Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Espanja, turvallinen maa asua? Ainakin Orihuela Costa on.

Tämä on kysymys jonka asetin itselleni ensimmäisenä ennen kuin muutin itse Espanjaan. On vaikea laajemmin antaa vastausta koko maasta, mutta itse kartoitin  Orihuela Costan alueen jonne päädyin toistaiseksi itse asumaan. Tämä oli tärkeimpiä kysymyksiä itselleni, koska perheeni tullee myös mukanani asumaan tänne.

Ennen muuttoani vierailin alueella, googletin niin paljon kuin mahdollista, luin eri blogeja, sekä keskustelin paikallisten ihmisten kanssa ja vastaus kysymykseen on yksiselitteisesti se, että alue on varmasti hyvin turvallinen myös lapsiperheille.

Suurin ongelma rikollisuuden suhteen on näpistykset, kuten kaikkialla maailmassa se on, mutta sellaista väkivaltarikollisuutta, jota saa päivittäin lukea suomalaisesta lehdistöstä ei täällä ymmärtääkseni juuri ole. Toki jos haet harmeja, toki niitä varmasti saat, mutta jos elät kuin muut hyvätapaiset ihmiset, niin tuskin niihin juuri törmäät.

Mummon ryöstäjiä täällä ei ole, vaan vanhuksia varjellaan kuin lapsia. Tuttavani kertoi tapauksesta, jossa tämänkaltainen teko olisi tehty, niin tuomio oli 41 vuotta vankeutta. Totta tai ei, mutta tuomiot ovat todella huomattavia verrattuna Suomeen ja vankilaolot huomattavasti vaikeammat kuin Suomen ”hotelleissa”. Paikallinen poliisi on myös hyvin tehokas.

Mikäli siis olet tulossa vierailulle tai asumaan alueelle yksin nuorena, eläkeläisenä tai perheinesi, niin voit huoletta tulla. Täällä on turvallista olla. Muistat vain pitää huolen normaaleista asioista kuten teet kotimassakin. Pidä ovet lukossa, älä jätä mitään varastettavaa autoon, älä hörhöile kännissä kaupungin pimeillä kujilla ja niin edelleen, mutta jos elät tavallisen ihmisen normaalia elämää on Espanja varmasti turvallinen maa asua.

Itse olen kartoittanut aluetta kaikkina mahdollisina kellonaikoina eri päivinä, enkä ole törmännyt mihinkään, joka viittaisi vähääkään mihinkään vaaraan. Päin vastoin. Täällä törmää yöllä ystävällisiin ja hymyileviin muihin ulkoilijoihin. Myöskään minkäänlaisia nahisteluja ole nähnyt missään, missä olen liikkunut. 


Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Voit myös tulla SenjorRose Facebook kaverikseni, niin saat postaukseni suoraan sitä kautta postaukseni. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. Tervetuloa myös yritykseni facebook sivuille, jossa julkaisemme viikon helmiä Espanjan asuntomarkkinoilta  

Kuvat tuttuun tapaan klikkaamalla suuremmiksi. 


Saludo de Sol

Auringon laskiessa aika lähteä kartoittamaan aluetta. Aloitin kierroksen ajelemalla rantoja pitkin Playa Flamencalle.

Merenrantareitit on upeita ajella. Kello noin 9:00 illalla.

Paikallinen kaveri kalalla illalla. Ei tullut kuulemma tänään juuri saalista.

Pakkohan sitäkin oli kokeilla. Hyvin sujui Espanja, Englanti ja Suomi sekoitus kaverin kanssa.

Kuva yöllä Playa Flamencalta. Upea paikka yökävelylle ja varmasti turvallinen.

Samalta alueelta jossa ihmiset käyvät öisin ihastelemassa merta.

Yöllä on varmasti turvallista liikkua.

Lapsien leikkiparkki, jossa paljon lapsia leikkimässä vanhempiensa kanssa.. Heillä kesä loma. Kello noin vajaan puolen yön.

Camarero  Davi, jota kävin  morjastamassa illan päätteeksi ja juomassa lasin mehua tapaksen kera. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti