Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

maanantai 21. syyskuuta 2015

Asunnon vuokrausvinkkejä Espanjan Torreviejasta tai muualta Eteläiseltä Costa Blancalta

Ajattelin kirjoitella pienen vinkkilistan siitä, mitä sinun on hyvä huomioida vuokratessasi loma-asuntoa, tai miksei pitenpääkin vuokra-asuntoa täältä Espanjasta päin. Asia nousi tässä viimeviikolla esille ja tuli idea vinkkilistasta, kun tuttavaperhe piipahti täällä Espanjassa käymässä. Eli vinkkilista alla täältä vuokrasuntoa etsivälle. Näillä vinkeillä pääset helpommalla ja jää paljon matkastasi turhaa vaivaa pois.

Asuntoja löydät internetin Google haulla jokaiseen makuun varmasti. Käytä hakusanoja ”rent apartment Torrevieja”, rent apartment Los altos, Playa Flamenca ja niin edelleen tai muu valitsemasi alue, niin rupeaa löytymään valikoimaa nopeasti. Toki asuntoja voit kysellä myös kauttani.

Hintataso alueella kesäikana korkeampi, sekä valikoima hitusen niukempi, koska espanjalaiset turistit valtaavat kesäaikana alueen. Toki kesällä myös kannattaa ehdottomasti tulla.

Suosittelen ehdottomasti kahden viikon lomaa, jos mahdollista. Näin saat matkastasi paljon enemmän irti. Viikko on tosiaan ehkä liian lyhyt aika, koska kokemista ja näkemistä alueella on todella runsaasti.

Kun vuokraat asunnon, niin mieti sijainti hyvin tarkkaan, jotta kaupat ja palvelut olisivat mahdollisimman lähellä. Hyviä ja keskeisiä sijainteja täällä esimerkiksi Los Altos, Punta Prima ja Playa Flamenca näin muuttamia mainitakseni. Näistä lyhyt matka sekä Torreviejan kaupunkiin, että meren rantaan. Alueet myös turvallisia ja viihtyisiä.

Kipaise itsellesi heti alueen kartat. Torreviejan kartan saat turisti-infosta satamasta ja Oruhuela Costan kartan löydät kaupungintalolta Playa Flamencalta. Eivät maksa mitään ja kartat todella hyviä. Niistä näet linja-autoreittejä myöten kaiken.

Vuokraa polkupyörä, niin tutustut alueeseen paljon nopeammin kuin kävellen. Pyörä on jopa parempi vaihtoehto kuin auto. Toki autokin hyvä ja edullinen vaihtoehto, mutta pyörällä pääset paikkoihin, joihin et koskaan autolla. Muuten et näe kuin uima-altaan ja muutaman lähiravintolan.

Varmista jo vuokratessa se, että vuokran-antaja itse on antamassa avaimet asuntoosi kun saavut. Näin jää turhaa säätöä pois ja löydät varmasti perille. Täällä kun taksitkaan eivät aina tahdo löytää perille. Johtuen siitä, että aluetta rakennetaan todella vauhdilla ja uusia katuja ja alueita syntyy kuin sieniä sateella.

Kysy vuokranantajalta onko hänen mahdollista luovuttaa sinulle prepaid puhelin kortti. Näin saat käyttöösi edullisemmat puhelut ja netin heti puhelimeesi. Jos lataat korttiin 15 eurolla puheaikaa pääset sillä jo pitkälle. Näin ei Suomi puhelimen lasku yllätä. Muista myös kytkeä kotimaan puhelimestasi mobiilidata pois päältä.

Vuokraa asunto niin, että vuokranantaja huolehtii sinulle taksin tai muun kyydin kentältä vuokraamallesi asunnolle, sekä takaisin kyydityksen kentälle. Jos otat taksin itse, etkä puhu espanjaa, niin varmista, että kuski puhuu englantia edes vähän. Koska jos ette löydä perille heti, on kommunikointi helpompaa. Yleisesti taksin tilaaminen puhelimella vaatii espanjan kielen taitoa.

Varmista että asunnon avaimia on kahdet kappaleet. Muuten joudut sovittelemaan kaikki menosi mahdollisen matkakumppanisi kanssa avaimien vähyyden vuoksi.

Varmista että asunnossa on nettiyhteys mikäli sitä enempi käytät. Kaikissa ravintoloissa on toki wifi, mutta on aina oma vaivansa kantaa tietokonetta ravintolaan. Hyvin varustellun ja huonosti varustellun vuokra-asunnon hinta on todella mitätön.

Varmista että asunto on täysin kalustettu haarokoista liinavaatteisiin ja siltä väliltä. Näin ei tarvitse lomalle tullessa tuoda kuin passi ja hammasharja. Yleisesti lyhyen ajan vuokrasunnoissa on kaikki tarpeellinen. Listan näet vuokranantajan ilmoituksesta ja aina voi kysellä lisää tietoa. Muista katsoa, että myös uima-allas kuuluu asuntoon.

Mikäli harrastat pyöräilyä, niin älä vuokraa asuntoa ylimmästä kerroksesta. Muutoin joudut kantamaan pyörän joka aamu ja yö asunnollesi yläkertaan. Täällä pyörävarkaat ovat ongelma. Hyvä lukkokaan ei yötä suojaa pyörääsi. Lapsiperheille sama vinkki, ei ole mukava kuskata rattaita kolmanteen kerrokseen koko ajan.

Mikäli olet liikuntarajoitteinen, niin varmista kulkuyhteys asuntoon etukäteen. Vanhemmassa rakennuskannassa tätä ei ole juuri huomioitu. Muutoin matkasi voi mennä pilalle siitä, että et yksinkertaisesti pääse liikkumaan vapaasti.

Tässä muutama kultainen vinkki tänne tulijoille. Toivottavasti näistä vinkeistä hyötyä tehdessäsi matkasuunnitelmaa tänne meille päin. Ei muuta kun tervetuloa. Voin vakuuttaa, että varmasti viihdyt. Näin jäi meidän tuttavaperheemmekin alueeseen koukkuun ja varmasti tänne uudelleen palaavat. Mikäli vuokra-asunnon tarvetta on, niin otat vain yhteyttä minuun.Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnästä Costa Blancan alueelta. 

Klikkaamalla kuvat suuremmiksi.Saludos de Sol 

Orihuela Costan Turisti-info, jonka löydät Playa Flamencalta.

Torreviejan turisti-info, joka löytyy helposti satamasta. 

Infot hyvin merkittyjä ja helppo löytää.

Asuntojen taso on kirjava. Saat edullisesti todella upeita asuntoja. Muista katsoa, että asunnossa myös uima-allas.

Hyvällä kartalla löydät paikat nopeammin.

Tervetuloa maistelemaan mitä ihmeellisimpiä herkkuja tänne.

Yhden tyyppistä asuntokantaa, jossa myös vuokra-asuntoja tarjolla. Uusia ja upeita sisältä.

Torreviejan satamasta.

Paras tapa liikkua. Näet paljon, jota et muutoin näkisi. Muista valita maastopyörä.

Reittejä riittää varmasti ja keli aina hyvä.

Tässä yksi paikka josta saat pyörän vuokralle. Aiheesta olen jo kirjoitellutkin aikaisemmin.

Aluetta rakennetaan nopeasti, jotetn taksitkin välillä päät pyörällään.

Näin selkeästi merkitty, mutta taksi ei löytänyt. Tämä siis hyvä huomioida varsinkin jos tulet yölennolla.

Vuokrasunnoissa on kaikki yleensä valmiina.

Auringon paiste ja lämpö täällä on takuu varma. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti