Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

torstai 16. heinäkuuta 2015

Perheen tutustumismatka Espanjaan.

Olipas tässä touhukkaat viimepäivät. Perhe kävi tutustumassa tulevaan kotimaahansa, jotta laskeutuminen myöhemmin olisi pehmeämpi varsinkin lapsille, jotka aloittavat normaalin kouluarjen syksyllä täällä tuiki Espanjalaisessa koulussa. Kaikki muukin täällä suht erilaista, joten kyllä meillä kierrettävää ja tutustumista riittikin.

Kierroksen teimme pyörillä, joten oli helppo pysähdellä uimaan ja ihmettelemään paikallisia ihmeellisyyksiä. Lisäksi niillä pääsee paikkoihin, joita et koskaan autosta pääse näkemään. Lämpöä kierroksella oli parhaillaan 35:n paremmalla puolella, joten tarkkana saa olla, että kaikki juovat vettä tarpeeksi ja varjoisia pysähdyspaikkoa käytetään ahkeraan. Reitit ja parhaat paikat olin toki jo tarkastellut etukäteen moneen kertaan.

Näiden ikimuistoisten päivien aikana ehdimme tutustua kouluun, todennäköiseen uuteen kotiimme, uimarantoihin, paikallisiin kauppoihin, herkku ruokiin, Välimeren aaltoihin ja kaikkikeen mahdolliseen mitä täältä löytyy. Kuvasarjaa alempana, joka kertoo enemmän kuin sanani. Perhe piti todella näkemästään ja kokemastaan ja nyt muuttokynnys on huomattavasti matalampi. Muuttojännitys muuttuikin odottamiseksi milloin on h-hetki Espanjaan muutolle.

Se tosiaan vinkkinä, että mikäli olet muuttamassa ulkomaille, käy tutustumassa perheesi kanssa huolellisesti alueeseen. Älä siis tee mitään nopeaa päätöstä asian kanssa, niin kaikille muutos on helpompi. Mekin vanhempina suunnittelimme muuttoamme miltei kaksi vuotta. Yksi hyvä tapa on näyttää perheelle videoita alueesta jonne mielit muuttaa siellä kotomaassa.

Operaatio Varpaat mereen etenee suunnitellusti. Operaation kakkosvaihe toteutunut. Perhe haluaa todella muuttaa Espanjaan ilman turhia jännityksiä. Muutostamme ja elämisestä lisää uusissa julkaisuissa. Pysy siis kanavalla ja mikäli pidät blogista muista jakaa vaikka face bookissa, niin saavat muutkin tietoa täällä asumisesta.Saludos de Sol

Klikkaamalla kuvat suuremmiksi.

Hiekkalinnan rakennus puuhia rannalla. Ei lopu materiaali heti kesken;)

Ihmeteltiin auringon laskua. Illalla lämmintä vielä noin 26astetta.

Pyörillä meno oli mukavaa. Lapsilla ensimmäistä kertaa useamman vaihteen maastopyörät. Voi kun ne nautti ajelusta.

Altaalla tuli vietettyä useampi hetki joka päivä. 

Rannalta löytyi kivasti tuliaisiksi simpukoita.

Tässä pesueen menopelit. Kuva Playa Curalta lähirannastamme.

Uuden asunnon uima-allas, joka tärkein näky talon lisäksi lapsille.

Kuva koululta, jossa kävimme tutustumassa.

Paprikat ovat todella suuria ja niitä tuli herkuteltua.

Muusikko ystäväni Alicantesta, joka osoitti keikkansa meille, kun olimme syömässä paikallisessa paellaa hyvän viinin kera.

Paella valmistetaan luonnon tulella.

Merenrantareitillä katselemassa maisemia.

Kävimme katselemassa lapsille uusia pyöriä. Täytyy yrittää yllätykseksi hommata, kunhan saapuvat tänne.

Tässä yksi hyvä video, jonka näytin perheelle alueesta, muutamaan kertaan, jotta näkevät mitä täällä on. Enjoy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti