholta. 

Itse kansanterveyteen espanjalaiset satsaavat mallikkaasti. Hyvänä esimerkkinä lääkkeiden alhainen hintataso, sekä se, että vanhuksista täällä pidetään todellakin huolta. Espanjalaiseet satsaavat paljon sairauksien ennaltaehkäisyyn, sekä terveyden hoidon laatuun. Tämä myös yksi vetovoimatekijä siihen, miksi paljon suomalaisia sekä muunmaalaisia eläkeläisiä tulee asustelemaan Espanjaan.

Kävin vierailemassa paikallisessa Torreviejan sairaalassa, joka kuuluu kymmenen maailman parhaan sairaalan joukkoon. Sairaalasta kuvasarja alempana. Sairaala on todella moderni ja siihen on panostettu huomattavasti. Sairaalaassa on otettu huomioon lapsista lähtien kaikki mahdollinen ja ei voi yhtä moitteen sanaa aiheesta antaa. Lisäksi olen keskustellut aiheesta useamman ihmisen kanssa, jotka eivät voi muuta kuin kiittää täällä toimivaa terveyden hoitoa. Hoitoa tarvittaessa kannattaa ottaa tulkki mukaan jos mahdollista, niin asiointi helpompaa.


Eli mikäli tulet tänne asustelemaan tai muuten vai vierailemaan voit olla tästäkin aiheesta turvallisin mielin. Muista tullessasi järjestää itsellesi vain Eurooppalainen sairaanhoitokortti  tai katso, että sinulla on muuten vakuutukset aiheen piirissä voimassa, niin saat varmaasti parhaan mahdollisen hoidon täällä. Toki Espanjan asukkaana kaikki palvelut kuuluvat sinulle, kuten muillekkin espanjan kansalaiselle ihan normaaliin tapaan kuten Suomessa.  

Jatkokeskustelut aiheesta Operaatio Varpaat mereen facebook ryhmässähttps://www.facebook.com/groups/1516741378629709/  Tervetuloa! 

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Voit myös tulla SenjorRose Facebook kaverikseni, niin saat postaukseni suoraan sitä kautta postaukseni. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. Tervetuloa myös yritykseni facebook sivuille, jossa julkaisemme viikon helmiä Espanjan asuntomarkkinoilta  

Saludos de Sol 

Klikkaamalla kuvat suuremmiksi.

Torreviejan sairaala kuvattuna kauempaa parkkipaikalta. Sairaala on todellakin iso.

Asioidessasi saat lippuautomaatilta voronumeron. 

Lippuautomaatit sisääntuloaulassa. 

Kuva sairaalasta etupuolelta ennen sisäänkäyntejä.

Sisääntuloaulasta.

Lasten parkki, jossa voivat odotella mahdollista vuoroa tai hoitoa.

Kuva parkkipaikalta, joka hahmottaa alueen ja sairaalan kokoa.

Lähikuva sairaalan yhdestä vuoronumero lippuautomaatista.

Kuva alakerrasta katsottuna sisääntuloaulaan.

Tämä taas sisääntuloaulasta kuvattuna alakertaan.

Paikallisia ambulansseja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti