Tilaa uusin bloggaukseni suoraan sähköpostiisi.

torstai 21. toukokuuta 2015

Asunnon etsintää Espanjasta.

Asiat järjestelty, lentoliput tilailtu ja muuttoreleet pikkuhiljaa pakattu. Siispä asunnon etsintään Costa Blancan seudulta. Vaihtoehtoja on pitkin matkaa jo katseltu, mutta nyt on itse vuokrauksen aika. Ei kun tuumasta toimeen.

Vaihtoehtoja aluella on runsaasti, mutta kesäaika tuo omat haasteensa koska turisteja on alueella kohtuullisen paljon, joten valinnan varaa on vähemmän. Toinen haaste kohdallamme on se, että asunnon on oltava valitsemamme koulun "piirin" alueella, jotta voi hakea oikeaan kouluun.Vakituista asuntoa valitessa, on myös hyvä katsella paikkaa joka on ympärivuotisesti muutenkin asuttu. Turistirysissä asunnot ovat talvella hyvinkin tyhjiä. Näillä alueilla illalla ei loista kuin muutama lyhty ikkunoista.

Hyvä tapa tutustua yleisesti alueeseen on vuokrata asunto ensin lyhyemmäksi aikaa ja tutustua eri mahdollisuuksiin rauhassa. Muutaman viikon tai kuukauden jälkeen on paljon viisaampi etsimään pysyvämpää asuntoa joko osto tai vuokra aikeissa, kuten me teimme.

Vuokrahinnat alueella ovat todella edullisia. Meren rannan läheisyyteen pääsee tilavaan kaksioon 350 euroa kuussa + kulut. Toki jos on korkeampi vaatimustaso, löytyy asuntoja joissa on yhtiöissä oma kylpylä hintaan 700 euroa kuussa. Edellämainitut hinnat ovat pitempiaikaisien vuokrauksien hintoja. Yleensä vuokra-aika minimissään kolme-kuusi kuukautta. Joka tapauksessa hintataso on erittäin edullinen valitset asunnon kuin asunnon verraten sitä täkäläiseen hintatasoon valitset sitten villan tai rivitaloasunnon. Jokaiseen makuun löytyy varmasti sopiva.

Asunnot ovat yleensä täysin kalustettuja, joten kotimaasta tarvitset vain matkalukullisen tavaraa tulessasi. Lisäksi miltei kaikissa on yhtiöllä uima-allas. Varustetasoa on laidasta laitaan, mutta miltei kaikissa yleensä normaali elämään tarvittavat asiat. Asunnon "mausteet" näet hyvin jo kohteen ilmoituksessa.

Alla muutamia linkkejä joista voit haeskella itsellesi sopivaa vuokra asuntoa. Sivustoja on toki muitakin. Laittamalla googlen hakuun "rent apartment Costa Blanca" tai vastaavia hakusanoja löydät pitkän listan palveluntarjoajia. Toki suomeksikin googlaamalla löytyy vuokra asuntoja.

http://www.enalquiler.com/

http://www.idealista.com/

Asunnoista ja kiinteistökaupoista Espanjassa tulen varmasti jatkossa kirjoittamaan paljon, koska työni tulee olemaan parhaiden ja hinnaltaan sopivien asuntojen etsintää kiinnostuneille yksityisille sekä sijoittajille. Mikäli jatkossa olet kiinnostunut ostamaan alueelta asuntoa voit ottaa minuun yhteyttä niin etsitään juuri sinulle unelmiesi asunto auringosta.


Saludos


Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Alla upea video. Espanja on muutakin kuin hiekkarantaa..ja lisänä aiheeseen sopiva kappale.                                          
                                     


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti