Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Espanjan asukkaaksi.

Näin taas viikko vierähti. Aikaiseksi sain paljon. Katselin uutta asuntoa ja NIE numero on nyt hankittu. Número de Identidad de Extranjero (NIE) numero on sinun sotusi täällä. Asian kiireellisyyden vuoksi ostin palvelun asianajotoimistolta hintaan 106 euroa. Toki sillä hintansa, mutta sitä ei tarvitse maksaa kuin kerran. Tämänkin palvelun saat ihan Suomeksi jos vain haluat. Hinta on halpa jos vertaat vaikka Britti toimistoihin.

NIE numeron voit hankkia toki myös itse, mutta minun Espanjankielentaito, hermot eikä aika riittäneet, koska virastot puhuvat kaikki espanjaa. Varaa siis tulkki mukaasi, mikäli asioit itse poliisilla tai kaupungintalolla. Muuten homma on simppeli. Tarvitset vain kaksi valokuvaa, jotka kannattaa kuvauttaa täällä hintaan 6 euroa, passin ja vuokrasopimuksen. Toki voit hakea sitä myös Suomesta käsin. Siihen löydät ohjeet täältä.

Se, miksi NIE on niin tärkeä on monta syytä. Ilman sitä et voi elää täysillä. Et saa pankkitiliä, puhelin liittymää, etkä montaa muuta asiaa asuessasi Espanjassa mikäli sinulla ei ole nietä. Et voi myöskään perustaa yritystä, ostaa asuntoa tai muita arkielämän juttuja. Kannattaa siis hommata.

Seuraava vaihe itsellä hommata isompi asunto, hakeutua kaupungin asukkaaksi, avata pankkitili, perustaa yritys ja hakea samalla recidenssia, jossa ilmoittaudun täysin vakinaiseksi asukkaaksi Espanjaan. Tällöin siirryn käytännössä täysin Espanjalaisen sosiaaliturvan piiriin ja maksan eläkemaksuni, sekä veroni Espajaan. Sitten vain ilmoitus KELA:lle koto Suomeen ja Thats It. Tämä vie oman aikansa ja näistä kerron myöhemmin lisää. Pysy siis kanavalla.

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. 

Muista jakaa blogia mikäli pidit siitä.

Saludos de Sol


Modernimpaa tuotantontoa. Tallaisen voi ostaa noin 150.000 eurolla. Välimeren upeat rannat noin kilometrin päässä.

Kivan kokoinen kattoterassi. Tänne voit tuoda vaikka uima-altaan. Näkymät merelle.

Uudistuotannossa mukavat allasalueet.

Makuuhuone.

Kylpyhuoneesta.

Keittiö.

Oli aika lämmin päivä asuntojen ja asioiden järjestelyjen parissa.

Makuuhuoneesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti